Plaque Stop voor een schoon gebit

plaque-stop-voor-een-schoon-gebit-productbeoordeling-bogadent-plaque-stop-kat-medpets-kattenzorg-nijmegen

Plaque Stop voor een schoon gebit bij hond en kat

Uit onderzoek is gebleken dat 70-80% van de katten gebitsproblemen heeft tegen de tijd dat ze 3 jaar oud zijn.

Harde brokken werken niet tegen gebitsproblemen of tandvleesproblemen, hoewel veel dierenartsen hun klanten nog adviseren om brokken te geven tegen tandsteen.

Van natuurlijke voeding worden de tanden van hond en kat schoon, maar niet iedere eigenaar kan of wil zijn dier rauw voeren.

Tanden poetsen bij hond en kat

Tanden poetsen is ook bewezen effectief en dit kan heel simpel met een stukje verbandgaas, zoals de dierenarts in dit filmpje laat zien.

Plaque Stop

Tanden poetsen is misschien wel lastig om aan een volwassen kat te leren. Wat goed werkt is het product Plaque Stop. Van dit poeder geef je één keer per dag een maatschepje door het blikvoer (of door catmilk of yoghurt, als je kat geen blikvoer eet). De smaak van de algen proeven katten wel. Sommige katten vinden het niet zo lekker en dan kun je “zwaardere middelen” in de strijd gooien, zoals extra lekker blikvoer.
In dit artikel over het geven van een pil aan katten staan veel goede tips om je kat te misleiden en hem zo medicatie of supplementen te kunnen voeren.

Enthousiaste klanten

Onlangs vroeg iemand in een Facebookgroep naar ervaringen met dit soort middelen om tandplak en tandsteen tegen te gaan.

Er zijn op die vraag veel enthousiaste reacties gekomen, zowel van mensen die het gebit dagelijks “afvegen” met een gaasje, als van mensen die het door het voer mengen en het gebit verder niet reinigen. Een dierenarts heeft er ook op gereageerd dat zij vindt dat het erg goed werkt in combinatie met poetsen of het reinigen van het gebit met een gaasje. Haar klanten beamen dit.

Deze middelen met algen verbeteren de speekselkwaliteit. Via het speeksel komen de algen in de bek. Het maakt tandplak zachter waardoor je het er makkelijk af kan poetsen. Je hond of kat kun je ook iets te kauwen of te kluiven geven om het gebit zelf te reinigen.

Niet duur

Het is niet duur, een hondje van minder dan 10 kilo doet wel een half jaar met een potje. Bogadent Plaque Stop, dat verkocht wordt bij Medpets Online Dierenapotheek, is op dit moment de goedkoopste variant van tandenreinigers.

Kan dit middel veilig worden gebruikt omdat er jodium in zit?

Een oplettende lezer vroeg naar het gevaar van jodium in dit algenproduct. Jodium versnelt de werking van de schildklier. Om die reden mag dit middel niet worden gegeven aan katten die al een versnelde schildklierwerking hebben (deze aandoening komt regelmatig voor bij oudere katten of bij dieren met een tumor).

Er zijn nog geen situaties bekend van katten die een te snelle schildklier kregen door het dagelijks gebruik van algenmiddelen voor het gebit en het is niet erg aannemelijk dat dit een risico is. Doorgaans wordt een teveel aan jodium – net zoals sommige andere mineralen en vitamines – gewoon met de ontlasting uitgescheiden.