Pompel & Joppie hebben samen een thuis

joppie-pompel-foto-kattenzorg4Pompel & Joppie hebben samen een thuis

Wij hebben ontzettend onze best gedaan om Pompel en Joppie via alle mogelijke wegen te promoten. En met succes! Op 28 december zijn deze lieve katten verhuisd naar hun nieuwe thuis en daar zijn wij heel erg blij mee. We wensen de huidige eigenaren en hun kinderen veel sterkte met het gemis van deze lieve katten, en we wensen de nieuwe baasjes heel erg veel geluk met hun nieuwe huisgenootjes.

Op 28 december 2015 zijn Pompel en Joppie verhuisd naar hun nieuwe thuis!


Katten Pompel en Joppie zoeken samen een thuis

Pompel is een poes (cypers) en Joppie (cypers met wit) is een kater. Deze broer en zus zijn nu 6,5 jaar oud en via een andere kattenopvang bij lieve mensen in Roermond komen wonen. Toen ze daar kwamen wonen, was het jongste kindje 5 jaar. Dit stel is gewend aan kinderen van verschillende leeftijden.

Allereerst zullen we Pompel even voorstellen. Deze dame gedraagt zich als een nette, opgevoede dame! Zij gebruikt netjes de kattenbak (buiten je behoefte doen is natuurlijk wel fijner), ze krabt mooi aan de krabpaal en ze komt niet op de eettafel, omdat haar is geleerd dat dat niet mag. Over eten gesproken: ze is gehecht aan haar etenstijden en laat het duidelijk aan haar baasjes weten als ze te laat zijn! Ze is gewend door een kattenluikje naar buiten te gaan. Pompel is een beetje afwachtend naar vreemde mensen. Met de leden van het gezin knuffelt ze graag. Ze komt ook naar haar baasjes toe als ze behoefte heeft aan aandacht en ze is verknocht aan de oudste zoon. Met hem kan ze lezen en schrijven, en bij hem gaat ze zelfs op schoot liggen.

Joppie is de lieve broer van Pompel. Hij kan ook goed opschieten met kinderen van alle leeftijden. Ook hij maakt graag een ommetje en weet hoe het kattenluik werkt. Deze broer en zus hebben tijdens vakanties wel eens verbleven in een kattenpension, en ze gingen goed om met de andere katten daar. Ook in dat opzicht verwachten wij – bij een juiste en langzame introductie met de huisgenootjes natuurlijk – geen problemen. Joppie hoort er graag bij. Hij zit bij je in de buurt, komt af en toe een knuffel halen en vindt gezelschap fijn. In het gezin is hij een echt allemansvriendje. Hij vindt iedereen leuk. Een schootkat in de klassieke zin van het woord is Joppie niet. Hij zal gerust naast je op de bank blijven liggen als je erbij komt, op schoot hoeft dan ook weer niet zo nodig! Ook Joppie vindt eten belangrijk en laat het weten als het daar weer  tijd voor is. Heel erg handig, een kat met een ingebouwde voer-wekker. Joppie heeft een schattige gewoonte overgehouden aan zijn kittentijd. Hij heeft een speciaal plekje op zijn krabpaal, waar hij zich veilig voelde en sabbelde alsof hij bij zijn moeder was. Hij maakte dan een piepend geluidje tijdens het spinnen. Heel af en toe doet hij dat nog, als hij zich ineens herinnert dat hij op die plek ligt, en de baasjes hem aaien. Dan maakt hij nog wel eens zijn kitten-geluidjes, en dat is heel aandoenlijk om te horen.

Deze twee poezen zijn uitstekend verzorgd. Hun leven als kitten was niet makkelijk. Ze werden gevonden in een vuilnisbak (!) en gelukkig al snel liefdevol opgevangen in een gastgezin van een andere kattenopvang-stichting. Dat heeft hen gelukkig goed gedaan, het zijn fijne, makkelijke, sociale katten geworden, die een heerlijk leven kregen bij liefhebbende mensen thuis. Ze zijn jaarlijks gevaccineerd, en ieder jaar een aantal keren ontwormd en ontvlooid. Ze eten zowel blikvoer als brokjes. Uiteraard zijn ze beiden gecastreerd en gechipt. Twee katten met alles erop en eraan, kerngezond en in de bloei van hun leven. Al hun spulletjes mogen mee naar het nieuwe huis, en die vertrouwde geur zal ook wel fijn voor ze zijn.

De eigenaren hebben het er erg moeilijk mee dat de katten niet bij hen kunnen blijven wonen. 5 jaar geleden kreeg de jongste dochter astma. Dit leek toen geen relatie met de katten te hebben. Maar nadat ze 5,5 jaar later zeer ernstige klachten kreeg, werd ook een heftige allergie voor katten ontdekt. Het kindje staat op zware medicatie en anti-allergietabletten. Het is mogelijk dat de blijvende aanwezigheid van de katten vaker, en nog heftigere, allergische reacties uit zal lokken in de toekomst, ondanks de zware medicatie. Hoe treurig ook, voor de gezondheid van de jongedame des huizes is het beter als er geen huisdieren meer in huis zijn. Om die reden zoeken deze twee mooie, jonge gezonde katten samen een gouden mandje. Misschien wel bij u? Joppie en Pompel wonen in Roermond. Bel of mail ons voor de contactgegevens van de eigenaar, zodat u eens kunt gaan kennismaken!

Foto’s van deze mooie, lieve katten. Klik op de foto voor een vergroting.