Overweegt u een huisdierenverzekering?

Overweegt u een huisdierenverzekering?

huisdierenverzekering-verzekering-huisdieren-dokterstas-dierenarts-stichting-kattenzorg-nijmegenDe discussies over het nut van huisdierenverzekeringen lopen vaak hoog op. In het algemeen adviseert Stichting Kattenzorg Nijmegen een spaarpotje te maken voor de dierenartskosten van uw huisdier, en iedere maand een bedrag apart te leggen voor geplande en onvoorziene dierenartskosten.

Het is natuurlijk zo dat dierenartskosten, vooral na een ongeval of als uw kat ineens (ernstig) ziek wordt, behoorlijk oplopen. Een huisdierenverzekering kan een goed idee zijn. Een huisdierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor uw huisdier. Voor een relatief laag bedrag per maand bent u verzekerd tegen de meeste ziektekosten van uw huisdier. DierenDokters dierenklinieken & dierenartsen bevelen een huisdierenverzekering aan. Hier kunt u lezen waarom.

Voorkom (hoge) onvoorziene kosten
Diergeneeskunde wordt steeds beter. En dus kan de dierenarts ook heel veel betekenen voor uw huisdier in geval van een (chronische) ziekte of een ongeval. De meeste huisdiereneigenaren staan er alleen niet bij stil dat deze kosten best hoog kunnen oplopen. En helaas heeft niet iedereen heeft een spaarpotje voor dergelijke onvoorziene kosten! Een huisdierenverzekering biedt dan een uitkomst.

Gezonde huisdieren leven langer
Een huisdier maakt vaak deel uit van het gezin. Daar wilt u goed voor kunnen zorgen. Naast goede voeding en regelmatige beweging is het verstandig om geregeld een checkup bij de dierenarts te laten doen. Het is fijn als u uw geliefde huisdier de medische zorg kunt bieden die hij of zij nodig heeft. Een huisdierenverzekering kan u hierbij helpen.

Er is een aantal aanbieders van dierenverzekeringen op de markt. Helaas heeft het verleden uitgewezen dat niet elke aanbieder even betrouwbaar is. Dierendokters beveelt Petplan wel van harte aan. Deze dierenverzekeraar bestaat al langer, is een van de twee grootste aanbieders en heeft een grotere verzekeringsmaatschappij achter zich staan.

Bij Petplan kunt u kiezen uit een BASIS, PLUS of TOTAAL pakket en 3 aanvullende verzekeringen.

Als u via onderstaande banner (het plaatje) naar de website van Petplan gaat en een dierenverzekering afsluit, dan krijgt Kattenzorg Nijmegen – zonder kosten voor u – een donatie!

 

Lees ook dit interessante artikel in NRC Daglad over de voors en tegens van een huisdierenverzekering.