Over ons

Over ons

Wat voor soort organisatie is Stichting Kattenzorg Nijmegen?

En dan even over ons! Wie zijn wij en wat doen wij? Stichting Kattenzorg Nijmegen is een stichting zonder winstoogmerk. De bestuurders ontvangen geen salaris, betaling of beloning voor hun werkzaamheden. Onze stichting is opgericht op 12 januari 1982 en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41056256.

website-kattenzorg-nijmegen-ANBI-Logo-thumbnail

ANBI

Stichting Kattenzorg heeft een ANBI-status waardoor al jouw giften aan onze stichting aftrekbaar zijn in je aangifte inkomstenbelasting. Ons RSIN-nummer is 806718614.

Alle relevante stukken die te maken hebben met onze ANBI-status vind je in dit bericht.


Privacyverklaring Kattenzorg Nijmegen

Onze Privacyverklaring vind je hier:


Onze activiteiten zijn:

  • het bemiddelen bij de herplaatsing van katten
  • gratis persoonlijk kattenadvies
  • het geven van voorlichting over katten in de breedste zin van het woord
  • bij ons gastgezin José is een aantal onplaatsbare katten permanent opgevangen
  • Kattenzorg heeft een aantal gastgezinnen voor de tijdelijke opvang van volwassen katten en afstandskatten
  • we hebben een aantal gastgezinnen voor de opvang van verwilderde katten en moederpoezen met kittens. Kattenzorg is voorstander van het TNR-beleid zoals beschreven door Zwerfkatten Nederland

Kattenzorg vangt géén moederloze kittens of flessenkittens op. Als je daarvoor hulp zoekt, neem dan gerust contact met ons op, we verwijzen je graag naar andere organisaties die deze diensten aanbieden.

Onze organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers en krijgt geen subsidie. Het bestuur en de vrijwilligers ontvangen géén salaris voor hun werkzaamheden.

Wij zijn volledig afhankelijk van donateurs en we zijn dan ook dankbaar voor ieder bedrag, groot of klein, dat particulieren of bedrijven aan ons overmaken. Donaties komen ten goede aan katten in nood. Wil je donateur worden? Maak een bedrag naar keuze over op ons bankrekeningnummer bij de Regiobank: NL08RBRB 0706 5861 07 t.n.v. Stichting Kattenzorg te Nijmegen o.v.v. je naam, adres en “donatie [jaartal]”.


Klik hier voor onze organisatiestructuur (PDF).


Bestuur

Het bestuur van Kattenzorg Nijmegen bestaat uit drie leden, te weten:

Onze bestuursleden ontvangen géén salaris, betaling of beloning voor hun werkzaamheden voor Stichting Kattenzorg Nijmegen.


Onze stichting wordt steeds professioneler en de behoefte aan kundige vrijwilligers groeit! In 2018 is Joyce tot onze vreugde aangesloten bij ons team. Haar functie is vrijwillig medewerker evenementen. Daarnaast fungeert Joyce als gastgezin voor moederpoezen met kittens.

2018-06-03-joyce-marieke-kofferbakmarkt-nijmegen

Vrijwilligers Joyce en Marieke tijdens de succesvolle grote kofferbakmarkt in Nijmegen op 3 juni 2018, waar Kattenzorg een ruime stand had.


Kattenzorg heeft ook diverse gastgezinnen voor de (tijdelijke) opvang van volwassen katten, onder wie
Hetty Loots (tevens secretaris van de stichting) en José. Laatstgenoemde heeft een bijzondere positie bij onze mooie stichting; José heeft een aantal permanente opvangkatten die destijds onplaatsbaar waren. Zij zijn liefdevol bij haar thuis opgevangen.

hetty-loots-kattenzorg-nijmegen-gelderlander

Interview met Hetty in De Gelderlander


Pauline van Marle is de professionele hoofdredacteur van ons donateursblad Kattenpraat.

vrijwilliger-pauline-van-marle-kattenzorg-nijmegen


In december 2017 is Karin Everraert van Kattenoppas Nijmegen bij ons team van vrijwilligers gekomen. We zijn heel blij met haar! Karin beantwoordt samen met Ineke de telefoontjes van Kattenzorg. In haar functie van medewerker PR en marketing heeft Karin een gevarieerd takenpakket, gericht op het uitdragen van de identiteit en doelstellingen van onze stichting en het verwerven van inkomsten. Karin is medebeheerder van onze Facebookpagina.

karin-everraert-kattenoppas024-interview-kattenzorg-nijmegen

Kattenoppas-Nijmegen-vrijwilliger-kattenzorg-nijmegen-karin-everraert


Als je op bovenstaande namen klikt, dan kun je een interview met deze vrijwilligers van Kattenzorg lezen. Om de interviews te kunnen lezen heb je een PDF-reader nodig.

Heb je geen PDF-reader? Je kunt hier gratis een PDF-programma downloaden. Als je geen PDF-programma kunt of wilt downloaden, dan sturen wij je de gewenste bestanden met alle plezier toe via de gewone post. Neem in dat geval contact met ons op.


Videoreportage met daarin aandacht voor Stichting Kattenzorg Nijmegen

De vitrines van de FotoArchiefDienst in Cuijk zijn in 2015 tijdelijk beschikbaar gesteld aan Cuijkse verzamelaars en Marieke van de Weijer heeft deze kans aangegrepen om aandacht te vragen voor Stichting Kattenzorg Nijmegen e.o. De gemeente Cuijk valt binnen het werkgebied van onze stichting.

Marieke heeft haar verzameling kattenbeeldjes tentoongesteld. Via deze link kun je het interview met Marieke bekijken. De volledige videoreportage duurt 10 minuten, op 3.38 minuten komt het gesprek op Kattenzorg Nijmegen.


Kattenzorg is zeer actief op Facebook en Twitter. We hebben een groot aantal volgers waardoor we in staat zijn om de katten in de bemiddeling bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen.

Kattenzorg is zeer actief op Facebook en Twitter

Kattenzorg is zeer actief op Facebook en Twitter


Stichting Kattenzorg Nijmegen is geen dierenasiel en je kunt niet bij ons komen kijken. Wij hebben geen centrale opvang voor katten. Katten blijven bij de eigenaar totdat een nieuw thuis gevonden is. Kattenzorg is als het ware een “bemiddelingsbureau” voor katten, voor eigenaren en geïnteresseerden. Om kosten te besparen hebben wij een aantal jaren geleden afscheid genomen van het kantoortje waaruit werkzaamheden werden verricht. Alle vrijwilligers werken vanuit huis.

2014-08-13-Brug-voorpagina-kattenzorg-nijmegen-datingsite-kat-baas


Samenwerking met andere organisaties

Kattenzorg heeft samenwerking met andere organisaties hoog in het vaandel staan. Samen ben je succesvoller! Uiteindelijk streven wij allemaal maar één doel na: zoveel mogelijk katten en kittens een fijn thuis geven.

Jaarlijks belanden 25.000 honden en 45.000 katten in het asiel. Een ontzettend hoog aantal katten, kittens en honden waarvan afstand wordt gedaan, die worden gedumpt, verwilderd zijn, zwerven of worden gevonden.

Als wij zelf geen passende kat of kitten hebben, verwijzen we graag naar andere dierenasiels en opvangorganisaties in onze regio. Klik hier voor tips!


Ben je genoodzaakt je kat te herplaatsen? Kijk dan voor de procedure onder de kop
aanmelden voor bemiddeling.


Kijk voor het actuele aanbod onder de kop deze dieren zoeken een thuis.


Wil je weten of jouw woonplaats in ons werkgebied valt? Klik dan hier.


Donaties van kattenvoer en goederen

Wij krijgen regelmatig de vraag of mensen bij ons voer of goederen kunnen doneren. Dit is vaak aan de orde als de eigen kat is overleden en mensen nog spullen en voer hebben staan. Wij vinden het heel fijn dat je een dierenhulporganisatie benadert als je voer of spullen hebt. Hartelijk dank daarvoor!

Kijk hier voor de mogelijkheden om voeding of kattenspullen te doneren.