Pippi heeft een nieuwe villa!

pippi-zoekt-nieuwe-villa-herplaatsing-kat-kattenzorg-nijmegen (2)

Pippi heeft een nieuwe villa!

Eindhoven, 17 oktober 2017

Update 12 januari 2018

Goh, de laatste update was alweer van november! Heel leuk om te horen hoe het met Pippi gaat. En de donatie is natuurlijk heel erg welkom voor onze stichting zonder subsidie!

Even een update over Pippi. Ze heeft het hartstikke naar haar zin op haar nieuwe adres. Eindelijk een baasje voor haar alleen, zonder allerlei stoorzenders. Pippi doet het heel erg goed en laat zich zelfs ieder weekend vangen en meenemen. Levert wel wat originele automuziek op maar op het adres waar ze dan naartoe gaan is ook een kat en die vindt zo’n weekendbezoekje ook wel gezellig. De chipgegevens zijn ook inmiddels overgezet op de nieuwe eigenaar.

Ik ben blij dat het dankzij jullie bemiddeling voor Pippi zo goed is afgelopen. Ik wil nog graag de 25 euro doneren die ik voor Pippi gekregen heb. Kun je mij een bankrekeningnummer toesturen zodat ik het kan overmaken?


Update 20 november 2017

Hallo Marieke,

Gisteren is dan de verhuizing van Pippi geweest, ik vond het toch wel moeilijk.

Handleidingen van mijn katten heb ik ook, ook altijd gemaakt voor onze opvangers.

Ik ga er op die van Mazzel nog aan toevoegen dat als er iets met ons zou gebeuren dat er dan als niemand hem in huis kan nemen, contact wordt opgenomen met jullie stichting. Ik ben zo ontzettend tevreden met hoe jullie het allemaal hebben aangepakt.

Pippi vond het gisteren nog wel eng en lag onder de bank maar vandaag liet ze zich heerlijk kammen. Ik had een doos gemaakt met allerlei spullen voor haar, haar slaapmandje, speeltunnel, speelgoed, lampje, een grote zak brokjes en een aantal blikjes voer, kam, dierenpaspoort, relaxdruppels en zelfs een zakje gebruikt kattengrint. Ook heb ik nog een reismand gegeven want de nieuwe eigenaar had er wel eentje maar die was te klein voor Pippi. Het is de bedoeling dat ze Pipoi af en toe meeneemt naar haar vriend.

Chipnummer wijzigen doe ik na de proefmaand en na die proefmaand zal ik ook nog 25 euro naar jullie overmaken.

Nogmaals heel erg bedankt voor alle moeite! Ik hoop dat dit voor Pippi haar stressvrije plek wordt die ik haar zo gun.


Update 16 november 2017

We kregen een heel fijne update van de eigenaresse van Pippi. We hopen in de toekomst nog eens een fijne update over haar te plaatsen, hoe ze het maakt in haar nieuwe thuis!

Als alles goed is dan verhuist Pippi zondag naar Weert. Ik ben nu bezig met een Pippihandleiding voor haar te schrijven. Zaterdag komen de kleinkinderen even gedag tegen haar zeggen. Het blijft moeilijk om haar uit huis te plaatsen maar ik ben er 100% zeker van dat ze hier een superfijn huisje krijgt. Rustig meisje, alleen dus alle aandacht is voor Pippi, is veel thuis, er is een tuintje en het allerbelangrijkste is dat Pippi er maar geen genoeg van kreeg om door haar gekroeld en gekriebeld te worden. Dat is zeker bij vreemden iets heel bijzonders voor haar. Ik hoop echt dat ze bij haar nieuwe vrouwtje een heerlijk stressvrij leventje kan gaan lejden en dat daardoor ook haar overgewicht in de hand te houden is. We hebben een proeftijd afgesproken en ook dat als het na hoeveel tijd dan ook niet mocht gaan, dat ze dan altijd bij mij terug kan komen. Eigenlijk dat ze eerst naar mij moet komen zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

Ik wil jou hartelijk bedanken voor al je goede kattenzorgen, begeleiding en adviezen. Ik houd jullie stichting zeker in de gaten. Wie weet kan ik ooit een kat een paar fijne jaren geven.

Update 7 november 2017

We kregen een mooie, fijne en bijzondere update van het vrouwtje van Pippi. ♥

Vandaag is er iemand naar Pippi komen kijken. We hadden elkaar door de telefoon al best veel verteld dus ik had alle tijd om tijdens het bezoek op Pippi te letten. Pippi is bij deze dame erg op haar gemak, komt als ze haar roept, was zelfs zover te krijgen dat ze ging spelen en deze dame werd regelmatig getrakteerd op een kopje. Ook liet ze zich heerlijk aanhalen. Wat mij betreft is er een match. De geïnteresseerde was al helemaal verliefd op Pippi en ze vond haar zo vreselijk lief. Ik weet zeker dat ze een geweldig vrouwtje voor Pippi zal zijn. We hebben allebei nog wat nadenktijd, was overigens een vraag van mij.

Echt fijn als mensen zo weloverwogen te werk gaan en elkaar de ruimte vragen (en geven) om alles even te laten bezinken. Een herplaatsing is nooit makkelijk! Wordt vervolgd – en we hopen met heel mooi nieuws.


Dit is beeldschone Pippi. Van de achtergrond van Pippi is niets bekend. Wat er misschien voor ras op de achtergrond in zit, is gissen, mogelijk een Turkse Van. Kattenzorg zoekt natuurlijk ook iemand die verder kijkt dan haar prachtige uiterlijk.

Lees hieronder het liefdevolle verhaal over Pippi, geschreven door haar vrouwtje.

Het verdriet van het vrouwtje – een persoonlijk verhaal

Het doet mij erg veel verdriet dat ik voor mijn kat Pippi een ander gouden mandje moet gaan zoeken.
Pippi is een langharige roodwitte dame, ze is 7 jaar. Ik ben gastgezin voor moederloze kittens voor het dierenasiel en heb haar gekregen als een pluizenbolletje van een paar weken oud.  Pippi is wat schrikkerig, een echt stresskipje, maar voor volwassenen hartstikke lief.

pippi-kitten-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen-1.jpg

Pippi, januari 2011

Al 2,5 jaar lang alles geprobeerd

En daar zit meteen ons probleem waar wij al 2,5 jaar mee worstelen. Pippi houdt niet van kinderen. En dat niet alleen, ze heeft zich tot doel gesteld om die uit ons huis weg te jagen. En dat lukt haar nog ook, de kleinkinderen van 2,5 en 1 jaar zijn doodsbang voor haar. Volgens Pippi horen de kinderen niet in huis, ze gaat ze niet uit de weg maar ze zoekt ze juist expres op en dan besluipt ze van achteren en gaat dan hard blazen of ze haalt uit. Dat deed ze zelfs toen ze baby waren. Ze laat zich niet naar buiten sturen, in huis kan ze overal naartoe maar ze zoekt de kinderen echt op. En als ik hier wat grotere kinderen te logeren heb, dan gaat ze op de trap liggen en knap kind die dan nog naar boven komt of durft. Het komt ook voor dat de kleinkinderen met iets aan het spelen zijn en iets anders doen. Dan gaat zij op het speelgoed liggen. Als ik alleen met de kleinkinderen ben, dan durf ik ze niet met Pippi alleen te laten als ik naar het toilet moet of de voordeur moet openen.

Alle soorten hulp gehad

We zijn al 2,5 jaar in de weer met gedragstherapeuten. Een medische oorzaak is uitgesloten. Ook hebben we gebruik gemaakt van kattenfluisteraars en Bach bloesems op maat maar helaas heeft dit allemaal geen effect op Pippi. Ze lust geen snoepjes of iets anders lekkers dus je kunt haar nergens mee lokken.

Bang en toch ook weer niet!

Voor volwassenen is het aan de ene kant een angstige kat; als je “boe” zegt is ze weg maar aan de andere kant is ze supernieuwsgierig. Ze ligt bij mij soms op schoot, maar liever ligt ze op een lekker kleedje of plastic zak bij je in de buurt.  Of in de vensterbank of op de rugleuning van je stoel.

Lekker speels

Pippi reageert echt op stemmen, bij sommige filmpjes zou ze zo in het beeld willen kruipen. Spelen vindt ze hartstikke leuk, buiten de vogeltjes bekijken ook, maar wel veilig vanonder een grote struik.  Ze speelt ook graag met haar knuffeltje, een doodgewoon bolletje wol en dat wordt het hele huis door gesleept. En ze wordt vrolijk van een bak water waar je heerlijk in kunt hengelen.

pippi-zoekt-nieuwe-villa-herplaatsing-kat-kattenzorg-nijmegen (4)

Buiten in de tuin

Pippi komt ook buiten, onze tuin is niet afgeschermd maar ze durft niet verder dan de tuin links en rechts van ons. Ze heeft ook een aparte manier om van de schutting af te komen, ze klimt er achterstevoren af, in plaats ervan af te springen. Ze kan genieten van rondvliegende vlindertjes en libelles, altijd leuk om te vangen nietwaar? Ze vindt het leuk om buiten te zijn maar het is voor haar niet speciaal noodzakelijk.

pippi-zoekt-nieuwe-villa-herplaatsing-kat-kattenzorg-nijmegen (1)

Stress-eter

De kinderen zijn een deel van het probleem. Het andere probleem is haar gewicht. Ze is van 5,5 kg naar 7 kilo gegaan in die 2,5 jaar, dus het is voor haarzelf ook geen gezonde situatie. Bij grote stress stijgt haar gewicht. Dit is eerder te zien geweest bij een andere stressvolle situatie voor haar, toen ze werd gepest door en na het overlijden van een andere kat. Pippi krijgt afgepast voer en is langzamerhand in Pip veranderd én wat ik het belangrijkste vind: ze is hier overduidelijk niet gelukkig.

Misschien een huisgenootje…

Ik ben voor deze mooie dame, die ervan kan genieten als je voor haar zingt, op zoek naar een gouden mandje. Ze kan bij een andere kat maar voor haar zou het niet hoeven. Ze is in een kattengroep opgegroeid met 5 katten en met niemand had ze een klik.

pippi-kitten-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (4)

Maar misschien liever helemaal alleen…

Ik denk dat als ergens alle aandacht helemaal voor haar alleen zou zijn, dat haar ideale situatie zou zijn. Misschien ergens bij iemand alleen of met oudere kinderen (vanaf een jaar of 16) die haar lichaamstaal kunnen leren begrijpen en niet van haar verwachten dat ze constant wil knuffelen. Ergens waar zij de stress van jonge kinderen niet mee hoeft te maken. Ook niet van kleinkinderen die regelmatig op bezoek komen.  Ze is uiteraard gevaccineerd en gesteriliseerd, ontwormd en ontvlooid. Ze is zindelijk en gebruikt de kattenbak. Ze heeft geen medicatie nodig.

Niet te hoge verwachtingen als je komt kijken

Toch moeten nieuwe eigenaren niet het idee hebben dat wanneer ze voor haar komen kijken, ze zo op schoot springt of zich zelfs maar laat zien. Vaak heeft dat wel even tijd nodig. Ze komt zo na drie kwartier eens koekeloeren want ze wil eigenlijk dolgraag weten wat er aan de hand is.

pippi-zoekt-nieuwe-villa-herplaatsing-kat-kattenzorg-nijmegen (3)


Pippi in goudstukjes

 • 7 jaar oud (ze heeft de prachtige geboortedatum 10-10-2010)
 • poes
 • gesteriliseerd
 • gechipt
 • altijd netjes ontwormd en ontvlooid met Milbemax en Advantage
 • onbekend ras/kruising/geen stamboom
 • rood met wit
 • ze komt graag buiten, maar alleen in de tuin
 • Pippi gebruikt netjes de kattenbak
 • ze kan worden geplaatst bij kinderen van 16 jaar en ouder
 • Pippi kan expliciet niet worden geplaatst bij mensen met (klein-)kinderen onder de 16 jaar en/of mensen met een mogelijke kinderwens
 • ze is gewend aan andere katten maar geeft er niet zoveel om
 • ze is niet gewend aan honden of andere dieren
 • Pippi is sociaal naar volwassenen, in het begin zal ze afwachtend zijn
 • deze prachtige poes is kerngezond en ze heeft onlangs weer haar vaccinatie gehad
 • in het voorjaar heeft ze een soort allergie voor gras die vanzelf weer overgaat
 • door stress heeft Pippi last van overgewicht
 • Pippi woont nu in Eindhoven en zoekt een nieuwe Villa Kakelbont!

Wil je graag kennismaken met Pippi?
Neem dan contact met ons op voor de gegevens van haar eigenaar!

pippi-langkous-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-kat