Ocicat Princess Jill gaat verhuizen!

bemiddeling-herplaatsing-ocikat-jill-kattenzorg-nijmegen (2)

Ocicat Princess Jill is gereserveerd om te gaan verhuizen!

Natuurlijk verwachtten wij al dat het nooit lang kon duren voordat een prachtige, gezonde raskat een nieuw thuis via onze bemiddeling zou vinden. Dat we onze herplaats-tekst extra kritisch hebben gemaakt, om impulsieve reacties te voorkómen, heeft zeker geholpen! Het is namelijk helaas vaker gebeurd dat de katten bij ons in de bemiddeling, met een mooi of bijzonder uiterlijk, heel veel reacties oproepen. Sommige mensen nemen niet eens de moeite om de tekst te lezen over de kat die een nieuw thuis zoekt. Zij zien een mooie kat op de foto en bellen ons meteen op. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Iedere kat is uniek, en het karakter van een kat moet bij uw eigen thuissituatie passen, en natuurlijk bij uw eigen voorkeuren!

De Ocicat is een van oorsprong een kruising van Oosterse rassen en van deze rassen is bekend dat ze speels, slim, energiek en temperamentvol zijn. En ze miauwen veel! Dat hoort bij hun karakter. Als eigenaar moet je daar van houden natuurlijk. Deze katten kunnen ook niet zomaar bij iemand gaan wonen die fulltime werkt, waar de kat dan verder aan zijn lot wordt overgelaten. Daar worden ze hartstikke ongelukkig van. Veel spelen willen ze, en ze hebben veel aandacht nodig.

Dat wij informatie over de Ocicat in het algemeen – en over Jill in het bijzonder – hebben geplaatst, en dat we herplaatsingkosten vragen voor deze specifieke bemiddeling, om handel in raskatten te voorkómen, heeft goed geholpen.

We kregen een fijne mail van een mevrouw die vroeger toevallig ook een Ocicat heeft gehad. Zij heeft ook Siamezen gehad. Deze mevrouw is dus heel erg goed bekend met Oosterse rassen. Haar eigen katten zijn overleden en haar hond is er sinds vorig jaar ook niet meer. Het is toch wel stil in huis en deze mevrouw was wel weer toe aan gezinsuitbreiding! Zij heeft een fijn huis en erg veel vrije tijd en zij wil die tijd graag besteden aan Jill. De kennismaking was een succes en nadat deze mevrouw binnenkort uitgerust van haar korte vakantie terugkomt, wordt Jill door de eigenaar naar haar nieuwe thuis gebracht. We wensen deze mooie, bijzondere poes heel erg veel geluk bij haar nieuwe eigenaar en we hebben er alle vertrouwen in dat dat zal lukken!

We wensen de eigenaar veel sterkte bij het gemis van Jill. Genoodzaakt zijn je eigen kat(ten) te moeten herplaatsen is natuurlijk altijd pijnlijk en verdrietig. Wij hebben bij Kattenzorg dan ook heel veel respect voor de eigenaren die hun eigen gevoel opzij zetten en kiezen voor het geluk en welzijn van hun kat. Wij helpen graag om een nieuw thuis te vinden voor uw geliefde kat. Als u ook geen andere mogelijkheid meer heeft dan herplaatsing van uw kat(ten), klik dan hier voor meer informatie.

Dankwoord
Onze grote dank gaat uit naar Nathalie Smits, stamboekadjunct van Mundikat en naar Henk en Wiljo van der Heijden, respectievelijk voorzitter en secretaris van de Ocicat Club Holland, voor hun hulp bij de zoektocht naar meer informatie en foto’s van de ouders van Princess Jill. Bent u nieuwsgierig geraakt naar de Ocicat? Wilt u misschien meer informatie of hebt u interesse in een Ocicat? Wij kunnen u deze organisaties van harte aanbevelen!

ocicat-club-nederland-logo-kattenzorg-nijmegen

Wilt u het bericht over Jill teruglezen? Dat kan hier.
Onderstaand de mooie foto’s van Jill, haar ouders en nestbroertjes en -zusjes.

Klik op de foto voor een vergroting.