Seal mitted Ragdoll heeft een thuis!

Seal mitted Ragdoll heeft een thuis!

geplaatst-herplaatsing-kater-ragdoll-boefje-hardenberg-kattenzorg-nijmegenUpdate 1 augustus 2016: Boefje is succesvol geplaatst!

Boefje is een pracht van een kater van 4 jaar oud, met een indrukwekkende stamboom. Hij woont in Hardenberg (1,5 uur rijden van Nijmegen). Hij is gezond, gecastreerd, gechipt, gevaccineerd en regelmatig behandeld tegen wormen en vlooien. Af en toe heeft hij een beetje last van zijn oortjes, daar krijgt hij dan druppels voor en dan is hij snel weer de oude.

Boef is een seal mitted Ragdoll, zoals dat heet. ‘Seal’ verwijst naar de kleur “bruin”, ‘mitted’ betekent dat deze kat aan de voorpootjes witte handschoentjes heeft en aan de achterpootjes witte laarsjes. Mitted is Engels voor “gehandschoend”.

bemiddeling-herplaatsing-kater-ragdoll-boefje-hardenberg-kattenzorg-nijmegen-6

De Ragdoll

Hoe komt dit kattenras aan zijn naam? De naam verwijst naar de neiging van de Ragdoll om al zijn spieren te laten verslappen als hij wordt opgetild. Een Ragdoll ontspant zich volledig zodra hij in je armen ligt. Ragdoll is Engels voor “lappenpop”. Deze katten zijn in het algemeen vriendelijk, lief, volgzaam en zacht. Omdat deze katten zo zacht en vriendelijk zijn, zullen ze niet uithalen naar volwassenen of kinderen als ze pijn hebben. Ook laten ze niet merken dat het optillen wel eens onprettig kan zijn. (Kleine) kinderen denken om die reden nog wel eens dat deze katten het leuk vinden om de hele dag te worden rondgesjouwd, dat is absoluut niet het geval. Net zoals voor slapende honden, geldt ook voor katten dat je die niet moet wakker maken. Een kat moet daarnaast ook in alle rust kunnen eten, zonder gestoord te worden.

Karakter van de Ragdoll

Ragdolls zijn vrij rustige, aanhankelijke katten. Ze zijn sociaal, op mensen gericht, nieuwsgierig en vriendelijk. Ragdolls blijven hun hele leven lang speels. Dit ras heeft vaak een voorliefde voor één bepaald persoon in het gezin, ze gaan net zo goed om met de andere gezinsleden. Dit kattenras heeft geen behoefte aan naar buiten gaan en ze zijn vaak ook tevreden in een kleiner huis. Ragdolls vinden het niet zo prettig om langere tijd alleen te zijn. Ze hebben graag gezelschap. Deze katten staan bekend als kletskousen en kunnen hele gesprekken met je voeren.

Vachtverzorging van de Ragdoll

Doordat de vacht zijdezacht is, klit deze niet. Een Ragdoll met lang haar verhaart niet meer dan een kortharige kat. Op internet vind je voor de meeste katten het advies ze eens per week te kammen. De kennis en ontwikkelingen op het gebied van vachtverzorging staan niet stil. Specialisten raden aan juist aan katten niet te kammen! Deze nieuwe inzichten in de kattenvacht zijn nog niet overal bekend. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor. Hoe je de vacht van een Ragdoll verzorgt, kun je hier lezen. Voor goed advies over vachtverzorging verwijzen wij graag naar de katvriendelijke trimsalon in Gemert: Cats Only.

Dat over de Ragdoll in het algemeen, nu weer terug naar dit boefje!

bemiddeling-herplaatsing-kater-ragdoll-boefje-hardenberg-kattenzorg-nijmegen-4

Gedrag

Boefje is erg lief. Hij is een beetje op zichzelf. Als hij aandacht wil, dan komt hij wel naar je toe! Af en toe komt hij bij je op schoot. Hij kan heel lief tegen je zeuren als hij een snoepje wil. Hij heeft regelmatig een dol uurtje waarbij hij lekker lomp door het hele huis heen rent.

Boef en andere katten

Op dit moment woont hij samen met 3 andere raskatten, maar hij heeft er niet zoveel mee. Boef zou het prima vinden om ergens als enige kat te wonen. Eventueel mogen er maximaal 2 sociale katten in zijn nieuwe huis wonen. Het is dan wel heel belangrijk de introductie met je eigen katten goed aan te pakken. Hoe je dat op de juiste manier doet, kun je hier lezen. Hij is niet gewend aan honden of aan andere huisdieren.

bemiddeling-herplaatsing-kater-ragdoll-boefje-hardenberg-kattenzorg-nijmegen-3

Boef en kinderen

Boef is gewend aan wat oudere kinderen. Hij zoekt dan ook een thuis waar de kindjes ouder zijn dan 4 jaar, die met respect voor katten met hem om zullen gaan.

Boefje en vreemde mensen

Hij heeft geen enkel probleem met visite of vreemde mensen, hij vindt het allemaal prima.

bemiddeling-herplaatsing-kater-ragdoll-boefje-hardenberg-kattenzorg-nijmegen-foto6

Bijzonder aan Boef

Boef heeft een hekel aan een vieze kattenbak! Nu geldt dat voor iedere kat, maar Boef laat dat merken, dat hij het heel onprettig vindt als zijn kattenbak vies is. Kijk hier voor tips voor de juiste “kattenbak-aanpak”.

Reden van herplaatsing

Wij kunnen ons voorstellen dat je niet begrijpt waarom zo’n leuke, jonge kat moet worden herplaatst! De reden is dan ook verdrietig voor de eigenaresse van deze mooie kater. In verband met toenemende gezondheidsproblemen krijgt zij binnenkort een andere woning. De katten moeten daar fors inleveren op de ruimte die ze nu hebben. Op dit moment heeft Boefje maar liefst twee afgezette balkons en een grote binnenruimte tot zijn beschikking. De aard van de gezondheidsklachten is voor de eigenaresse ook een reden ervoor te kiezen afstand te doen van haar katten. Je kunt je voorstellen dat dit voor haar geen makkelijke beslissing is geweest. Zij zoekt dan ook een heel goed thuis en om die reden zijn er kosten verbonden aan de overname van Boef. Wij hopen dat we dan alleen reacties zullen krijgen van mensen die serieuze interesse hebben en hem een goed thuis zullen bieden.

bemiddeling-herplaatsing-kater-ragdoll-boefje-hardenberg-kattenzorg-nijmegen-2

Kosten

Aan de overname van Boef zijn kosten verbonden, te weten: € 100,-. Als je met de eigenaresse overeenkomt dat deze lieve kater bij jou zal komen wonen, dan maak je dit bedrag vóór de verhuisdatum over naar Stichting Kattenzorg Nijmegen. Ons IBAN-bankrekeningnummer is NL08RBRB 0706 5861 07 t.n.v. Stichting Kattenzorg te Nijmegen, o.v.v. je naam, adres en “herplaatsingkosten Boef”.

Over de prijs van deze kat kan niet worden onderhandeld. De prijs voor deze kat is alleszins redelijk te noemen. Een kat uit het asiel kost tussen de 85 en 100 Euro. Voor dat bedrag is een asielkat – net als deze kat – gechipt, gevaccineerd, behandeld tegen worden en vlooien, gecastreerd/gesteriliseerd en de gezondheid is recent door een dierenarts beoordeeld.

Meer lezen over de Ragdoll? Klik hier voor de website van de Dutch Royal Ragdoll Club.

Boefje in één streek

 • Seal mitted Ragdoll kater met indrukwekkende stamboom
 • 4 jaar oud
 • Woont in Hardenberg (op 1,5 uur rijden van Nijmegen)
 • Gezond
 • Gecastreerd
 • Gevaccineerd
 • Gechipt
 • Regelmatig behandeld tegen wormen en vlooien
 • Zijn gezondheid is pas geleden door de dierenarts beoordeeld
 • Behalve af en toe wat last van zijn oortjes – wat makkelijk met druppels is op te lossen – is hij kerngezond
 • Erg lief
 • Laat zich optillen
 • Beetje op zichzelf
 • Als hij aandacht wil, dan laat hij het weten
 • Gezellige kletskous
 • Speels en heeft regelmatig zijn dolle uurtje
 • Visite/vreemde mensen vindt hij prima, hij is niet schuw
 • Gewend aan oudere kinderen. Hij zoekt een thuis waar de kindjes ook al wat ouder zijn en respectvol met hem om zullen gaan.
 • Gewend aan andere katten. Hij vindt het prima om in een huis als enige kat geplaatst te worden. Een thuis met maximaal twee sociale soortgenootjes is voor hem een optie. De juiste introductie met jouw eigen katten is dan belangrijk. Lees hier hoe je dat op de juiste manier aanpakt.
 • Hij is niet gewend aan andere soorten dieren
 • Boef zoekt een thuis met een omheind balkon of een tuin met een kattenren. Boef wordt absoluut niet geplaatst in een thuis waar hij los naar buiten kan.
 • Er zijn kosten verbonden aan de overname van Boef: € 100,-, vooraf te voldoen aan Stichting Kattenzorg Nijmegen
 • Reden van herplaatsing: toenemende gezondheidsproblemen van de eigenaresse

Ben je al helemaal verliefd geworden op Boefje en wil je graag eens met hem gaan kennismaken? Stuur ons een e-mail voor de contactgegevens van de eigenaresse om een afspraak te maken.