Sheldon zoekt even geen nieuwe theorie

sheldon-big-bang-theory-kattenzorg-nijmegen

Sheldon zoekt even géén nieuwe theorie

11 november 2017

Update 15 november 2017

We kregen een hartverwarmende update van het vrouwtje van Sheldon! ♥

(Merlijn is de 17-jarige kat die zo bang was voor de aanvallen van Sheldon, dat hij niet meer op de kattenbak durfde te plassen).

“Hallo Marieke

Ik ben met jou formule begonnen om ze zoveel mogelijk uit elkaar te houden. Je had gelijk dat het arbeidsintensief is maar ik heb er alles voor om er om Sheldon bij mij te kunnen houden.

Aanvulling Marieke: bij Sneep was dit helaas geen oplossing, ondanks herhaaldelijke keren geduldig opnieuw introduceren kon hij niet omgaan met andere katten. Maar het is zeker het proberen waard om de introductie van de katten geheel opnieuw aan te pakken!

“Ik merk nu al dat Merlijn het in de gaten heeft. Vanmorgen liep hij naar boven om op de krabpaal (meubel) in het zonnetje te gaan liggen. Ik was ook boven dus kon de boel goed in de gaten houden. Ik zie ook duidelijk aan hem wanneer hij naar de kattebak moet en loop dan met hem mee dus ook geen plasjes meer in de woonkamer of zo. Nu er geen confrontaties zijn tussen Sheldon en Merlijn gaat het ook goed tussen Sheldon en Petroesjka.

Misschien dat als er geen confrontaties meer zijn het ook niet meer interessant is en het gewoon ophoudt (wishfull thinking). Voorlopig blijven we dus bij elkaar en hopelijk mogen Petroesjka en Sheldon samen heel oud worden.

Ik wil je hartelijk bedanken voor het werk wat je hebt gedaan, het mooie stukje en je medeleven. Wat is het toch fijn dat er mensen zijn zoals jij die zich hier zo voor inzetten. Ik neem nu contact op met de mensen die gereageerd hebben om mijn besluit te laten weten en hun bedanken voor het feit dat ze er voor gekozen hebben om een volwassen kat in huis te nemen die een nieuw gezin nodig heeft.”

Sheldon zoekt voorlopig niet meer verder! Kattenzorg heeft ook de gegevens van een goede kattengedragstherapeut (aangesloten bij de SPPD) doorgegeven aan het vrouwtje van Sheldon, voor het geval ze meer tips & trucs kan gebruiken om het huis fijn en leefbaar te maken voor oude Merlijn en de jonge Sheldon en Petroesjka. Duimen jullie allemaal mee dat een nieuwe aanpak gaat werken, zodat hij fijn thuis kan blijven wonen? ♥


TEGELEN – Dit is Sheldon! Dit leuke knaapje van net een jaar oud is genoemd naar Sheldon Cooper van de Amerikaanse komische televisieserie The Big Bang Theory. Sheldon is zo genoemd omdat hij een beetje apart is. Zijn neus loopt een beetje omhoog, hij heeft vrij lange tenen (letterlijk) en maakt een heel apart en schattig geluid. Hij reageert heel goed op zijn naam. Deze naam was dus een heel goede keus voor dit jonge knappe mannetje. Sheldon zoekt een nieuwe theorie, oftewel: een nieuw thuis! Sheldon vindt zijn huisgenootjes niet leuk meer. Andere katten begrijpen zijn aparte gedrag niet en de spelletjes die hij in zijn hoofd heeft.

Wie geeft Sheldon een fijn thuis zonder andere katten?

bemiddeling-sheldon-kattenzorg-nijmegen-3-zoekt-niet-meer

Wie is Sheldon?

Deze leuke jonge gozer kwam in januari 2017 uit het asiel bij lieve mensen in Tegelen (gemeente Venlo) wonen. Deze mensen vangen al jaren dieren op; cavia’s, konijnen, katten in nood en er was ook een hond. Alles liep door elkaar heen en dat ging allemaal goed. Maar ja, Sheldon is een beetje apart! Het kereltje is op straat gevonden. De introductie is langzaam en op de juiste manier aangepakt. Met poesje Petroesjka kon hij het goed vinden. Ze waren allebei jong en ze renden en dolden erop los. Oude kater Merlijn had allemaal geen zin in die jeugdige flauwekul. Niets aan de hand, Sheldon voelde dat wel aan en liet de respectabele heer met rust.

bemiddeling-sheldon-kattenzorg-nijmegen (8)

Kleine jongens worden groot

Maar ja! Kleine jongens worden groot en Sheldon is een lastige puber! Dat Merlijn hem ontloopt, is eigenlijk een spannend spel! Merlijn snapt gewoon de regels van het spel niet, dat is het. Alleen Sheldon kent De Theorie. Merlijn is hier het lijdend voorwerp. Hij durft niet meer door het huis te lopen en nog erger: hij durft niet meer naar de kattenbak te gaan. Een kat die zijn behoefte doet, is op zijn kwetsbaarst. Sheldon weet dat. Dat is hét moment om die ouwe eens even lekker te grazen te nemen. Petroesjka snapt De Theorie ook helemáál niet. Die heeft zich laten opstoken door Merlijn. Zij zegt dat ze de spelletjes van Sheldon niet meer leuk vindt. Ze krijgt er iedere keer ruzie over met Sheldon als ze het erover hebben. Nou, gezellige boel allemaal, hoor, en Sheldon is zich van geen kwaad bewust! Hij heeft helemaal niets verkeerd gedaan! Hij speelt gewoon! Maar omdat niemand zijn spelletjes leuk vindt, moet hij nu ’s nachts apart van de rest. En als het vrouwtje weg is ook. Zoooo stom.

bemiddeling-sheldon-kattenzorg-nijmegen (9)

Spelen is zijn lust en zijn leven

Sheldon is nog een jonge knaap, dus ja, logisch: spelen is zijn lust en zijn leven! Hij speelt graag met de hengel of met een stoffen muis. Kleine balletjes vindt hij ook gaaf. Als hij ergens bovenop zit, dan vindt hij het leuk als je zijn muis naar hem gooit, zodat hij hem kan vangen (hij is er heel goed in). Dozen zijn magisch. Als het vrouwtje een spannend pakket ontvangt, dan mag Sheldon in de lege doos spelen. Eten is ook spelen en een voedertoren vindt hij dan ook geweldig. Hij wil wel werken voor zijn eten!

bemiddeling-sheldon-kattenzorg-nijmegen (4)

Aparte gewoonten

Hij zou geen Sheldon Cooper heten als hij geen aparte gewoonten had! Hij drinkt overal uit. Staat er ergens water in of ligt er een klein plasje water in de wasbak? Hij drinkt het. Dat is natuurlijk allemaal onderdeel van een wiskundige code waar de meeste mensen geen kaas van gegeten hebben (had hij al verteld dat hij gek is op kaas?). Natvoer en gewoon water, daar is natuurlijk niks aan. Brokjes zijn lekker en de Formule van Gevonden Water is bijzonder!

bemiddeling-sheldon-kattenzorg-nijmegen (2)

Sheldon in een wiskundige opsomming:

 • net 1 jaar oud (geboren rond 1 september 2016)
 • rood-wit outfitje
 • gecastreerde kater
 • gechipt
 • gevaccineerd
 • altijd netjes ontwormd en ontvlooid
 • Sheldon komt alleen binnen en in de tuin met kattenren
 • hij gebruikt netjes de kattenbak
 • dit kereltje is niet gewend aan kinderen
 • hij is wel gewend aan honden
 • Sheldon wil worden geplaatst in een thuis zonder andere katten
 • hij houdt ervan om geaaid te worden en komt graag bij je ligen
 • opgetild worden vindt hij niet zo fijn maar hij laat het wel toe
 • vreemde mensen zijn in het begin een beetje eng
 • Sheldon woont in Tegelen (gemeente Venlo)

Ben je ook al tot over je oren verliefd geworden op Sheldon?

Neem dan gauw contact met ons op voor de contactgegevens van zijn eigenaar,
zodat je een afspraak kunt maken om met hem te gaan kennismaken!

Nog een paar foto’s van deze knappe vent (klik op de foto voor een vergroting)