Mooie Puk gaat verhuizen!

bemiddeling-puk-kattenzorg-nijmegen

Mooie Puk gaat verhuizen!

Ook voor Puk heeft het niet lang hoeven duren voordat een nieuw thuis gevonden werd! Zaterdag 28 november 2015 gaat ze verhuizen. We wensen Puk en haar nieuwe eigenaar heel veel geluk!


Puk is een mooie dame van 9 jaar oud. Ze is de knuffeligste, huiselijkste (en misschien wel dikste) poes van Nijmegen.

Puk woont al sinds ze klein was bij haar eigenaar. Op dat moment woonde het vrouwtje nog alleen, en Puk vond het heerlijk om de enige te zijn die alle aandacht kreeg. Toen er kindjes kwamen werd alles uit de kast getrokken om Puk hier zo goed mogelijk aan te laten wennen. Maar helaas, voor Puk wende het nooit. Doodeng vindt ze die kleine wezens, van nog geen 3 jaar oud, die op twee pootjes lopen. Ze durft alleen nog maar naar beneden te komen als de kinderen op bed liggen. Hierdoor krijgt Puk niet genoeg aandacht en haar vrouwtje trekt het zich heel erg aan dat Puk zo haar leven moet leiden. Deze lieve poes zou best in een huis met kinderen geplaatst kunnen worden, als ze al wat ouder zijn, en weten hoe ze met een kat om moeten gaan.

Puk is niet de stoerste. Andere katten, en vooral dominante katten, vindt ze eng. Het liefst plaatsen we Puk in een thuis zonder andere katten. Deze mooie jonge meid maakt graag een ommetje buiten. Uiteraard is ze gecastreerd en gechipt, op tijd gevaccineerd en preventief behandeld tegen vlooien en wormen. Ze is pas nog door de dierenarts gezien, en deze dame is zo gezond als een vis. Wel is Puk is een beetje te dik. Dat komt ook omdat ze niet zoveel beweging krijgt, omdat ze zich overdag verschuilt voor de kinderen. Wij verwachten dat Puk een normaal gewicht kan bereiken als ze lekker haar eigen gang kan gaan in een nieuw thuis, met genoeg beweging en uitdaging. Voor tips om haar te laten afvallen verwijzen wij graag naar deze blog van kattengedragsdeskundige Liesbeth Puts.

Wie geeft deze knappe theemuts een fijn thuis? Neem contact met ons op voor de gegevens van de eigenaar van Puk.