Ongeschikt speelgoed voor katten

Ongeschikt speelgoed voor katten

Dat is handig, en makkelijk, om zo te spelen met de kat! Misschien is dit wel jouw eerste gedachte. Helaas moeten we je teleurstellen: dit is helemaal ongeschikt speelgoed voor de kat.

Als jonge kitten moeten katten al leren dat handen bedoeld zijn om te knuffelen en aaien, en niet om mee te spelen. Als je een kitten leert met je handen of voeten te spelen, dan leer je juist aan dat je het goed vindt als hij krabt en bijt. De grepen en beten van volwassen katten doen een stuk meer pijn, en echt leuk is het spel dan niet meer voor jou. Katten kunnen het verschil niet zien tussen deze handschoenen en jouw handen. Ze hebben heel goed door welk lichaamsdeel het leuke spel veroorzaakt.

Sommige eigenaren hebben ervaren dat katten hun voeten aanvallen als ze ’s morgens van de slaapkamer naar de badkamer lopen. De blote voeten zijn een bewegende prooi geworden! Er zijn ook situaties bekend van katten die de bewegende handen van de visite aanvallen.

Allemaal ongewenste gevolgen van verkeerd speelgedrag, aangeleerd door de eigenaren zelf… Tips nodig om de juiste manier met uw kat of kitten te spelen? Lees ze in deze blog van Liesbeth Puts, kattengedragstherapeut.

Meer interessante berichten lezen? Mis niets meer en abonneer je op onze gratis nieuwsbrief