Over ons

Over ons

Wat voor soort organisatie is Stichting Kattenzorg Nijmegen?

Stichting Kattenzorg Nijmegen is opgericht op 12 januari 1982 en is ingeschreven bij de
Kamer van Koophandel Centraal-Gelderland onder nummer 41056256. Kattenzorg richt zich op het bemiddelen bij de herplaatsing van katten, het geven van voorlichting en persoonlijk advies. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers en krijgt geen subsidie. Het bestuur en de vrijwilligers ontvangen géén salaris of betaling voor hun werkzaamheden.

Wij zijn afhankelijk van donateurs en we zijn dan ook dankbaar voor ieder bedrag, groot of klein, dat particulieren of bedrijven aan ons overmaken. Donaties komen ten goede aan katten in nood. Wil je donateur worden? Maak een bedrag naar keuze over op bankrekeningnummer NL27RABO 01 07 25 45 06 t.n.v. Stichting Kattenzorg te Nijmegen o.v.v. je naam, adres en “donatie [jaartal]”.


Klik hier voor onze organisatiestructuur (PDF).


Het dagelijks bestuur van de stichting bestaat uit Ineke de Groot-Ribbe, voorzitter,
en Marieke van de Weijer, penningmeester.

Kattenzorg heeft ook diverse gastgezinnen voor de (tijdelijke) opvang van katten, onder wie
Hetty Loots (tevens secretaris van de stichting) en José.

Pauline van Marle is de professionele hoofdredacteur van ons donateursblad Kattenpraat.

Als je op bovenstaande namen klikt, dan kun je een interview met deze vrijwilligers van Kattenzorg lezen. Om de interviews te kunnen lezen heb je een PDF-reader nodig.

Heb je geen PDF-reader? Je kunt hier gratis een PDF-programma downloaden. Als je geen PDF-programma kunt of wilt downloaden, dan sturen wij je de gewenste bestanden met alle plezier toe via de gewone post. Neem in dat geval contact met ons op.


Videoreportage met daarin aandacht voor Stichting Kattenzorg Nijmegen

De vitrines van de FotoArchiefDienst in Cuijk zijn in 2015 tijdelijk beschikbaar gesteld aan Cuijkse verzamelaars en Marieke van de Weijer heeft deze kans aangegrepen om aandacht te vragen voor Stichting Kattenzorg Nijmegen e.o. De gemeente Cuijk valt binnen het werkgebied van onze stichting.

Marieke heeft haar verzameling kattenbeeldjes tentoongesteld. Via deze link kun je het interview met Marieke bekijken. De volledige videoreportage duurt 10 minuten, op 3.38 minuten komt het gesprek op Kattenzorg Nijmegen.


Kattenzorg is zeer actief op Facebook en Twitter. We hebben een groot aantal volgers waardoor we in staat zijn om de katten in de bemiddeling bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen.

Kattenzorg is zeer actief op Facebook en Twitter

Kattenzorg is zeer actief op Facebook en Twitter


 pictologo Stichting Kattenzorg Nijmegen

Stichting Kattenzorg Nijmegen heeft géén opvang voor katten. Katten blijven bij de eigenaar totdat een nieuw thuis gevonden is. Kattenzorg is als het ware een “bemiddelingsbureau” voor katten, voor eigenaren en geïnteresseerden. Om kosten te besparen hebben wij een aantal jaren geleden afscheid genomen van het kantoortje waaruit werkzaamheden werden verricht. Alle vrijwilligers werken vanuit huis.

Op 13 augustus 2014 is een interview met onze voorzitter, Ineke de Groot-Ribbe, geplaatst in De Brug, een lokaal nieuwsblad in de regio Nijmegen.

Op 13 augustus 2014 is een interview met onze voorzitter, Ineke de Groot-Ribbe, geplaatst in De Brug, een lokaal nieuwsblad in de regio Nijmegen. Klik op de foto voor een vergroting.


Samenwerking met andere organisaties

Kattenzorg heeft samenwerking met andere organisaties hoog in het vaandel staan. Samen ben je succesvoller! Uiteindelijk streven wij allemaal maar één doel na: zoveel mogelijk katten en kittens een fijn thuis geven.

Jaarlijks belanden 25.000 honden en 45.000 katten in het asiel. Een ontzettend hoog aantal katten, kittens en honden waarvan afstand wordt gedaan, die worden gedumpt, verwilderd zijn, zwerven of worden gevonden.

Als wij zelf niet aan de vraag naar een kat of kitten kunnen voldoen, verwijzen wij om die reden dan ook graag naar andere dierenasiels en opvangorganisaties in onze regio.


Ben je genoodzaakt je kat te herplaatsen? Kijk dan voor de procedure onder de kop
aanmelden voor bemiddeling.


Kijk voor het actuele aanbod onder de kop deze dieren zoeken een thuis.


Wil je weten of jouw woonplaats in ons werkgebied valt? Klik dan hier.


Donaties van kattenvoer en goederen

Wij krijgen regelmatig de vraag of mensen bij ons voer of goederen kunnen doneren. Dit is vaak aan de orde als de eigen kat is overleden en mensen nog spullen en voer hebben staan. Wij vinden het heel fijn dat je een dierenhulporganisatie benadert als je voer of spullen hebt. Hartelijk dank daarvoor!

Kijk hier voor de mogelijkheden om voeding of kattenspullen te doneren.