Messi heeft een thuis!

bemiddeling-herplaatsing-kat-messi-kattenzorg-nijmegen-juli-2016Messi heeft een thuis!

 

Update 11 juli 2016:
afgelopen zaterdag is Messi naar haar nieuwe huisje gebracht!

De bemiddeling van Messi verliep bijzonder! Omdat de eigenaresse nog met vakantie ging en Messi haar vaccinatie nog moest halen, hadden we afgesproken dat ze op 1 juli op onze website geplaatst zou worden. Wij raden eigenaren namelijk altijd aan een wachttijd van 2 weken aan te houden na de inenting. De weerstand is dan korte tijd minder. Een verhuizing geeft stress en ook dat is slecht voor de weerstand. Dit samen zou ervoor kunnen zorgen dat een kat ziek wordt op zijn nieuwe adres en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Zo gezegd, zo gedaan.

In de tussentijd belde een sympathieke meneer uit Nijmegen. Hij heeft altijd katten gehad en zijn laatste kat was op 17-jarige leeftijd overleden. Hij was nu vier maanden “alleen” en vond het erg stil in huis. Hij was weer heel erg toe aan een huisgenootje! We kregen uitgebreide uitleg over zijn thuissituatie en wat hij een kat kon bieden. Ik dacht meteen aan Messi! Ik heb deze meneer de gegevens van de eigenaar doorgegeven en ook de eigenaresse had een klik met deze meneer. Zij is de poes zelf gaan brengen (ook dat raden wij altijd aan) en de thuissituatie was inderdaad precies zoals deze geïnteresseerde had beschreven, een prachtige plek voor Messi om te wonen. Ze vond het best pittig om Messi te herplaatsen, het viel haar zwaar. Maar zoals ze zelf zei: deze meneer is een topper, Messi krijgt het daar heel goed! We wensen deze lieve kat heel erg veel geluk in haar nieuwe huis!


Messi is een prachtige gesteriliseerde poes van 5 jaar oud. Ze woont nu in een appartement in Arnhem waar ze alleen op het balkon komt. Vroeger kwam ze los buiten en dat vond ze fijn. Als ze bij u veilig naar buiten kan, dan zou dat mooi zijn! Ze is niet gewend aan kinderen en aan andere huisdieren. Met een juiste introductie zou het kunnen dat deze poes andere katten wel gezellig zal gaan vinden, maar het is geen noodzaak voor haar. Messi erg lief. Ze knuffelt graag en laat zich makkelijk optillen. Ze is niet bang voor vreemde mensen of bezoek. Ze trapt graag een balletje en ook ander speelgoed vindt ze leuk. Deze juffrouw houdt van een goed gesprek met haar vrouwtje. Dit katje is uiteraard gevaccineerd en geregeld preventief behandeld tegen wormen en vlooien.

De reden dat dit lieve meidje een ander thuis zoekt heeft dan uiteraard ook niets met haar te maken! Om persoonlijke redenen krijgt ze helaas te weinig aandacht thuis en de eigenaresse vindt dat heel vervelend. Zij gunt Messi alle goeds en omdat zij dat niet kan bieden aan deze mooie kat, zoekt ze een nieuw thuis voor deze leuke griet.

Wie zorgt dat Messi niet meer buitenspel staat en geeft haar een fijn thuis?

Score

 • Naam: Messi
 • Gesteriliseerd: ja
 • Gezond: ja
 • Inentingen gehad: ja
 • Ontwormd en ontvlooid: ja
 • Knuffeldier: ja
 • Laat zich optillen: ja
 • Omgang met bezoek/vreemde mensen: niet bang of schuw
 • Buiten/binnen: ze komt nu alleen op het balkon en vindt dat prima, in het verleden kwam ze los buiten in een veilige omgeving en dat vond ze ook fijn.
 • In de Eredivisie: ja, ze is speels en trapt graag een balletje
 • Reden van herplaatsing: eigenaresse heeft door omstandigheden te weinig tijd voor haar en ze is teveel alleen/krijgt te weinig aandacht

Andere mooie foto’s van Messi, klik op de foto voor een vergroting.