Puss heeft een thuis

puss-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (1)

Puss heeft een thuis


Update 9 augustus 2018: Puss heeft een thuis

Goed nieuws! Puss heet een nieuw thuis!


Cuijk, 28 juli 2018

Deze mooie meid met haar schoonheids-sproetje heet Puss! Ze is 7 jaar en woont in Cuijk.

Puss is twee jaar geleden bij haar vrouwtje terechtgekomen omdat ze te weinig aandacht kreeg in haar thuis toen daar een baby kwam. Haar vrouwtje heeft er alles aan gedaan om Puss gelukkig te maken, maar helaas kan ze deze poes niet geven wat ze nodig heeft. Zij woont alleen en werkt teveel voor de aandacht die het meisje nodig heeft. Daarnaast gaat ze in september 2018 ook nog een opleiding volgen waardoor Puss al zeker aandacht tekort komt. Ze vindt het ontzettend treurig, dit had ze niet gewild, ze wilde deze kat juist een beter leven geven. Ze baalt ervan dat deze lieve meid aandacht tekort komt en niet lekker in haar vel zit.

Ze is nooit buiten geweest maar heeft daar ook niet zo'n behoefte aan. Heb haar paar keer mee naar buiten genomen op de arm maar begint dan zo hard te miauwen dat ze graag weer naar binnen wilt.

Gezondheid

Puss vertoont signalen van stress die zich uiten in lichamelijke klachten. Als ze gaat logeren bij de ouders van haar vrouwtje, dan is ze compleet klachtenvrij. Ze krijgt daar veel aandacht en ze is vooral gek op “haar opa”. 🙂 Ze is onlangs ingeĂ«nt en ze is ontwormd en ontvlooid. Uiteraard is ze gesteriliseerd en ze is ook gechipt. Ze gebruikt netjes de kattenbak.

Andere katten

Puss is wel een andere kat gewend omdat ze af en toe logeert bij de ouders van haar vrouwtje. Ze zijn niet dol op elkaar. We denken dat deze poes meer geeft om het gezelschap van mensen dan dat van dieren en het lijkt ons beter als ze geplaatst wordt in een thuis zonder andere katten.

puss-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (2)

Karakter en gedrag

Dit mooie meisje wil heel graag worden geaaid, knuffelt graag en laat zich optillen. Ze is erg mensgericht en we zien het liefst een thuis voor haar met minimaal twee baasjes die niet al te veel van huis zijn. Ze heeft veel aandacht nodig.

Haar vrouwtje heeft haar gedrag uitgebreid beschreven.

“Het is een aanhankelijke kat, die veel aandacht wil en dit ook geregeld (lees: vaak) vraagt. Vraagt ook om kusjes. Komt soms op schoot liggen, dit is vrijwel alleen ’s ochtends. Overdag is ze best rustig maar zodra het donker is, dan wordt ze speels en ze heeft ook nachtelijke activiteiten. Ze speelt graag, vooral met muisjes die geluid maken, balletjes en daarnaast heb ik een stok waar veren aanzitten. Deze vind ze super geweldig, maakt dan hoge sprongen om de veren te pakken te krijgen.

De ene keer staat ze te wachten bij de deur als je thuis komt, maar grotendeels ligt ze ergens te slapen maar is ze wel blij als je d’r begroet en even aandacht geeft. Ze vindt de kleine insecten binnen in huis heel interessant en als het haar lukt vangt ze die ook en eet ze ze op.

puss-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen3

Als ze ligt te rusten is dat meestal op de bank, mijn bed of op haar krabpaal. Ze is geen kat die per se zichzelf verstoppen wilt, behalve in de winter, dan merk ik dat ze graag onder mijn fleecedeken, die op de bank ligt, kruipt. Ik heb mijn deur naar mijn slaapkamer altijd open staan maar dat komt omdat ik in een appartement woon en haar gewoon alle ruimte wil bieden die ik heb.

Mannenkat?

De moeder van het vrouwtje zegt vaak (als ze bij hen gelogeerd heeft) dat ze meer een mannenkat dan een vrouwenkat is. Ze schijnt dan veel bij mijn vader te liggen en vrij weinig aandacht van mijn moeder te vragen.puss-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen

Binnenkat

Ze is nooit buiten geweest maar heeft daar ook niet zo’n behoefte aan. Haar vrouwtje heeft haar een paar keer mee naar buiten genomen maar ze vindt het heel erg eng en wil zo snel mogelijk weer naar binnen.

Kinderen

Ze is gewend aan kinderen ouder dan 4 jaar.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of gaan kennismaken? Bel of mail ons voor de contactgegevens van haar vrouwtje!

Kosten

De eigenaresse vraagt een bedrag van € 25,- voor de overname van Puss.

Proeftijd

Zoals voor al onze katten in de bemiddeling geldt er een proeftijd van 1 maand. Mocht het om wat voor reden niet goed gaan bij jou thuis, dan gaat ze terug naar haar  vrouwtje en dan gaan we opnieuw op zoek naar een gouden mandje.

puss-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen2