Prachtige Poekie gaat verhuizen!

poekie-herplaatsing-poes-kattenzorg-nijmegen-prachtige

Prachtige Poekie gaat verhuizen!


Update 20 mei 2018: de proeftijd is voorbij, hoe gaat het met Poekie?

“Dag Marieke,

Met mij en Poekie gaat het goed.

Ze is al aardig gewend bij mij en is vaak heerlijk ontspannen. De open trap is iets waar ze nog wel bang voor is. Naar boven durft ze af en toe wel, maar naar beneden is nog even een stapje te ver.

Ze vindt het heerlijk om aangehaald te worden en komt regelmatig kopjes geven. Ook bij vreemden voor haar!

Ze vindt het weer leuk om te spelen en op speeltjes te jagen, maar kan ook heerlijk lui over de grond liggen rollen.

En ook belangrijk: ze gaat keurig op de bak. Ik heb nog contact met de oorspronkelijke eigenaar via de app en stuur ze regelmatig updates en fotootjes. En zij zien ook een hele verbetering in haar gedrag. Dus het is fijn om ook van hen bevestiging te hebben dat ze zo vooruit is gegaan.”


Update 28 april 2018

Oei, dan schrik je natuurlijk wel even een beetje als baasje, als je zó snel een zeer weloverwogen en serieuze reactie krijgt van een zeer geschikte kandidaat. En als de klik er dan ook nog is met je kat…dan is een afspraak voor een verhuizing niet ver weg. Prachtige Poekie gaat op 4 mei verhuizen naar haar nieuwe thuis! Heel veel geluk, mooie, lieve poes, we  hopen nog een fijne update over je te kunnen plaatsen straks als je bent verhuisd!


Wijchen, 24 april 2018

Deze prachtige jonge meid heet Poekie en zij zoekt een nieuwe plek!

Dit mooie zwart-witte meisje is 4 jaar (geboren op 20 maart 2014) en ze woont sinds jongs af aan bij haar baasjes. Een jaar geleden verhuisden de baasjes met Poekie naar een nieuw thuis en dit heeft haar veel stress gegeven. Sindsdien is ze niet meer op haar plek. Ze voelt zich niet op haar gemak en is niet happy.

In het pension was alles goed

Het gekke was dat ze veel beter in haar mooie velletje zat toen ze twee weken opgevangen was in een pension. Twee keer heeft ze daar zelfs gelogeerd en ze is daar erg op haar gemak en vertoont dan normaal kattengedrag. Er is dus iets in het nieuwe huis waar zij niet gelukkig van wordt. De baasjes weten niet precies wat het is. Poekie gaat goed om met de hond, maar mogelijk geeft haar dit toch onrust, in combinatie met het nieuwe huis waar ze zich niet prettig voelt.

prachtige-poekie-herplaatsing-poes-kattenzorg-nijmegen (1)

Karakter en gedrag

Poekie is erg lui. Ja, niet zo aardig om dat te zeggen, maar het is zo. Met heeeeeel veel inspanning is ze wel te verleiden tot spel, maar het liefst doet ze gewoon lekker helemaal niets. Van al dat actieve gedoe ziet zij het nut niet in! Ze kan vrij in de tuin (de tuin is niet omheind) en ze gaat eigenlijk niet verder dan dat.

Ze vindt vreemde mensen wel okee, maar zal er zelf niet op afstappen. Op z’n tijd komt ze bij haar baasjes een knuffel of een kopje halen, of zelfs even gezellig op schoot zitten. Maar wel natuurlijk als zij daar zin in heeft. 🙂 En als ze even behoefte heeft aan de broodnodige “me-time”, dan laat ze dat wel merken.

prachtige-poekie-herplaatsing-poes-kattenzorg-nijmegen

Gezondheid en voeding

Dit gesteriliseerde meisje is uitgebreid gecheckt door de dierenarts. Toen ze blaasontsteking had, is er ook een echo gemaakt en een punctie gedaan en er is niets mis met haar blaas. Omdat ze het erg goed doet op Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie, mag ze dat blijven eten van de dierenarts (ook al was de blaasontsteking eenmalig). Voor dit specifieke voer is gekozen omdat dit luie meisje een beetje te dik werd. 🙂 Ze doet het heel goed op deze voeding. Ze is gek op snoepjes, eten en catmilk.

prachtige-poekie-herplaatsing-poes-kattenzorg-nijmegen

Ze gaat wel goed om met de hond in huis, maar mogelijk draagt dit toch bij aan haar gevoel van stress. De baasjes plaatsen Poekie liever in een huis zonder andere huisdieren.

Reden van herplaatsing – en wat zoekt Poekie?

De eigenaren van Poekie verwachten een baby en ze voorzien dan nog grotere problemen voor het welzijn van Poekie. Dit zal voor haar nóg meer onrust geven in huis. Ze hebben er lang over nagedacht en al onze tips in overweging genomen en ze denken dat hun lieve poes toch echt beter af is in een thuis bij mensen zonder andere huisdieren en zonder kinderen. Een lekker rustig thuis. Wie geeft dat deze mooie jonge meid?

prachtige-poekie-herplaatsing-poes-kattenzorg-nijmegen

Poekie in een notendop

 • 4 jaar oud
 • poes
 • zwart-wit
 • gesteriliseerd
 • gechipt
 • gevaccineerd (laatste keer op 1 oktober 2017)
 • ontwormd en ontvlooid met kwaliteitsmiddelen van de dierenarts
 • ze komt graag binnen en in de tuin (niet omheind)
 • Poekie is wel gewend aan een hond maar het is beter dat ze in een rustig thuis zonder andere dieren wordt geplaatst
 • ze is niet gewend aan katten
 • ze is niet gewend aan kinderen en we denken dat dit ook teveel stress geeft voor haar
 • als een echte lady bepaalt Poekie zelf wanneer ze aandacht wil
 • ze komt wel eens op schoot zitten of een kopje halen
 • ze laat het merken als ze even tijd voor zichzelf nodig heeft 🙂
 • vreemde mensen vindt ze okee maar ze zal ze zelf niet gauw opzoeken
 • Poekie zoekt een rustig thuis zonder honden, zonder katten en zonder kinderen. Een heerlijk rustig huisje dus
 • deze prachtige jonge meid wordt herplaatst omdat zij sinds de verhuizing met haar baasjes stressklachten heeft
 • ze is gek op eten, snoepjes en catmilk
 • ze is uitgebreid gecheckt door de dierenarts. Toen ze blaasontsteking had, is er ook een echo gemaakt en een punctie gedaan. Er is niets mis met haar blaas. Omdat ze het erg goed doet op Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie, mag ze dat blijven eten van de dierenarts (ook al was de blaasontsteking slechts eenmalig)
 • dit meisje woont in Wijchen
 • voor Poekie wordt een bijdrage gevraagd van € 30,-. Dit is op ons advies, zodat er alleen serieuze reacties komen voor haar ♥
 • zoals voor alle katten bij ons in de bemiddeling geldt een proeftijd van één maand
 • als het om wat voor reden niet goed gaat bij jou thuis, dan kan dit meiske terug naar haar baasjes en dan zullen wij op zoek gaan naar een nieuwe plek voor haar

prachtige-poekie-herplaatsing-poes-kattenzorg-nijmegen-wijchen

Wie heeft enige ervaring met katten, heeft een rustig thuis zonder kinderen en zonder andere huisdieren, en geeft prachtige Poekie de rustige plek die ze verdient? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of graag wil gaan kennismaken met Poekie!