Jonge speelse Eddie zoekt ander stekkie

eddie-foto-bemiddeling-kat-kattenzorg-nijmegen (2)

Update Eddie 15 februari 2015:
hij heeft het perfecte thuis gevonden. Lees er hier alles over!

Jonge speelse Eddie zoekt ander stekkie

is een schitterende kater van nog geen 2 jaar oud (geboren op 14 maart 2014). Eddie wilde heel graag spelen en contact maken met de andere kater in huis. De andere kat heeft helaas wat problemen (een handicap en hij is als kitten slecht gesocialiseerd) en om die reden accepteert hij knappe Eddie niet. Met behulp van een gedragstherapeut hebben de eigenaren gedaan wat ze konden, maar het mocht niet baten. De katten leven nu op aparte verdiepingen en ruilen regelmatig van woongedeelte. Dat is natuurlijk geen houdbare situatie! De baasjes vinden het heel erg moeilijk, maar jonge Eddie verdient een thuis waar hij wel wordt geaccepteerd door andere katten.

Alles over Eddie – zijn gezondheid

Eddie is bijna 2 jaar oud. Hij is gecastreerd, gechipt, behandeld tegen wormen en vlooien, ingeënt en kerngezond. Deze leukerd neemt zijn paspoortje natuurlijk mee naar zijn nieuwe thuis. Eddie gebruikt netjes de kattenbak en hij vindt het ook wel eens fijn om het lekker in de tuin te doen.

Wat wil Eddie?

Deze knappe jonge kater zoekt een thuis zonder – of met al wat oudere – kinderen. Eddie is gewend aan andere katten. Hij is als kitten opgegroeid met andere katten en hij wordt graag geplaatst in een thuis waar sociale soortgenootjes wonen. Als u zelf al katten hebt, dan is het belangrijk de introductie van Eddie op de juiste manier aan te pakken. U kunt hier lezen hoe u dat het beste doet. Eddie is ook gewend aan konijnen.

eddie2-bemiddeling-kat-kattenzorg-nijmegen Zijn karakter

Eddie is erg speels en nieuwsgierig. Hij speelt graag met zijn baasjes met speelgoed en voerspelletjes vindt hij ook leuk. Deze jongen heeft uitdaging nodig in de vorm van spel en vrijheid. Daarom kan hij nu ook heerlijk buiten spelen in een omheinde tuin. Eddie is te energiek, te vitaal en nog veel te jong om zijn leven binnen vier muren te slijten. Hij wordt dan ook niet geplaatst in een appartement of flat.

eddie3-bemiddeling-kat-kattenzorg-nijmegen

Het gedrag van deze witte schoonheid

Eddie gedraagt zich als eens echte kat: alles moet op zijn voorwaarden. Als er visite komt, dan beslist hij zelf of hij meteen kopjes komt geven of dat hij daar nog even over na moet denken en de bezoekers eerst gaat bekijken. Hij komt op schoot liggen als hij dat zelf wil. Knuffelen en aaien vindt hij heerlijk, maar natuurlijk alleen als hij het niet druk heeft met buiten spelen of het spelen met speelgoed! Hij vindt het niet leuk om opgetild te worden. Soms heeft hij ook gewoon geen zin om geaaid te worden. Hij zal nooit lelijk doen of uithalen, maar het is wel aan hem te zien wanneer hij er geen zin in heeft. De grenzen van een kat moeten wij natuurlijk respecteren! Mensen met een beetje kattenkennis zien gauw genoeg waar Eddie zin in heeft en wanneer. En dan is het ook het prettigst als hij gewoon lekker kat kan zijn en mag doen waar hij blij van wordt.

Eddie in een notendop

Eddie is een jonge, gezonde gecastreerde kater met chip. Hij is speels en ondernemend en zoekt een thuis zonder kinderen of met al wat oudere kinderen. Hij zou het heel fijn vinden om een of meer katten als huisgenootjes te hebben. Eddie komt graag buiten in een afgesloten tuin en hij vindt spelen met zijn baasjes geweldig. Als hij er zelf zin in heeft, dan komt hij graag knuffelen en ook op schoot liggen. Eddie woont in Boxtel. Mocht de afstand voor u een probleem zijn, laat het gewoon even weten, zodat we kunnen kijken naar een oplossing.

Hebt u nog vragen of wilt u graag kennismaken met Eddie? Stuur ons dan een mailtje zodat wij u de gegevens van de baasjes van Eddie kunnen doorgeven. U kunt dan zelf een afspraak maken om te gaan kennismaken met deze lieve kater.

Onderstaand nog wat mooie foto’s van Eddie. Klik op de foto voor een vergroting.