Pukkie heeft een veilig thuis (update)

bemiddeling-herplaatsing-kat-pukkie-zwart-2-jaar-oud-kattenzorg-nijmegen (2)

Pukkie heeft een veilig thuis

Update 15 oktober 2016

De maand proeftijd is voorbij, tijd voor een laatste update! We zijn heel blij dat we ook de bemiddeling van Pukkie weer kunnen afsluiten als een geslaagde bemiddeling.

Het gaat hartstikke goed met Puk! Hij is al een paar keer even naar buiten geweest, maar dat was erg spannend. De kat van de overburen vond het namelijk niet zo leuk dat er nog een katje bij kwam. We doen het rustig aan en gaan iedere dag even samen met hem naar buiten. We nemen er alle tijd voor.

Hunky en Pukkie spelen al wat samen, soms net iets te enthousiast. Pukkie vind knuffelen steeds fijner en zelfs oppakken is geen probleem.

We zijn er achter dat Puk een paar grappige eigenschappen heeft. Als hij met een speeltje speelt, gaat hij op zijn rug liggen, met zijn kontje omhoog. Alsof hij een achteruit koprol gaat maken. En als hij heel enthousiast aan het spelen is maakt hij een gek geluidje, iedere keer als hij naar het speeltje hapt. Het klinkt een beetje als een hond die net niet blaft.

Heel erg grappig om dat te ontdekken en Puk steeds beter te leren kennen. We zijn ontzettend blij met hem!


Update 28 september 2016: goed nieuws-bericht van Pukkie

pukkie-hunky-succesvolle-bemiddeling-herplaatsing-kat-kattenzorg

Dit heerlijke bericht kregen we erbij:

Deze foto wilde ik jullie niet onthouden. Hunky begon Pukkies aandacht te trekken en begon zachtjes met zijn pootje Pukkie aan te tikken. Heel schattig. Was de eerste keer dat ze bij elkaar lagen.

Dat is het prachtige resultaat als je wat tijd en energie steekt in een goede en rustige introductie van vreemde katten met elkaar! Complimenten voor de nieuwe baasjes dat ze deze tips van Praktijk voor Kattengedrag hebben opgevolgd. Wij sturen deze aan iedere geïnteresseerde die al een of meer katten thuis heeft en we vinden het heel fijn als mensen de introductie serieus aanpakken. Dit is het prachtige effect ervan.


Update zondag 25 september 2016

Pukkie is verhuisd naar een gouden mandje waar al een zwarte schoonheid woonde. We waren heel blij dat de nieuwe baasjes de tips voor een juiste introductie hebben opgevolgd.

En met succes, want Pukkie vindt zijn nieuwe vriendje leuk! Dit vertelden de baasjes vandaag: “Het gaat erg goed tussen onze kat en Pukkie! Ze hebben al regelmatig met de neusjes tegen elkaar aan gestaan en soms liggen of zitten ze best dicht bij elkaar.”

pukkie-thuis-gevonden-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing

Pukkie had wel een beetje pech. Hij was NET verhuisd en toen deed hij een beetje raar met eten. Er was duidelijk iets mis in zijn bekje. Op naar de dierenarts, geen lolletje! Die arme ziel bleek hij een grasaar te hebben. Daar is hij gelukkig snel van verlost, maar dit was wel heftig voor hem. Hij is nog een beetje bangig en schrikachtig van zoveel indrukken in zo’n korte tijd. Geef hem eens ongelijk. Eerst naar een vreemd huis en dan óók nog naar de dierenarts! Dat zijn geen grappen voor een kat.

Het komt natuurlijk wel goed, als Pukkie merkt dat zulke dingen niet iedere dag gebeuren. 🙂 We zijn zo blij voor jou, mooie Pukkie, dat je een gouden mandje gevonden hebt, in een heel veilige buurt.


Update 13 september 2016

We beginnen deze dinsdag met heel mooi nieuws! Het is zo snel gegaan dat het nog even moet bezinken, maar…Pukkie is op 12 september verhuisd! Na een fijne en geslaagde kennismaking mocht hij mee naar zijn nieuwe thuis.

De eigenaren gaan de introductie met hun eigen mooie kat aanpakken zoals Praktijk voor Kattengedrag aanraadt in dit artikel. Deze informatie sturen wij altijd naar mensen die al katten thuis hebben, omdat we te vaak om ons heen hebben gezien dat het misgaat omdat de introductie verkeerd is aangepakt. Dat zal deze mensen niet gebeuren, zij namen de tips heel serieus.

Nu allemaal keihard duimen dat Pukkie straks een klik heeft mijn zijn huisgenootje en dat hij voor altijd in deze fijne, veilige omgeving mag blijven wonen!


AMERSFOORT – Dit is Pukkie, een 2-jarige gecastreerde kater met een prachtig, glanzend pelsje. Pukkie is een erg leuke kat met veel goede eigenschappen en geen enkel minpuntje! De reden dat hij een ander thuis zoekt ligt dan ook niet aan hem. Pukkie is niet veilig… Twee van Pukkie’s huisvriendjes zijn vermist geraakt en nooit meer teruggevonden. In de buurt verdwijnen ook andere katten van de aardbodem. De eigenaresse vindt het heel erg om Pukkie te moeten herplaatsen, maar zij ziet geen andere mogelijkheid. Deze knapperd wil zó graag buiten spelen. Hem binnen houden of opsluiten in een omheinde tuin is oneerlijk voor deze jonge gozer. Hij heeft de ruimte nodig, dit zwarte knaapje. Hij heeft nu een groot territorium en hij is daar bijzonder aan gehecht.

bemiddeling-herplaatsing-kat-pukkie-zwart-2-jaar-oud-kattenzorg-nijmegen (4)

We zullen gauw gaan vertellen wat Pukkie zo geweldig maakt. Als u het allemaal leest, wordt u waarschijnlijk ook op slag verliefd op hem (vrijwilligers van Kattenzorg zijn al voor hem gevallen!). Als u hem een thuis kunt bieden waar hij veilig kan buiten spelen, neem dan vooral contact met ons op!

Algemeen

Pukkie is 2 jaar oud, gecastreerd, ingeënt, regelmatig preventief ontwormd en ontvlooid en hij is gechipt. Hij is geheel zwart. Hij doet het prima op de kattenbak en buiten lekker in het zand graven om zijn behoeften te doen is natuurlijk ook fijn. Deze mooie knul woont in Amersfoort.

Zijn historie

Als klein kittentje kwam hij aanlopen. Hij stond ’s nachts zomaar te miauwen voor de deur. Niemand weet waar hij vandaan kwam. Was hij vermist? Gedumpt? Gelukkig had hij een lieve mevrouw uitgekozen waar hij mocht blijven wonen en hij groeide op tot een pracht van een kater met een fantastisch karakter.

Pukkie en kinderen

De kleindochter van Pukkie’s vrouwtje komt regelmatig spelen. Het kindje is vier jaar oud. Pukkie bekijkt het gedrag van de speelse tweevoeter met interesse. Hij zoekt geen toenadering. Als het hem allemaal wat te druk wordt, dan gaat hij lekker naar buiten.

bemiddeling-herplaatsing-kat-pukkie-zwart-2-jaar-oud-kattenzorg-nijmegen (1)

Pukkie en andere katten

En nóg meer voordelen van deze mooierd. Pukkie is erg gesteld op het gezelschap van andere katten. Hij speelt graag met ze en is rustig in de omgang met zijn katse huisgenootjes.

Het gedrag van dit knaapje

Pukkie houdt van aandacht, aaien en knuffelen. Op schoot zitten, dat vindt hij maar raar. Daar begint hij niet aan. Náást je liggen, zo hoort dat. Dat die rare schootkatten dat niet weten! Op bed slapen vindt hij ook fijn en een lekker mandje kan ook zijn goedkeuring wegdragen.

bemiddeling-herplaatsing-kat-pukkie-zwart-2-jaar-oud-kattenzorg-nijmegen (5)

Echt lief

Hij is echt lief en zachtaardig. Natuurlijk vindt hij het – net als iedere andere kat – geen feest om naar de dierenarts te gaan. Opgetild worden hoeft van hem ook niet. Nooit wordt hij agressief. Eerder een beetje nerveus. Hij verstijft als iemand hem optilt en ook de dierenarts, die het zo goed bedoelt, merkt dat hij verstijft als hij Pukkie behandelt. Een heel nette jongen dus, geen rare fratsen!

Vreemde mensen

Tja, wat vindt hij ervan. Niet zo bijzonder eigenlijk. Hij observeert vreemde mensen vanuit zijn slaapplaatsje. Hij zal niet zelf op vreemden afstappen.

bemiddeling-herplaatsing-kat-pukkie-zwart-2-jaar-oud-kattenzorg-nijmegen (2)

Speels

Pukkie is erg speels. Hij speelt graag met andere katten, hij vangt vliegjes en muisjes en hij vindt het allemaal één groot feest.

Het buitenleven

Dat is alles voor hem. Hij heeft een kattenluik en bepaalt zelf waar hij kan gaan en staan. Overdag gaat hij meestal slaap inhalen na zijn nachtelijke avonturen. Hartstikke gezellig dus, dat hij overdag lekker bij je in de buurt is. Tegen de avond gaat de meester van de nacht op pad en hij vermaakt zich dan uitstekend.

Gezond

Deze 2-jarige knappe kerel is gecastreerd, regelmatig preventief ontwormd en ontvlooid en hij is gechipt. Hij is 20 april jl. nog bij de dierenarts geweest voor zijn vaccinatie en alles is dik in orde met hem. Hij eet goed zijn brokjes en af en toe lust hij ook wel een snoepje.

Reden van herplaatsing

In de buurt verdwijnen katten spoorloos. Twee huisgenootjes van Pukkie zijn ook al vermist geraakt. De eigenaresse kan het niet meer aan om nóg een kat te verliezen. Zijn omgeving is niet veilig, dat is duidelijk. Zij ziet geen andere optie dan Pukkie een kans op een geweldig buitenleven te geven in een andere omgeving, waar hij veilig buiten kan spelen.

Pukkie in één plukkie

 • gezond
 • gecastreerd
 • ingeënt
 • gechipt
 • 2 jaar oud
 • kan goed omgaan met jonge kinderen als hij de mogelijkheid heeft zich eraan te onttrekken
 • zeer sociaal en gaat goed om met andere katten
 • speels
 • lief en zachtaardig
 • ligt graag bij je in de buurt en vindt aandacht fijn
 • moet vrij naar buiten kunnen in een veilige woonomgeving
 • hij wacht op een nieuw thuis in Amersfoort

Als u Pukkie een thuis kunt bieden waar hij veilig kan buiten spelen, neem dan vooral contact met ons op!

bemiddeling-herplaatsing-kat-pukkie-cropped-foto-zwart-2-jaar-oud-kattenzorg-nijmegen (1)

Pukkie is een knappe jongen van 2 jaar. Gaat goed om met andere katten en is gewend aan kleine kinderen!