Schitterend witje heeft een thuis

Schitterend witje heeft een thuis

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (7)

Update 23 januari 2018

Leuk om weer zo’n fijne update te krijgen van Wieletje!

“Wij hebben haar een nieuwe naam gegeven en haar Winter genoemd. Toch herkenbaar voor haar en een naam beginnend met de letters Wi.

Ze luistert goed naar haar nieuwe naam en vind het allemaal prima. Het gaat goed met haar. Ze is al een stuk toleranter naar de  kinderen en schrikt minder snel als er vriendjes en vriendinnetjes in huis zijn. Ze houdt van de gezelligheid om zich heen en speelt ook graag mee met de jongste. Vooral de playmobil poppetjes vindt ze erg interessant. . Ze vindt het erg gezellig met onze twee meiden van 4 en 9 jaar in huis en ligt ook graag bij ze op de bank.

Ze is al een aantal keren buiten geweest maar is met deze kou dan ook zo weer binnen.

We hebben twee kattenluiken in huis, dus ze kan naar buiten wanneer ze wil. We sturen haar ook wel eens naar buiten wanneer ze te baldadig wordt en onze meubels begint te beschouwen als haar krappaal. Het is dus af en toe net een klein kind wat ondeugend wordt wanneer ze (op haar manie)r niet voldoende aandacht krijgt. Soms is ze zo enthousiast bij thuiskomst dat we een warm onthaal van haar krijgen bij de deur. Af en toe mag ze ook naar boven en dan weet ze de vensterbanken op de kamers en ons bed goed te vinden.

Ze ligt nog niet op schoot maar komt wel dicht bij je liggen op de bank. Ze praat ook met je en zo hebben af en toe hele gesprekken met elkaar.

Wij denken dat ze in het voorjaar graag met ons samen de tuin in gaat om van het mooie weer te genieten.

Het hondje op de foto is van mijn moeder en daar kan ze het al aardig mee vinden.

Zij komt regelmatig met haar langs. Ze liggen dan samen (ver bij elkaar vandaan) op de bank.”


Reactie van Marieke: het baldadige gedrag van jonge katten, als ze niet genoeg aandacht krijgen naar hun zin, herken ik wel. We hebben de nieuwe baasjes deze tips van een gediplomeerde kattengedragstherapeut gestuurd om dit gedrag in goede banen te leiden.

omgaan met katten die (te) veel aandacht vragen

straffen en belonen

een time-out voor je kat?

overmatig miauwen (voor het geval het kletsen uit de hand zou gaan lopen)

spelen met je kat


Update 4 december 2017

We kregen weer een fijne update van het vrouwtje van Wieletje! Heel fijn om te horen dat het met Zorro heel goed gaat, nu hij en Wieletje elkaar niet meer in de haren vliegen! 🙂 Ze stuurde ons deze leuke foto van Zorro die zich vermaakt in een lege doos (wat is dat toch, hè, katten en dozen! Daar kun je hier meer over lezen!).

zorro-wieletje-herplaatsing-succesvol-kattenzorg-nijmegen

Fijn Marieke, dat jullie blij zijn met de donatie. Ik ben blij dat het goed terecht komt. Jullie hebben me heel goed geholpen en gesteund bij het zoeken en vinden van een nieuw thuis voor onze Wieletje.

De kleine rooie man, Zorro, is erg tevreden. Hij neemt nu alle plek in, al spinnend. En voor ons is de rust weergekeerd.

Nogmaals en dank en heel veel succes met stichting Kattenzorg.


Update 29 november 2017 ♥

Gisteravond hebben we Wieletje bezocht bij haar nieuwe, geweldige en zorgzame familie.

Ze maakt het uitstekend. Ze laat zich aaien, ze spint, ze speelt, ze eet goed, en ze ligt ontspannen op alle rustige plekjes in het huis. Zelfs tussen iedereen in, op de bank. Alsof het nooit anders is geweest.

Wij zijn heel opgelucht en blij met dit ‘gouden mandje’ voor Wieletje.


Update 25 november 2017: Wieletje heeft een thuis!

Haar eigenaar stuurde: “Zojuist is Wieletje meegenomen in een gouden mandje :))) Het klikte perfect met de familie […]. Zo goed dat ik er vertrouwen in had om Wieletje meteen mee te geven. Ze hoeft dan niet nog een week apart te verblijven. Komende woensdag ga ik met m’n dochter nog eens langs bij Wieletje en haar nieuwe familie, om te kijken hoe het allemaal gaat en waar ze woont. De familie heeft 75 euro betaald voor Wieletje, en ik zal dat bedrag zsm als donatie naar jullie overmaken.”


WIJCHEN, 22 november 2017 – We hebben een schitterend witje in de bemiddeling gekregen voor herplaatsing. Dit witje met haar leuke “wenkbrauwtjes” stellen we graag aan je voor! Dit leuke meisje is een onbekende kruising (mogelijk een kruising Turkse Angora) van 1,5 jaar oud en zoekt een thuis omdat ze zonder katten door het leven wil. Ze blijft weg van huis omdat ze het niet meer prettig vindt daar. Een absoluut onwenselijke situatie en de baasjes willen graag dat Wieletje ergens als kat alleen wordt geplaatst, waar ze weer helemaal zichzelf kan zijn.

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (9)

Wieletjes jeugd

Dit geinige meisje is met 12 weken bij haar nieuwe baasjes komen wonen. Over haar achtergrond is niet zoveel bekend. Het zou een kruising met een Turkse Angora kunnen zijn. Deze poes geeft er niets om. Ook zonder indrukwekkende papieren weet ze echt wel dat mensen haar superknap vinden (wij vinden haar ook geweldig!). Misschien was ze achteraf gezien “mentaal” toch nog te jong toen ze bij haar nieuwe baasjes kwam wonen. De jongedame was heel erg ondernemend en onbevreesd. Misschien hebben de baasjes haar ook iets te jong laten buitenspelen, ze weten het niet zeker. Omdat ze zo stoer was en lekker ging spelen, deed ze allerlei stoere dingen: over de schuttingen klimmen en overal op af lopen. Het kan zijn dat ze teveel nare of spannende dingen heeft gezien. Het is achteraf gissen. Ze laat zich buiten heel graag aanhalen door vreemde mensen. Hartstikke sociaal dus!

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (4)

Moedertje

Op 30 maart 2017 beviel Wieletje van een nestje kittens. Ze kwam melden bij haar baasjes dat de kittens geboren moesten worden. Ze was een fantastisch, trots en beschermend moedertje van 4 prachtige kittens.

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (5)

Ga heen, mijn zoon

Discussies laaien heftig op als het gaat over het wel of niet samen houden van moeder en kittens. En als je de vraag stelt vanaf welke leeftijd ze van elkaar gescheiden moeten worden, krijg je wel 10 verschillende antwoorden. In de natuur is het meestal zo: afhankelijk van de beschikbaarheid van voedselbronnen, zijn katten solitaire of sociale dieren. Als katten de mogelijkheid hebben, zullen de vrouwtjes familiegroepen vormen. Hun dochters blijven bij ze wonen en krijgen op hun beurt weer kittens, zodat een “vrouwencultuur” ontstaat. Zoontjes verlaten de groep wanneer ze geslachtsrijp worden. En dat heeft Wieletje dus óók gezegd! Ga heen, mijn zoon! Ga de wereld verkennen, ga je eigen ding doen, het is tijd dat je op kamers gaat wonen, dág, dág!

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (3)

In de huiskattenwereld werkt dat natuurlijk niet zo. Het zoontje van Wieletje had naar een ander thuis moeten gaan. Maar hij was zoooo schattig en leuk. En ze waren zo lief samen! Al die tijd! Wat kon er misgaan? Dat bleek helaas wel toen de telg van deze mooie witte kat 6 maanden oud werd. Wieletje moest NIETS meer van hem hebben. Weg met die nare kwajongen! Pfff. Wat een irritante puber, zeg. Dat zou ze hem wel even laten weten. Blazen, grommen… grmpf. Dat maakte geen indruk. Nou, prima, dan kwam Wieletje wel gewoon thuis voor haar natje en haar droogje, en dan ging ze weer weg. Doei, zoon, ik heb geen zin om mijn huis te delen met jou. Wieletje zocht in de straat een fijn thuis en ging daar bij onbekende mensen heerlijk op de bank liggen. Wát een rust, zonder een puberzoontje in huis, heerlijk!

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (2)

Andere katten? Neuh…

Het was al nooit echt haar ding, andere katten. Ze laat zich gewoon zelfs wegjagen door de eerste de beste straatkat, ja, ze doet wel heel stoer, maar hou op zeg, ze vecht alleen maar als het moet, maar ze vindt het echt geen lolletje, hoor. Ze wil gewoon met rust gelaten worden. Dat geouwehoer met andere katten allemaal!

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (1)

MENSEN

MENSEN. Dáár kun je wat mee! Die willen met je spelen met leuke dingetjes. Met balletjes en touwtjes. Of maakt eigenlijk niet uit waar ze mee aankomen, Wieletje vindt álles leuk wat beweegt!

Ze maakt graag contact, ze miauwt naar je en ze komt ook altijd op vaste tijden thuis voor het eten. Als het lekker rustig is in huis, dan komt ze bij je liggen. En dan laat ze haar buikje zien en dan ligt ze naar je te lonken dat je denkt: jaaaa, lekkere zachte buikjes aaien! En dat mag wel even hoor, maar je moet wel HEEL goed opletten wanneer het niet meer mag. Als je niet goed uit je doppen kijkt, dan krijg je gewoon een lel. Had je maar beter moeten zien, het buikjes-aaien-uurtje was alláng weer voorbij, en wie niet luisteren wil, die moet maar voelen!

Maar mensen zijn heel nuttig, hoor. Want als je ergens pijn aan hebt en je zegt dat, dan gaan ze je helpen. Wieletje weet dat precies hoe ze dat duidelijk moet maken aan haar baasjes.

Optillen is natuurlijk wel een dingetje. Weet je, met zo’n jonge gozer in huis voel je je dan toch niet op je gemak, teveel dingen om op te letten allemaal natuurlijk. Maar toen ze mamaatje was, mochten de baasjes alles met haar doen. ♥ En als ze niet meer alles in de gaten hoeft te houden, dan vindt ze optillen ook niet meer zo erg. Maar er zijn echt veel leukere dingen te doen, zoals SPELEN. Lekker veel en vaak!

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (6)

Wieletje vind het wel wieletjes, eh…welletjes dus nu zullen we eens even netjes gaan opsommen hoe dit Wieletje draait! 🙂

 • poes
 • geboren op 17 maart 2016
 • mogelijk een kruising Turkse Angora
 • schitterend wit met drie zwarte wenkbrauwstreepjes (dit is de laatste mode)
 • op de leeftijd van 12 weken naar haar nieuwe thuis verhuisd
 • gesteriliseerd
 • gechipt
 • laatste vaccinatie gehad op 9 juni 2017
 • 1x per maand netjes ontvlooid met Comfortis
 • 1x per 3 maanden ontwormd
 • voorheen kreeg ze Broadline-pipetten tegen vlooien en wormen, maar die rare vloeistof vond ze eng en ze kreeg er heel erg jeuk van, dus ze neemt er liever pilletjes voor in!
 • dit witje komt graag binnen en buiten
 • ze kan netjes de kattenbak gebruiken maar doet het vooral graag buiten
 • Wieletje zoekt een thuis zonder andere katten
 • ze is gewend aan parkietjes in een kooi en die laat ze met rust
 • ze houdt van haar vaste eetmomentjes en komt daar altijd voor thuis
 • Wieletje maakt graag contact met haar baasjes
 • ze laat zich buiten gerust aaien door vreemde mensen
 • deze prachtige poes is heel speels en speelt met alles wat beweegt
 • ze is gevoelig en slim
 • de jongedame is gewend aan al wat grotere kinderen (ouder dan 4 jaar)
 • Wieletje woont in Wijchen
 • voor deze poes wordt een overnamebedrag van 75 euro gevraagd en dit wordt gedoneerd aan Kattenzorg! Daar zijn wij heel erg blij mee, want wij ontvangen geen enkele vorm van subsidie.

Wie geeft deze prachtige poes een gouden mandje zonder andere katten? Neem vlug contact met ons op als je wil gaan kennismaken met deze mooie, lieve, speelse poes!

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (8)