Poppie is gereserveerd!

poppie-herplaatsing-kat-kattenzorg-nijmegen

Poppie is gereserveerd!


Update 30 juli 2018

Er zijn inmiddels 3 serieuze reacties gekomen op Poppie en we zijn er zeker van dat haar gouden mandje bij een van deze mensen thuis staat. Poppie is gereserveerd!

Ze heeft inmiddels een volledige APK gehad bij de dierenarts en ze is gechipt. Ze zal iets ouder zijn dan 2 jaar. Bij katten is de leeftijd vaak onmogelijk te schatten, het gebit geeft ook niet altijd 100% uitsluitsel over de leeftijd. Ze wordt geschat op een leeftijd van 2-6 jaar. Voor de mensen die verliefd op haar geworden zijn is dit helemaal geen bezwaar en ze gaat op 31 juli 2018 verhuizen naar haar gouden mandje!


Druten, 27 juli 2018

Dit mooie jonge meisje heeft ons gastgezin Poppie genoemd. Het is een droom van een katje, ons gastgezin zei dat ze zelden zo’n lief katje in de opvang gehad de afgelopen 20 jaar.

Dakloos

We weten niet waar Poppie vandaan komt en waar ze thuishoort. 1,5 lang lang had ze haar vaste schuilplaats in een dorp en ze werd gevoerd en verzorgd door betrokken bewoners, die het lieve meisje in hun hart sloten. Helaas konden ze haar niet opnemen. Op een bepaald moment werd wel duidelijk dat het meidje dakloos was, niet simpelweg een poes die in de buurt woonde en het zich buiten makkelijk maakte. Gelukkig heeft een van onze gastgezinnen haar gevangen en opgevangen. Deze poes is zo lief, zij moet gewoon ergens worden geplaatst waar zij mensen blij maakt!

Het is niet bekend of ze gesteriliseerd is. In de 1,5 jaar dat ze op straat leefde is ze nooit gezien met een nest en krols was ze ook niet. Aangezien ze ontzettend sociaal is naar mensen en goed omgaat met honden en katten, moet ze ooit een goed thuis gehad hebben en we vermoeden dat ze geholpen is. Maar mocht dat niet zo zijn, dan kan dat na plaatsing bij jou thuis alsnog op onze kosten als je dat laat doen bij een van onze aangesloten dierenartsen.

Eigenaar heeft zich nooit gemeld

Poppie is niet gechipt. In de tijd dat ze op straat zwierf, hebben haar verzorgers meerdere keren oproepen gedaan op Facebook. Een eigenaar heeft zich nooit gemeld. Sinds 9 juli 2018 staat ze ook als gevonden gemeld op de website van de Dierenambulance Nijmegen en ook dat heeft niet geleid tot een hereniging met haar baasjes. In een laatste poging hebben we haar aangemeld bij Amivedi met deze foto, maar eigenlijk verwachten we niet dat een eigenaar zich nog zal melden.

Meer over Poppie

Laten we gauw meer vertellen over Poppie want het is echt een bijzondere jongedame!

Gezondheid

Ze kwam in de opvang met een worminfectie, waarvoor ze is behandeld met Milbemax. Ze gaat binnenkort naar de dierenarts voor haar inenting en om haar te laten chippen. Ze ziet er goed en gezond uit en ze eet alles wat je haar voorschotelt zonder problemen (brokjes en blikvoer). Ze gebruikt heel netjes de kattenbak. Sterker nog, ze doet dat heel beheerst! Dit dametje is geen wilde graver en maakt geen troep.

Gedrag

Haar gedrag is het meest bijzonder. Zelden zul je zo’n lieve poes leren kennen. AANDACHT wil ze, heeeeel veel en heeeeel graag. We hebben maar één gelukte foto van haar. Ze is zo druk met kroelen en kopjes geven dat iedere foto bewogen is waar ze op staat. 🙂 Ze laat zich optillen (graag zelfs), ze wil geknuffeld worden, ze komt op schoot en ze gaat als een baby in je armen liggen. ♥ Ze mag zelfs op haar buikje worden geaaid en de meeste poezen willen dat niet! Vreemde mensen zijn helemaal niet eng en ze is heel speels. Ze speelt ook graag in haar eentje met leuke speelgoedjes.

Kinderen?

We weten niet van ze van jonge kindjes vindt. We zijn er eigenlijk wel zeker van dat ze met kinderen ouder dan 8 jaar goed samen zal kunnen, iedere vorm van aandacht doet haar plezier!

Andere katten

Poppie gaat heel goed om met andere katten. Ze is erg sociaal en kijkt nog niet eens verkeerd. De andere katten in de opvang hebben haar natuurlijk langere tijd geroken op afstand en kunnen zien, en toen ze “onder begeleiding” los in de kamer mocht lopen, liep ze tussen de andere katten door alsof ze er al jaren woonde. Heel bijzonder! Als je de introductie op de juiste manier aanpakt als je zelf katten hebt, dan verwachten we geen enkel probleem met dit leuke poesje en jouw kat(ten).

Honden

Een beetje voorzichtig is ze wel, ze kende de honden in de opvang natuurlijk nog niet. Maar ze is wel op haar gemak, vertoont geen enkel stress-signaal als ze honden ziet en ze ging ook gewoon op haar gemak liggen pitten bij haar pleegvrouwtje, terwijl er een hond op een meter afstand van haar lag. Als een kat in een vreemde omgeving komt waar honden wonen, is het ook altijd goed om de introductie rustig aan te pakken zodat een poes op haar eigen tempo kan wennen en verkennen. Maar ook hier verwachten we weer geen enkel probleem!

Buiten

Een tuin is wel een must voor Poppie. Vrij buiten lopen in een veilige woonomgeving is ook prima. Ze heeft lange tijd buiten geleefd en zichzelf daar gered, ze vindt het ook nu fijn om in de tuin van de opvang haar dingetjes te kunnen doen en dat willen we haar niet afnemen.

Kosten verbonden aan de overname van Poppie

Voordat Poppie gaat verhuizen zal ze door de dierenarts gecheckt, gechipt en gevaccineerd zijn. Ook is ze dan ontwormd en ontvlooid. De enige manier om te ontdekken of ze al geholpen is, is door haar een operatie te laten ondergaan. Als ze niet gesteriliseerd is, dan kan dat op dat moment alsnog, maar de kans is ook dat de dierenarts een buikje aantreft waar alles al “in orde gemaakt is” in het verleden. 50% kans dat ze voor niets onder het mes gaat dus. Dat willen we eigenlijk liever niet. Mocht het zo zijn dat Poppie bij jou thuis krols wordt, laat het ons meteen weten. Op onze kosten kun je dan naar een bij ons aangesloten dierenarts om haar te laten steriliseren.

Als bijdrage voor de gemaakte dierenartskosten vragen we € 85,- voor het overnemen van dit poesje, te voldoen aan het gastgezin als je haar gaat ophalen na een kennismaking.

Wat maakt jouw thuis het gouden mandje?

Wil je het mooie meisje in levende lijve ontmoeten? Stuur dan een mailtje of bel naar 06 – 4154 3955 voor de contactgegevens van het gastgezin in Druten waar Poppie is opgevangen. Omdat het pleegvrouwtje ook helemaal verliefd is op Poppie, verhuist ze alleen naar een thuis waar haar nieuwe baasjes héél goed voor haar zullen zorgen. Vertel ons dan ook hoe je woont en wat jouw thuis het gouden mandje maakt voor dit bijzondere poesje.