Binnenkat Wiep zoekt een katvrij thuis

bemiddeling-wiep-kattenzorg-nijmegen (1)

Update: Wiep heeft een thuis gevonden!

Over deze mooie, 12-jarige poes, Wiep, kan haar eigenaresse uit Middelbeers heel wat vertellen.

1,5 jaar geleden haalde Lisanne deze lieve poes uit het asiel, met de bedoeling haar een heerlijk thuis te geven. Heerlijk hadden ze het samen. Wiep ligt graag op schoot en wordt graag geaaid. Zelfs haar buikje is geen verboden gebied! Net als dat geldt voor alle katten, is slapen Wiep’s grote hobby. Oud en krakkemikkig is ze bepaald niet! Ze is erg vitaal en heeft nog regelmatig de dolle 5 minuten waarbij ze door het huis rent. Ze speelt graag met speelgoed en is dol op kattenkruid. Ze vindt het heel leuk samen met het vrouwtje te spelen, maar kan ook heel goed zichzelf vermaken.

Het noodlot sloeg toe…Wiep kan niet overweg met haar huisgenootje Fien. Fien is een erg angstig katje dat 2 jaar heeft moeten wennen in haar nieuwe thuis. Fien laat zich op haar kop zitten en Wiep maakt er gretig gebruik van om haar het leven zuur te maken. De eigenaresse vond het verschrikkelijk om dit aan te zien en schakelde de dierenarts en een kattengedragstherapeut in. Ze heeft ontzettend veel goede tips gekregen, ze hebben zelfs wekenlang apart van elkaar geleefd, waarna ze weer op de juiste wijze her-geïntroduceerd werden met elkaar. Het mocht niet baten. Wiep bleef het angstige katje pesten. Ook de gedragstherapeut ziet helaas geen enkele andere mogelijkheden meer dan een ander thuis te zoeken voor Wiep. Een thuis zonder andere katten, niemand om te pesten. Dat is natuurlijk niet makkelijk, want veel mensen hebben al een kat. En veel mensen vinden 12 jaar “al best wel oud”. Eigenlijk is dat niet zo.

Wiep is pas nog bij de dierenarts geweest. Ze heeft een seniorencheck gehad, bloedonderzoek, alles erop en eraan. De uitslagen waren uitstekend en deze zijn ook voorhanden, mocht u deze willen bestuderen. Ze is altijd netjes geënt, preventief behandeld tegen een eventuele verdwaalde worm of vlo, ze is uiteraard gecastreerd en Wiep is gechipt. Haar leeftijd zou geen enkele reden moeten zijn om u als geinteresseerde tegen te houden haar over te nemen.

Wat ziet u aan Wiep, behalve haar schitterende vachtkleur? Inderdaad, haar oogje. Aan een oogje is ze slechtziend. Niemand weet hoe haar dit is overkomen. Ze had het al toen ze in het asiel wachtte op een thuis. Ze heeft er totaal geen last van, ze rent en speelt als een jonge griet, met goed zicht!

Is er nog meer te vertellen over Wiep? Ze is lief voor kinderen. Er zijn kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot 6 jaar oud op visite geweest. Even spelen met een jong kindje vond ze wel leuk, en toen het genoeg was, zocht ze een rustig plekje om op te gaan slapen. Ze heeft haar nageltjes keurig ingehouden toen ze duidelijk maakte dat ze klaar was met spelen. Ook al wonen er nu geen kinderen bij Wiep thuis, ze was niet van kindjes onder de indruk.

Wiep is erg sociaal, ook naar vreemde mensen. Ze is niet gewend aan honden. Wiep is een binnenkat. Dat is met haar ene goede oog ook wel het beste voor haar. Misschien zou ze het best leuk vinden als het nieuwe baasje een kattenren in de tuin heeft of een afgezet balkon, maar dat hoeft niet per se voor haar, want ze is het niet gewend.

Wie geeft deze kerngezonde, lieve schootkat een mooie tweede helft van haar leven? Neem contact met ons op voor de gegevens van de eigenaresse voor meer informatie, of om eens te gaan kennismaken met Wiep!

Foto’s van Wiep, met haar bijzonder mooie vachtkleur. Klik op de foto voor een vergroting.