Onderzoek huisdierbezoek ziekenhuizen

DOOR BEZOEK VAN EEN DIER EEN BEETJE MEER THUIS IN HET ZIEKENHUIS

huisdierbezoek-ziekenhuizen-onderzoek-samenwerking

©Stichting ZorgDier Nederland

Stichting ZorgDier Nederland onderzoekt de behoefte aan huisdierbezoeken in ziekenhuizen.

Vierdejaarsstudenten Diermanagement aan Hogeschool van Hall Larenstein in Leeuwarden komen voor dit onderzoek graag in contact met mensen die werkzaam zijn in een streek- of academisch ziekenhuis. Ook zoeken zij mensen die momenteel in het ziekenhuis zijn opgenomen of mensen die onlangs na hun behandeling uit het ziekenhuis zijn ontslagen.

Bent u of kent u iemand die voldoet aan deze voorwaarden, dan komen zij graag met u in contact in verband met een vrijblijvende online enquête of een interview.

Aan de hand van de afgenomen enquêtes en interviews hopen de studenten inzicht te verkrijgen in de behoefte van ziekenhuispatiënten aan het contact met huisdieren die met hun begeleider op bezoek komen tijdens de opnameperiode. Daarnaast willen zij graag een beeld krijgen van de rol van het ziekenhuispersoneel in het kader van de mogelijke inzet van huisdieren en hun houding ten opzichte van de voor- en nadelen van een ‘zorgdier’ tijdens hun werkzaamheden.

Mocht u interesse hebben of hebt u een vraag voor de studenten, dan kunt u contact opnemen via: onderzoek.vhl.zorgdier@gmail.com of via telefoonnummer 06-10592212.

Wanneer u als medewerker in een ziekenhuis bereid bent om onze online enquête in te vullen dan kunt u dit doen via deze pagina. Als u op de hoogte wilt worden gesteld van de uitslag van het onderzoek kunt u dit aangeven in de enquête.