Nu ook in Nederland: Pet Prayer Flags

Nu eindelijk ook in Nederland te koop:
Pet Prayer Flags!

Eindelijk zijn ze nu ook in Nederland te koop: de Pet Prayer Flags! Deze variant van Tibetaanse gebedsvlaggetjes is speciaal ontworpen voor het herdenken van geliefde dieren. Je kunt ze buiten hangen, bij het grafje van je dier, of binnen in je huis een speciaal plekje geven.

Ontstaan in Amerika

Het was het overlijden van hun grote liefde, hond Alex, die Chris en Vicki ertoe aanzette om Pet Prayer Flags te maken.

Nadat Chris en Vicki Alex tien jaar daarvoor als jonge hond uit het asiel hadden gehaad, overleed hij onverwacht. ‘Kanker,’ zei de dierenarts. Hij was weg voordat ze zich konden voorbereiden en hij liet een diep, donker gat bij zijn baasjes achter toen hij overleed. In de dagen en weken na zijn dood hebben Chris en Vicki de taal van verdriet geleerd. Ze worstelden met het begrip van iets dat niet begrepen kan worden en vele jaren na zijn overlijden worstelden ze daar nog steeds mee. De Pet Prayer Flags kwamen voort uit hun strijd om de dood van hun geliefde hond te accepteren en te begrijpen. Ze wilden iets dynamisch, niet iets statisch zoals een condoléancekaart of een vluchtig boeket bloemen. Ze wilden iets dat hen altijd met Alex zou blijven verbinden, een manier om met hem te “praten”, waar hij ook is nu. Chris en Vicky houden van de eenvoud en verbondenheid waarin Tibetanen hun geloof met gebedsvlaggen tot uitdrukking brengen en daarom hebben ze de Pet Prayer Flags ontworpen. In de hoop dat hun gedachten Alex nog steeds bereiken en dat anderen misschien van hetzelfde gevoel van een oneindige band met hun huisdieren zullen ervaren.

Op de foto’s: hun geliefde hond Alex, van Chris en Vicki

Tibetaanse gebedsvlaggen

pet-prayer-flags-nu-te-koop-nederland-kattenzorg-nijmegen-foto-wikipedia

Foto: Wikipedia

Misschien ken je de Tibetaanse gebedsvlaggen wel. De lung ta worden in slingers opgehangen. De slingers van lung ta-vlaggetjes worden tussen twee hoge punten, bijvoorbeeld rotspunten of daken van tempels gespannen of gehangen. Of ze worden van een hoog punt diagonaal naar beneden gespannen.

Wat is de betekenis van Tibetaanse gebedsvlaggetjes?

Gebedsvlaggetjes worden verondersteld vrede, compassie, kracht en wijsheid te verspreiden. Tibetanen geloven dat bij het wapperen in de wind de gebeden en mantra’s opstijgen naar de goden, die voorspoed brengen aan degene die ze heeft opgehangen, zijn familie, vrienden, bekenden en zelfs vijanden. Door de vlaggetjes op hoge plekken op te hangen kan de ta, het windpaard, de zegeningen naar alle levende wezens brengen. Daarbij wordt de lucht zélf door de vlaggetjes gezuiverd.

verweerde-gebedsvlaggetjes-jinn-pet-prayer-flags

Gebedsvlaggetjes die jaren buiten hebben gehangen verliezen hun kleur

Oude vlaggetjes verliezen vaak door weer en wind hun kleuren. Men gelooft dat dit komt doordat de gebeden langzaam worden opgenomen in de omgeving. Net als het leven een cyclus van dood en wedergeboorte is, hangen Tibetanen nieuwe vlaggetjes op naast de oude, om het zelfvernieuwende aspect van het leven te symboliseren.

Pet Prayer Flags

pet-prayer-flags-nu-te-koop-nederland-kattenzorg-nijmegen-graf (2)

Tibetanen geloven dat de gebeden van deze vlaggetjes een permanent onderdeel van het universum worden als de beelden vervagen door blootstelling aan de elementen en de wind er doorheen blaast. Net zoals het leven verder gaat en vervangen wordt door nieuw leven, kan onze eigen genezing beginnen, ons hart herstellen en ruimte vinden om van een andere viervoeter te houden. Wanneer we onze gevoelens met de wind meesturen, vertrouwen we op de natuur om onze herinneringen om te zetten van verdriet naar dankbaarheid om zo onvoorwaardelijk liefgehad te hebben en geliefd zijn geweest.

We hopen dat deze vlaggetjes jou helpen, of dat je iemand ermee kunt steunen in hun verdriet om het verlies van een geliefd dier.


Pet Prayer Flag met pootjes – inclusief tasje in dezelfde stijl

Klik op de foto’s voor een vergroting

Het gedicht op het vlaggetje met pootjes:

You have gone ahead
And nothing is the same
Leaving paw prints on my heart
That will always remain


Pet Prayer Flag met hartjes – inclusief tasje in dezelfde stijl

Klik op de foto’s voor een vergroting

Het gedicht op het vlaggetje met hartjes:

It was love right from the start
Nose to nose, heart to heart
Forever together our love lives on
I feel you here though you are gone


Marieke’s gebedsvlaggetje lag jarenlang op zolder

pet-prayer-flags-koop-kattenzorg-nijmegen-marieke-jinn-soulmate

In 2007 bezochten de ouders van vrijwilliger Marieke de Verenigde Staten voor een welverdiende vakantie. In een Amerikaans dierenasiel kochten ze voor haar een bijzonder souvenir: de Pet Prayer Flag. Marieke was diep geraakt door de tekst van het gedicht en de betekenis van het gebedsvlaggetje. Marieke zei toen meteen: deze bewaar ik, voor het moment dat mijn oogappel Jinn overlijdt. Marieke heeft veel huisdieren gehad en van allemaal intens gehouden, maar Jinn was voor haar heel speciaal. Van kitten af aan had zij zo’n bijzondere band met hem. Ze kon met hem lezen en schrijven. Gelukkig lag het gebedsvlaggetje nog jarenlang stofvrij verpakt op zolder.

verweerde-gebedsvlaggetjes-jinn-pet-prayer-flags

De gebedsvlaggetjes die Marieke boven Jinn’s graf heeft opgehangen. Na 2 jaar buiten zijn ze prachtig verweerd door de elementen.

Maar op 29 april 2016 overleed haar soulmate en volgde voor Marieke een lange, zware periode van intens verdriet, leegte en gemis. Jinn is begraven in zijn geliefde eigen tuin. Marieke is vaak bij zijn grafje gaan zitten en voelde zich dan dichter bij hem, gesteund door de prachtige vlaggetjes boven zijn graf. Het idee dat het verweren van de vlaggetjes doordat ze waren blootgesteld aan vorst, regen, wind en zonneschijn haar zou helpen met het verwerken van het onbeschrijfelijke verdriet om het verlies van Jinn, voelde als een enorme troost.

Verkoop in Nederland

Jinn’s broertje Tonick is een ouwe taaie. In 2018 heeft hij de prachtige leeftijd van 18 jaar bereikt. Toch begon de onrust bij Marieke steeds meer toe te nemen. Ze wilde zo graag ook voor Tonick een gebedsvlaggetje hebben om bij zijn grafje te hangen, als hij er straks niet meer is. Ze bleken niet in Nederland te koop. Een vlaggetje uit Amerika laten komen is ontzettend duur. Er zijn allerlei bijkomende kosten die het vlaggetje duurder maken: verzendkosten, inklaringskosten en dan ook nog invoerrechten…Marieke dacht: dan pak ik het meteen goed aan. Tientallen mensen hadden haar al gevraagd hoe ze aan deze vlaggetjes gekomen was, zij wilden er ook een voor hun huisdier! Dan laten we gewoon maar een hele doos komen. 🙂 Na fijn overleg met Chris en Vicki is de eerste zending gearriveerd in mei 2018. We hopen dat iedereen hier net zoveel steun ondervindt van de vlaggetjes, net als duizenden mensen over de hele wereld die de vlaggetjes al gekocht hebben!

Steun aan goede doelen

In elk land is het verkooppunt vrij om te beslissen wat ze met de opbrengst van de vlaggetjes willen doen. Marieke wil er natuurlijk iets goeds mee doen om dieren te helpen. ♥

Daarom gaat van ieder verkocht vlaggetje een deel van de opbrengst naar goede doelen:

Met je aankoop steun je dus maar liefst twéé goede doelen voor hulp aan honden en katten.


Prijs van een slinger vlaggetjes excl. verzendkosten

pet-prayer-flag-in-tasje-verkoop-nederland

De prijs van een slinger vlaggetjes in een mooi bijpassend tasje is € 16,95 exclusief verzendkosten

Afhalen is mogelijk in Cuijk!

Voor het verzenden binnen Nederland komt er € 2,49 per vlaggetje bij.

Verzenden naar Duitsland of België: € 4,20 bovenop de verkoopprijs.


Bestellen

Bestel een of meerdere slingers vlaggetjes door een e-mail te sturen aan: marieke@kattenzorgnijmegen.nl

Vermeld in je bericht:

  • welk vlaggetje je wil hebben (met hartjes of met pootjes)
  • het aantal vlaggetjes dat je wil bestellen
  • of je het wil laten opsturen of dat je het zelf wil ophalen in Cuijk
  • als je kiest voor verzenden, vermeld dan je adres
  • wil je het als verrassing cadeau geven? Laat het gerust weten zodat we een persoonlijk bericht op een mooi kaartje kunnen toevoegen aan je pet prayer flag
  • wil je betalen via PayPal? Zet dat er dan bij.

Betalen

Je krijgt een bevestiging per e-mail van het totaalbedrag inclusief verzendkosten. Na ontvangst van je betaling gaat je vlaggetje meteen op de post. Betalen via PayPal is mogelijk!


ndjoy-kattenzorg-nijmegen-pet-prayer-flags-logo