Oosters duo heeft een thuis!

Oosters duo heeft een thuis!

Update 20 januari 2018

We kregen een fijne update van Sammy en Chakir! Geweldig hoe goed er voor ze wordt gezorgd, kosten noch moeite worden gespaard!

Fijn dat de baasjes melden dat Sammy sproeit, want dan kunnen wij advies geven. We hebben ze dit informatiedocument toegezonden en aangeraden eerst een medische oorzaak te laten uitsluiten voor het sproeien. Als die er niet is, dan kunnen ze het beste een gediplomeerde kattengedragstherapeut inschakelen. Hoe eerder je het probleem aanpakt, hoe groter de kans is dat het goed kan worden opgelost.

Hallo Marieke,

Leuk weer van je te horen.

We zijn al erg gehecht aan elkaar. Ondertussen is Sammy naar een tandarts in Utrecht geweest op verzoek van de oud eigenaar om zijn gebit te laten reinigen. Dat ging super goed.

Chakir heeft een ongelukje gehad met zijn oog, waardoor hij een aantal weken met een ontstoken en tranend oog liep. De huisarts vond het toch beter dat we er een oogspecialist naar zouden laten kijken. Die raad hebben we opgevolgd, en gelukkig is deze blessure perfect genezen.

Het is een verademing om met Sammy en Chakir naar de dierenarts te gaan. Ze gedragen zich zooooo anders, dan onze oude kat. De doktor kan op zijn gemak een controle uitvoeren, de tanden reinigen zonder roesje, of medicijnen toedienen. Het maakt de jongens allemaal niets uit.

Verder worden de katten steeds vrijer en horen we van de buurvrouw, dat ze ook steeds vaker even bij haar op visite komen.

In de kerstvakantie zijn we een weekje op vakantie geweest, en werden Sammy en Chakir driemaal daags verzorgd. Dat heeft ze enorm goed gedaan. Het leek wel of ze zelf op vakantie waren geweest.

Sammy heeft de laatste weken wel wat last van sproeien in huis. Heb jij misschien tips? We hebben alle producten van Feliway aangeschaft, maar dit helpt helaas niet afdoende.

Natuurlijk leren we ermee omgaan, maar als we het zouden kunnen voorkomen, zouden ze de meest perfecte huisdieren zijn die je jezelf zou kunnen wensen.

PS stuur zo een paar foto’s door!


Update 20 oktober 2017

Een fijne update van ons knappe Oosters duo! Het begin was niet makkelijk. De mannetjes waren niet blij. Dit kwam met name omdat ze nog niet buiten konden spelen en daar verlangden ze zo heftig naar. Ze snapten er niets van dat ze hun vrijheid moesten inleveren. De vreugde bij de heren was dan ook groot toen het mocht en ze genieten met volle teugen van het buitenleven. De band met hun nieuwe baasjes is steeds sterker geworden. Sammy en Chakir wonen nu landelijk met een grote tuin van maar liefst 4.000 vierkante meter! Welke kat zou dat niet willen? ūüôā De baasjes zeiden: “dit weekend zijn ze 4 weken bij ons en nu al kunnen we niet meer zonder hen. Het zijn de allerliefste vriendjes van ons geworden.” Heerlijk om dit te horen. Heel veel geluk in jullie verdere leven, lieve Sammy en Chakir!


Update 18 september 2017

De baasjes van ons Oosters duo hebben genoten van een fijne vakantie terwijl er verschillende reacties binnenkwamen op Sammy en Chakir. En het is gelukt! De eerste kennismaking met leuke mensen was een succes en deze mooie heren gaan verhuizen naar hun nieuwe mandje!


NIJMEGEN, 8 augustus 2017

Dit mooie duo zoekt samen een thuis! Sammy (7 jaar) is een Oosters Korthaar en Chakir (3 jaar) is een Burmees. Ze komen graag buiten en dat is het probleem: het baasje gaat verhuizen naar een appartement waar dat niet meer kan. Het baasje heeft het erg moeilijk met de beslissing om afstand te doen van zijn geliefde katten. Om ervoor te zorgen dat alleen mensen die serieuze interesse hebben zullen reageren, wordt een bedrag van ‚ā¨ 100,- per kat gevraagd. De stamboom krijg je er dan uiteraard bij.
Laten we gauw alles over deze twee Oosterse schoonheden vertellen!


Chakirchakir-burmees-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (4)

Chakir is een 3-jarige gecastreerde en gechipte kater. Hij is een echte Burmees en heeft ook een mooie stamboom om dat aan te tonen. Hij komt heel erg graag buiten. Soms blijft hij wat langer weg, maar hij gaat nooit ver van huis. Chakir is kerngezond en gebruikt netjes de kattenbak. Het is een sociale knaap die niet snel stress ervaart. Hij is erg gek op zijn maatje Sammy. Ook mensen vindt hij leuk. Hij zit graag bij zijn baasje op schoot en is heel aanhankelijk. Hij is dol op spelen en doet dat het liefst met samen met zijn baasje.chakir-burmees-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (2)

Over het ras: de Burmees

Burmezen zijn sociale, intelligente en aanhankelijke katten, echte allemansvriendjes! De Burmees wil iedereen om zijn pootje winden.  Mensen die niet van katten houden zijn voor de Burmees een extra grote uitdaging en hij zal er alles aan doen om zulke mensen van gedachten te laten veranderen. En vaak met succes!

De Burmees is een echte schootkat en heeft veel aandacht nodig. Als je weinig thuis bent, dan is het goed om te weten dat hij veel steun zal hebben aan Sammy. Burmezen zijn erg nieuwsgierig en willen precies weten wat er in huis gebeurt. Verder zijn Burmezen erg speels en ondeugend en dat blijven ze tot op hoge leeftijd. Veel Burmezen kunnen apporteren en dit ras wordt “de hond onder de katten” genoemd. Zoals meer Oosterse kattenrassen is ook dit ras een uitbreker. Gesloten deuren zijn niet eens een uitdaging te noemen. Er zijn mensen die zeggen dat ze nooit meer een ander ras wilden sinds ze de Burmees leerden kennen!¬†We hebben veel goede informatie over dit ras kunnen vinden op internet, via de website van Kattenplaza, geschreven door de Burmezen cattery Roemah Koetjing. Kijk voor meer informatie over dit ras op deze interessante website.


Sammysammy-oosters-korthaar-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (4)

Sammy is een Oosters Korthaar van 7 jaar oud. Ook hij is gecastreerd en gechipt. Volgens de stamboom is hij een “chocolate tabby spotted”. Hij is dol op zijn vriendje Chakir. Van vreemde katten moet hij niets hebben! Hij ervaart hier stress van. Sammy houdt ervan om buiten te spelen. Hij blijft niet lang weg en gaat ook niet ver van huis. Deze mooie en bijzondere kat vraagt erg veel aandacht en is heel slim.

sammy-oosters-korthaar-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (2)

Over het ras: de Oosters Korthaar

De Oosters Korthaar is mensgericht, doorgaans niet eenkennig en hij wil graag zijn baasje plezieren. Apporteren is een van de spelletjes die ze gemakkelijk kunnen aanleren, vele Oosters Kortharen doen het al uit zichzelf.

Verveling kennen ze niet. Ze kunnen zichzelf prima vermaken als ze een kattenmaatje hebben. Zeker als de eigenaar veel weg is, is dat belangrijk voor ze en een kat met hetzelfde temperament is dan een goede keuze. Daarom zijn Sammy en Chakir zo’n leuk setje!

Dit oosterse ras is dol op knuffelen. Het zijn echte “schouderhangers” en schootliggers. Als ze de kans krijgen, slapen ze graag bij je in bed. Of ze liggen de hele avond op je schoot. Ze bemoeien zich overal mee. Het lijken soms net kleine kinderen. Deurklinken rechtop zetten, kindersloten op keukenkastjes, het zijn zaken waarmee een eigenaar van een Oosters Korthaar te maken kan krijgen. Dit zijn dingen die de meeste baasjes graag over hebben voor het samenleven met dit mooie kattenras.

We hebben veel goede informatie kunnen vinden op internet, via de website van Kattenplaza, geschreven door Cattery Kirazamber. Deze fokker zegt: “De Oosters Korthaar is echt een kat van superlatieven, ze zijn alles waar ‚Äėte‚Äô voor staat. Is dat in de regel niet zo goed, bij deze katten juist wel.” Kijk voor meer informatie over dit ras bijvoorbeeld eens op deze handige website.


Bijzonderheden

Voor beide katten geldt dat ze zich zonder problemen laten optillen. Ze zijn onlangs nog gevaccineerd. Deze knappe heren zijn niet gewend aan andere katten, honden of kinderen.


Kieskeurige eters

eetstokjes-illustratie-herplaatsing-oosters-korthaar-burmees-kattenzorg-nijmegen

Burmezen en Oosterse kortharen zijn heel kieskeurige eters.¬†Als ze iets niet lekker lekker vinden, dan draaien ze zich gewoon om en lopen vrolijk weg. Chakir laat het extra goed merken door het eten dat hem niet bevalt “onder te graven”.¬†Oosterse Kortharen hebben een gevoelig maag- en darmsysteem.¬†Sammy kan niet goed tegen eiwitrijk voedsel (bijvoorbeeld vers hart) of gluten.¬†Op advies van de dierenarts krijgt hij¬†speciaal voer.

Sammy eet zowel brokjes van Royal Canin (de variant Veterinary Diet РGastro Intestinal, verkrijgbaar bij Zooplus) en blikvoer; kuipjes Adult Sensitive van Animonda Integra Protect (ook verkrijgbaar bij Zooplus).

Hier doet hij het uitstekend op, ander voer wil hij nog wel eens opbraken.


Wat zoeken wij voor Sammy en Chakir?

 • een thuis zonder andere katten
 • een veilige woonomgeving waar ze kunnen buitenspelen, het liefst een buurt waar weinig katten wonen
 • of een huis met een ruime, omheinde tuin
 • een thuis waar de katten veel aandacht krijgen en waar met ze wordt gespeeld
 • enige kennis van of ervaring met Oosterse kattenrassen is welkom

chinese_symbol_for_cat_oosters-kattenzorg-nijmegenSammy en Chakir:

 • Sammy, Oosters Korthaar kater van 7 jaar
 • Chakir, kater, Burmees, 3 jaar
 • gecastreerd
 • gechipt
 • met stamboom
 • inge√ęnt
 • gezond
 • gebruiken netjes de kattenbak
 • ze zoeken een thuis zonder andere katten
 • komen graag buiten en dit is ook een absolute vereiste in hun nieuwe thuis
 • ze zoeken een veilige buurt om buiten te spelen of
 • een thuis met een ruime, omheinde tuin
 • ze zijn niet gewend aan honden en kinderen
 • deze mooie, lieve en sociale katten willen graag spelen en zoeken een thuis waar ze genoeg aandacht krijgen
 • dit duo wordt samen geplaatst
 • aan deze katten zijn kosten verbonden: ‚ā¨ 100,- per kat. De stambomen krijg je er uiteraard bij.

Wil je meer informatie of gaan kennismaken met deze schitterende katten?
Neem dan gauw contact met ons op zodat we je de gegevens van hun baasje kunnen geven.