Puk en Muk gaan verhuizen!

bemiddeling-herplaatsing-puk-muk-kattenzorg-nijmegen

Puk en Muk gaan verhuizen!


Update 17 oktober 2017

We kregen een leuke update van de nieuwe baasjes van Puk en Muk!

Inmiddels wonen Puk en Muk iets meer dan een maandje bij ons en het gaat uitstekend met ze. Bijgevoegd twee foto’s waarop ze inmiddels de bank hebben geclaimd als hun paleisje.


Update 10 juli 2017

De kennismaking was succesvol! Na de welverdiende vakantie van de nieuwe baasjes gaan Puk en Muk verhuizen naar hun nieuwe mandjes. We wensen ze heel veel geluk!


Update 21 juni 2017

Kijk dan wat leuk!

“Al een tijdje terug kwamen wij via uw stichting de situatie van Puk en Muk tegen. Wij vonden het meteen twee erg leuke katjes, maar omdat wij deze zomer op vakantie gaan leek het ons beter om nog even te wachten. Echter, uw Facebook update noemde exact deze situatie en de mogelijkheid om na de vakantie pas Puk en Muk over te nemen.”

(Het bericht gaat nog verder natuurlijk, maar dat plaatsen we uit privacy-overwegingen niet.)

Hopelijk wordt het een heel gezellige kennismaking en is er tussen iedereen een klik! Zou echt fijn zijn als deze lieve katjes ook een gouden mandje vinden. Wordt vervolgd!


28 mei 2017

Dit zijn Puk en Muk! Dat ze erg innig zijn, is door deze foto meteen al duidelijk, hè. En daarom zoeken ze samen een thuis.

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling van de baasjes om Puk en Muk te houden, want ze hadden al twee katten en dat vonden ze prima zo. Ze zouden Puk en Muk grootbrengen en dan mochten ze verhuizen naar hun gouden mandje. De huisbaas van hun nieuwe paleisje had zich bedacht en besloot – ondanks een contract waarin stond dat deze katten daar mochten wonen – ervan af te zien. Een grote teleurstelling voor hun nieuwe baasje. Puk en Muk bleven bij hun redders wonen. Helaas zijn er toch wel eens wat spanningen in huis met de twee andere katten en het is tijd voor Puk en Muk om op eigen pootjes te gaan staan.

bemiddeling-herplaatsing-puk-muk-kattenzorg-nijmegen

Een dramatisch begin van jong leven

Puk en Muk en drie nestgenootjes werden geboren op een hooizolder. Toen ze drie dagen oud waren, zijn ze naar beneden gevallen! Een afschuwelijke situatie waarbij drie kittens het niet overleefd hebben. Deze wonderkittentjes hebben het overleefd, maar mama kwam nooit meer terug naar de hooizolder om hen te verzorgen. Misschien is ze teveel geschrokken van alles wat er gebeurde. Zo klein, zo piepjong. Gelukkig kwamen deze twee overlevers bij lieve mensen terecht die ervaring hadden met het flessen van kittens en zij hebben ze goed en gezond grootgebracht. Hierdoor zijn ze erg mensgericht.

Bijzonder is dat deze twee schatjes niet miauwen! Ze maken een soort piep- en fluitgeluidjes, zo schattig dat je meteen voor ze smelt als je het hoort.

bemiddeling-herplaatsing-puk-muk-kattenzorg-nijmegen

Laten we ze eens even persoonlijk aan je voorstellen!

Muk

Muk is een mooie rood-witte kater van 2 jaar oud. Hij is gechipt, gevaccineerd, altijd netjes behandeld tegen wormen en vlooien met goede middelen van de dierenarts en hij is gecastreerd toen hij 6 maanden oud was. Puk gebruikt netjes de kattenbak en is gewend aan al wat oudere kinderen. Als jonge kinderen erg druk of opdringerig zijn, vindt hij dat niet fijn en hij zal dan weggaan. Hij houdt van aaien en knuffelen. Muk is een allemansvriend die mensen leuk vindt. In het begin is hij een beetje terughoudend, maar dat is snel voorbij!

bemiddeling-herplaatsing-puk-muk-kattenzorg-nijmegen

Muk vindt het niet erg om gestoord te worden tijdens een slaapje of een ‘missie’. Hij maakt graag tijd om aangehaald te worden en zal dan gewoon op de grond ploffen zodat hij uitgebreid geknuffeld en geaaid kan worden. Hij is erg duidelijk in zijn signalen en wanneer hij geknuffeld wil worden kan hij je uitgebreid om de benen krullen of gewoon in de weg gaan liggen.

Hij speelt graag, met een propje zilverfolie of met speelgoed. Waar hij helemaal gek van is, is een badmintonshuttle met veren. Hier springt hij mee in het rond. Het speelgoed wordt op een vaste plek opgeborgen. Wanneer de katten geen speeltjes kunnen vinden, dan halen ze deze zelf weer uit de opslag.

bemiddeling-herplaatsing-puk-muk-kattenzorg-nijmegen

Puk en Muk komen graag buiten. Ze wonen nu in een woonwijk met weinig en rustig verkeer. Muk wil met mooi weer nog wel eens een nacht buiten blijven. Meestal staat hij dan de volgende ochtend voor de deur. In hun thuis staat de deur op een haakje overdag, zodat ze naar binnen en naar buiten kunnen wanneer ze willen. Muk is natuurlijk een welopgevoede jongen en klopt netjes op het raam als hij weer naar binnen wil. Hij gaat dan op zijn achterpootjes zitten en ‘graaft’ met zijn pootjes over het raam. Dit doet hij zonder nagels en wanneer hij dit hard genoeg doet, maakt hij een kloppend geluid!

Muk laat zich zonder problemen optillen. Hij wordt graag geborsteld om een handje geholpen te worden bij de rui en gaat er dan uitgebreid voor liggen.

Puk

Puk is een prachtige driekleur poes met mooie vlekken. Zij is 2 jaar oud. Ze is gechipt, gevaccineerd, altijd netjes behandeld tegen wormen en vlooien met goede middelen van de dierenarts en ze is ‘geholpen’ toen ze 6 maanden oud was. Muk gebruikt netjes de kattenbak en is gewend aan al wat oudere kinderen. Als jonge kinderen erg druk of opdringerig zijn, vindt ze dat niet fijn en zal ze de situatie uit de weg gaan.

bemiddeling-herplaatsing-puk-muk-kattenzorg-nijmegen

Puk is een echte dame! Ze wordt graag geaaid maar wel wanneer zij hier zélf toestemming voor geeft. Ze is niet vals, hoor! Als ze er geen zin in heeft, dan loopt ze gewoon weg. Wanneer ze er zelf behoefte aan heeft, kan ze bij je op schoot komen liggen. Ze wordt dan graag geaaid, maar wel rustig behandeld. Als Puk kenbaar maakt dat ze graag op schoot wil komen heeft ze hier wel een zachte aanmoediging bij nodig. In dit geval moet je haar niet oppakken, maar zelf op schoot laten springen/klimmen. Ze zal zich dan aanbieden om geaaid te worden en uiteindelijk vindt ze haar draai. Wel is ze altijd alert en zal zeker reageren op geluiden die ze hoort.

Puk laat zich wel optillen, maar wel op een rustige manier. Ze zal het ook kenbaar maken als ze er niet van gediend is op dat moment. Ze is absoluut niet gemeen, maar zet zich dan af.

Bij vreemde mensen kijkt Puk even de kat uit de boom.

bemiddeling-herplaatsing-puk-muk-kattenzorg-nijmegen

Deze jonge meid is gek op zilverfoliepropjes. Ze mogen niet te groot zijn, want ze wil ze in haar bek overal mee naartoe kunnen nemen. Als ze niet meer bij een propje kan, dan zal ze dit duidelijk maken door voor de kast of bank te gaan liggen en je aan te kijken. Ze kan ook voetballen met propjes.

Puk en Muk komen graag buiten. Ze wonen nu in een woonwijk met weinig en rustig verkeer.

bemiddeling-herplaatsing-puk-muk-kattenzorg-nijmegen

Bijzonder aan deze broer en zus

 • Muk (de kater) kan op de deur kloppen om duidelijk te maken dat hij naar binnen wil
 • ze kunnen zelf hun opgeborgen speeltjes pakken als ze hun speelgoed willen hebben
 • ze miauwen niet, maar maken piep- en fluitgeluidjes (erg aandoenlijk!)
 • Puk en Muk eten geen snoepjes
 • ze zijn intens aan elkaar gehecht. Als je een van de twee zou meenemen naar de dierenarts en de ander achterlaat, raken ze compleet in paniek. Daarom gaan ze altijd samen.
 • Als kitten was Muk de ontdekkingsreiziger en zijn zusje Puk was wat verlegen. Zij liep haar broertje wel overal achterna en zo hebben ze samen de wereld leren kennen.

bemiddeling-herplaatsing-puk-muk-kattenzorg-nijmegen

Een persoonlijk verhaaltje van de baasjes

De baasjes van Puk en Muk hebben nog een mooi persoonlijk verhaaltje toegevoegd bij de aanmelding van dit lieve duo:

Deze twee ontdekkingsreizigers zijn op zoek naar een actief gezin waar ze samen oneindig veel avonturen mogen beleven. Hun start in de wereld begon al met een klapper, samen van de hooibalen vallen om daarna liefdevol met de fles op te groeien. Deze broer en zus vullen elkaar goed aan. Waar Puk wat terughoudender is, weet Muk het avontuur te vinden. En omdat samen alles leuker is dan alleen, springt Puk dan maar over haar eigen schaduw en doet dapper mee. Dit is dan ook de reden dat we ze graag samen willen houden. We gunnen deze twee niets minder dan het perfecte huisje. Deze broer en zus zijn nu twee jaar oud en zowel binnen als buiten gewend. Andere katten vinden ze wat minder, ze hebben dan ook elkaar om van te houden. Honden kennen ze niet, maar we verwachten dat dit met de juiste introductie geen grote problemen oplevert. Voor een kleine bijdrage kan de verhuizing, met al hun aardse bezittingen, plaatsvinden. Natuurlijk alleen als wij ervan overtuigd zijn dat ze op de beste plek mogelijk terecht komen.

Puk en Muk in één stuk

 • broer Muk, rood-wit
 • zus Puk, driekleur
 • dit lieve duo wordt samen geplaatst
 • gechipt, gevaccineerd en gecastreerd
 • altijd netjes behandeld tegen wormen en vlooien met goede middelen van de dierenarts
 • deze twee zijn kerngezond
 • beide katten zijn speels
 • Puk en Muk houden van knuffelen en geaaid worden
 • dit duo is gewend aan al wat oudere kinderen
 • ze zijn niet bang voor vreemde mensen, alleen een beetje terughoudend in het begin
 • het stelletje komt graag los buiten
 • de katten gebruiken netjes de kattenbak
 • ze eten voornamelijk brokjes en geven niets om snoep
 • Puk en Muk zoeken een thuis omdat ze het samen prima kunnen vinden, met de andere twee katten in huis wat minder
 • de eigenaren vragen een bijdrage voor de katten omdat ze natuurlijk alleen serieuze reacties willen
 • zoals voor alle katten in de bemiddeling bij herplaatsing geldt een proeftijd van één maand
 • als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan willen de baasjes Puk en Muk graag weer terug zodat ze opnieuw kunnen gaan zoeken naar een thuis
 • ze wonen in Cuijk

Ben je net als wij erg enthousiast over dit tweetal?
Neem dan snel contact met ons op voor de gegevens van de eigenaren!


Fotogalerij van Puk en Muk
Klik op de foto voor een vergroting!