Op de wachtlijst voor een kat

wachtlijst-kat-stichting-kattenzorg-nijmegen
Op de wachtlijst voor een kat

Kattenzorg Nijmegen heeft al jaren een wachtlijst voor mensen die een volwassen kat zoeken. Misschien vraag je je af of dat in deze tijd nog wel nodig is. De laatste jaren kunnen de dierenasiels in heel Nederland de vraag naar opvang van katten niet aan. Voor iedereen zou er in de dierenasiels genoeg keuze moeten zijn voor een kat.

Wat is dan de reden dat onze klanten nog steeds graag gebruik maken van onze wachtlijst?

 • Op nummer één staat de afstand. Dierenasiels liggen altijd afgelegen (i.v.m. de Wet Geluidshinder onder andere) en zijn doorgaans zeer moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De meeste mensen die bij ons op de wachtlijst stonden en staan, zoeken een kat in de directe omgeving van Nijmegen, omdat zij niet beschikken over eigen vervoer of afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.
 • Niet behendig met internet/hulp nodig bij de zoektocht. Het zal je misschien verbazen, want je bent nu bij ons op de website en je leest dit bericht. Er zijn nog steeds mensen in Nederland die geen internet gebruiken of zelfs niet eens een computer thuis hebben. Om die reden bellen zij ons met de vraag of wij een passende kat in ons bestand hebben. Zo niet, dan worden zij graag gebeld als er een kat wordt aangemeld die aan hun wensen voldoet. En wij zetten ook mensen met deze hulpvraag met alle plezier bij ons op de wachtlijst.
 • Specifieke wensen. We horen van veel klanten dat ze al langer op zoek zijn naar een volwassen kat, en onze website en de goede dierenasiels in de regio al langere tijd in de gaten houden, maar nog niet hebben gevonden wat ze zoeken. Onlangs hebben mensen ons benaderd die al maanden op zoek waren bij de asiels naar een kat die goed kon omgaan met jonge kinderen. Die zijn zeldzaam. Uiteindelijk hebben ze via ozne wachtlijst twee fantastische katten overgenomen die gewend waren aan jonge kinderen en daar goed mee konden omgaan.
 • Gemak. Veel mensen vinden het waarschijnlijk een plezierige bezigheid, om op zoek te gaan naar een nieuw huisgenootje. Er zijn ook mensen die op internet en op Facebook door de bomen het bos niet zien, zich overweldigd voelen bij een bezoek aan het asiel en dan maar moeilijk een keuze kunnen maken. Ook zulke klanten melden zich voor onze wachtlijst. Soms met heel specifieke wensen (een rode binnenkater tot 5 jaar oud) en soms met algemenere wensen. Ook deze klanten zijn wij graag van dienst.

kat-kattenzorg-nijmegen

Ben je op zoek naar een leuke volwassen kat en heb je ook zo je eigen redenen om op onze wachtlijst geplaatst te willen worden? Wij maken het met alle plezier voor jou in orde!

Stuur ons een berichtje met je wensen:

 • leeftijd van de volwassen kat (minimale leeftijd/maximale leeftijd)
 • poes of kater
 • één of twee katten
 • kunnen ze naar buiten of niet
 • zijn er kinderen in het gezin en zo ja, van welke leeftijd
 • zijn er andere huisdieren in het gezin
 • andere wensen (goed alleen kunnen zijn of juist veel aandacht nodig, schootkat of niet, etc.)

Wij nemen dan contact met je op als een kat bij ons wordt aangemeld die aan jouw wensen voldoet. Dit kan enige tijd duren, maar het kan ook heel snel gaan. We verwijzen je ook van harte naar andere goede organisaties en asiels als je niet lang wil wachten. Neem daarvoor gerust contact met ons op!