Overweeg je een huisdierenverzekering?

Overweeg je een huisdierenverzekering?

huisdierenverzekering-verzekering-huisdieren-dokterstas-dierenarts-stichting-kattenzorg-nijmegenDe discussies over het nut van huisdierenverzekeringen lopen vaak hoog op. In het algemeen adviseert Stichting Kattenzorg Nijmegen een spaarpotje te maken voor de dierenartskosten van je huisdier, en iedere maand een bedrag apart te leggen voor geplande en onvoorziene dierenartskosten.

 

Het is natuurlijk zo dat dierenartskosten, vooral na een ongeval of als je kat ineens (ernstig) ziek wordt, behoorlijk oplopen. Een huisdierenverzekering kan een goed idee zijn. Een huisdierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor je huisdier. Voor een relatief laag bedrag per maand ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten van je huisdier. De online dierenarts Jacker.nl heeft een goed artikel geschreven om je te helpen de keus te maken om je dier wel of niet te verzekeren. Je kunt het hier lezen.

Voorkomen is beter dan genezen

Diergeneeskunde wordt steeds beter. Voorkomen is beter dan genezen! Het is belangrijk minimaal een keer per jaar je dierenarts te bezoeken. Niet alleen voor vaccinatie en controle van het gebit, maar omdat de dierenarts nog veel meer controleert bij een consult. Als er een gezondheidsprobleem wordt gevonden dat je zelf niet had opgemerkt, dan is de kans groter dat je er op tijd bij bent. Voor oudere katten is het goed jaarlijks een seniorencheck te doen.

Welke huisdierenverzekering?

Er is een aantal aanbieders van dierenverzekeringen op de markt. Helaas heeft het verleden uitgewezen dat niet elke aanbieder even betrouwbaar is. Welke huisdierenverzekering moet je nu kiezen? De website verzeker je huisdier helpt bij het maken van een goede keus, die past bij jouw persoonlijke situatie.

Kattenzorg-vrijwilligers kiezen voor hun eigen katten voor de Huisdierenverzekering van OHRA

Er zijn verschillende vrijwilligers bij Kattenzorg die hun katten zelf ook verzekerd hebben. Zij hebben na grondig onderzoek gekozen voor de Huisdierverzekering van OHRA. Klik op onderstaand plaatje voor meer informatie of om direct een huisdierenverzekering af te sluiten bij OHRA. Je steunt daarmee – zonder extra kosten voor jou – onze stichting!


Jaarlijkse kortingsacties bij dierenartsen

Informeer bij je dierenarts of hij/zij deelneemt aan deze jaarlijkse kortingsacties.

Februari: maand van het gebit. Bij veel dierenartsen gratis gebitscontrole en/of korting op de behandeling
Maart: bij veel dierenartsen zijn er acties waarbij je korting krijgt op de castratie/sterilisatie van je kat
Juni: Chipmaand. Bij veel dierenartsen kun je deze maand tegen gereduceerd tarief laten chippen
Hele jaar: het hele jaar door zijn er bij Dierenartsencentrum De Peelhorst acties om je hond of kat voor een klein prijsje te laten enten of chippen! Kijk op de nieuwspagina voor de data van Enten voor een Prikkie in Cuijk, Mill en Uden.


Lees ook dit interessante artikel in NRC Daglad over de voors en tegens van een huisdierenverzekering.