Poes zoekt niet verder

bemiddeling-kat-poes-stichting-knarrekat-arnhem-kattenzorg-nijmegen-3

Poes zoekt niet meer naar een thuis!

Update 17 december 2016

Poes zoekt niet verder! Vandaag was een kennismaking met geïnteresseerden en Poes. Het waren heel aardige mensen, maar Poes was bang en Stichting Knarrekat, waar Poes verblijft, kon het niet over haar hart verkrijgen Poes te  herplaatsen. Jacqueline is toch te veel aan hem gehecht. Hij is ook zo ontzettend lief! Herplaatsing is in heel veel gevallen een perfecte oplossing voor een kat. Soms is het traject misschien nodig om te beseffen dat je het niet kan. Poes is sociaal naar zijn soortgenootjes en heeft het erg naar zijn zin bij Knarrekat. Hij mag daar lekker voor altijd blijven wonen. Heel veel geluk, lieve Poes!


ARNHEM – Soms komen er katten bij ons in de bemiddeling waar ons kattenhart meteen sneller van gaat kloppen. Poes is er zo een! Stichting Knarrekat heeft onze hulp gevraagd om voor deze knapperd een “platina” mandje te vinden. Wij zeggen wel eens dat we een gouden mandje zoeken, maar deze jonge gozer is zo dierbaar voor Stichting Knarrekat, dat we voor deze stichting op zoek gaan naar een platina mandje voor deze bijzondere kat!

bemiddeling-kat-poes-stichting-knarrekat-arnhem-kattenzorg-nijmegen-1

Poes is bij Stichting Knarrekat in Arnhem terechtgekomen omdat hij (ja, het is echt een hij!) erg angstig was voor vreemde mensen. Zoals de naam al doet vermoeden, vangt Knarrekat eigenlijk alleen oudjes op. Voor deze kater werd een uitzondering gemaakt. Het was zo sneu om te zien dat hij geen vertrouwen had in die rare tweepotige wezens. Door alle aandacht en zorg werd Poes het afgelopen jaar een stuk stoerder! En ja, dan ga je als stichting toch bij jezelf te rade: wat moet een jonge vent van 5 jaar nou in een bejaardentehuis? Deze jongen is er klaar voor. Een eigen thuis. En daarmee doet hij meteen een goede daad: hij maakt weer een plekje vrij voor een (moeilijk plaatsbare) oude kat.

bemiddeling-kat-poes-stichting-knarrekat-arnhem-kattenzorg-nijmegen-2

Laten we vlug alles vertellen over Poes!

Deze kater van 5 jaar is gezond, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. Uiteraard is hij ook netjes ontvlooid en ontwormd. Enige aandachtspuntje dat de dierenarts te melden had was zijn tandvlees. Dat is wat gevoelig voor ontstekingen. Als je jaarlijks voor controle naar de dierenarts gaat voor zijn inentingen, dan is er niets aan de hand, dan kan jouw dierenarts iedere keer even kijken of alles er nog steeds goed uitziet.

Hij komt graag buiten, maar hij is een beetje overmoedig in het verkeer. Een balkon is voor hem echt niet genoeg. Hij wil wel een tuin! Maar dan een veilige tuin waar hij niet uit kan ontsnappen, om een beetje stoer te gaan doen tegen auto’s.

bemiddeling-kat-poes-stichting-knarrekat-arnhem-kattenzorg-nijmegen-4

Poes is gewend aan andere katten. Of hij een klik heeft met andere katten, is net zoals voor ons mensen. Hij is in het algemeen heel sociaal naar andere katten en speelt ook graag met ze en tja, sommige katten liggen hem gewoon niet zo. Daar kom je maar op één manier achter: als jij ook al op slag verliefd bent geworden op deze knappe kerel en je hebt al katten, dan kun je het gewoon proberen. Er zit geen druk achter, mocht het ondanks de juiste aanpak om de katten met elkaar te laten kennismaken niet goed gaan onderling, dan zal Stichting Knarrekat deze dierbare gast met open armen terugnemen om opnieuw op zoek te gaan naar een platina mandje.

bemiddeling-kat-poes-stichting-knarrekat-arnhem-kattenzorg-nijmegen-6

Opgetild worden vindt Poes heel eng. Deze scheet van een kat gaat dan heel erg wriemelen om weg te komen. Reismandjes zijn natuurlijk ook rare dingen waar hij niet blij van wordt. Daarin verschilt hij niet veel van het gros van onze huiskatten!

Dit speelse knaapje houdt van knuffelen en van gezelligheid. Vreemde mensen zijn in het begin een beetje eng, maar zijn jachtinstinct overwint alles. Als visite die zich rustig gedraagt met hem wil spelen, dan gaat hij snel overstag.

bemiddeling-kat-poes-stichting-knarrekat-arnhem-kattenzorg-nijmegen-5

Bijzonder aan Poes

Zoals iedere kat heeft ook Poes iets bijzonders. En het is ZO schattig. Als je ’s morgens op bed gaat zitten om je sokken aan te trekken, dan ziet hij dat als een uitnodiging om je liefdevolle kopstootjes te geven. Een mooier kattengebaar van liefde kun je als baasje toch niet krijgen!

Poes streepsgewijs:

 • naam: Poes
 • geslacht: kater, gecastreerd
 • leeftijd: 5 jaar
 • gechipt: ja
 • kleur: cypers
 • buiten: graag, in een afgezette tuin. Meneertje is nogal overmoedig in het verkeer
 • kinderen: hij is niet gewend aan kinderen
 • andere katten: hij is gewend aan andere katten. Net als met mensen heeft hij niet met iedereen een klik, in het algemeen is hij heel sociaal en speels naar andere katten en hij wil graag op proef geplaatst worden met andere huisgenootjes om te kijken of het klikt. Hoe je vreemde katten op de juiste manier met elkaar laat kennismaken, lees je hier
 • bijzonderheden: optillen vindt hij echt eng. En hij heeft wat tijd nodig om iemand te gaan vertrouwen voordat hij zijn heerlijke zelf wordt
 • speels: ja
 • gezondheid: heel goed. Enige aandachtspunt is zijn gebit. Hij is wat gevoelig voor ontstoken tandvlees. Bij de gewone jaarlijkse controle van de dierenarts kan dit in de gaten worden gehouden
 • gevaccineerd: ja (laatste keer op 8 juli 2016)
 • ontvlooid en ontwormd: ja
 • reden van afstand: Poes kwam in de opvang bij Stichting Knarrekat in Arnhem als angstig katje. Hij heeft zulke grote sprongen vooruit gemaakt, dat hij toe is aan een eigen thuis. Deze leuke jonge vent hoort niet thuis in een bejaardenopvang. Als hij een platina mandje krijgt, dan maakt hij weer plaats in de opvang voor een bejaarde (misschien moeilijk herplaatsbare) kat.
 • kosten verbonden aan de overname van Poes: € 50,- Voor dit bedrag is hij herhaaldelijk gezien door een dierenarts, gevaccineerd, gechipt, gecastreerd, ontwormd en ontvlooid. Hij hoeft pas in juli 2017 weer voor zijn inenting naar de dierenarts.
 • proeftijd: voor alle katten die via ons worden bemiddeld geldt een proeftijd van één maand. Als het om wat voor reden niet goed zou gaan bij jou thuis, dan gaat Mimi terug naar Stichting Knarrekat en gaan we opnieuw zoeken naar een thuis.

Fotogalerij: bekijk hier op je gemakje alle mooie foto’s van deze knappe kater

Verliefd geworden op deze leuke jonge kater? Wij snappen het volkomen. 🙂 Neem gauw contact op met Stichting Knarrekat voor een kennismaking:

website: Stichting Knarrekat

Facebookpagina: Facebook van Stichting Knarrekat

e-mailcontact: contactformulier

telefoonnummer: 06-57595242

adres voor navigatie (kennismaking op afspraak):

Van Slingelandtstraat 103, 6828 VD  ARNHEM