Sneep is verhuisd! + updates

sneep-kattenkruid-kattenzorg-nijmegen

Sneep is verhuisd!


Update 22 maart 2018

Hier gaat alles toppie…

Ik ben nog steeds hopeloos verliefd op Blacky ❤ wat een heerlijk ventje. Hij vindt het heerlijk om binnen te zijn… soms naar buiten maar hoeft niet persé hihi Het is heerlijk als hij ’s nachts bij me komt liggen. Als Colin thuis is gaat hij altijd bij hem op schoot liggen… zo prachtig😀


Marieke kreeg in december 2017 deze grappige kerstkaart met Sneep (Blacky) erop van de nieuwe baasjes!

kerstkaart-sneep-blacky-nieuwe-baasjes-kattenzorg-nijmegen


sneep nieuwe huis-kattenzorg-nijmegen

Ook in zijn nieuwe huis heeft Sneep heerlijke slaapplaatsjes.

Update 30 augustus 2017

En weer een geslaagde herplaatsing. 

Hij wordt zo verwend met fijne spulletjes, liefde en aandacht in zijn nieuwe huis, wat heeft hij toch ontzettend lieve baasjes! Zoals jullie vast wel weten hanteert Kattenzorg een maand proeftijd, waarin de kat terug kan naar zijn oude thuis. Maar soms is dat helemaal niet nodig om de volledige maand af te wachten. De nieuwe baasjes zijn helemaal verliefd op Sneep en ze willen hem voor geen goud meer kwijt.  Dat klinkt Marieke natuurlijk als muziek in de oren. Sneep verdient het allerbeste en ze is zo blij dat ze deze mensen goed had ingeschat en geduldig de vakantieperiode heeft afgewacht, dit was het meer dan waard. 

Sneep heet nu Blacky en hij is helemaal op zijn plek in zijn nieuwe thuis. Hij speelt al heerlijk in de tuin en is net zo lief, leuk, stoer en brutaal als hij bij Marieke thuis was. 

Weer een heel geslaagde bemiddeling waarbij alleen maar winnaars zijn, want de poezen van Marieke zijn heel erg blij dat ze hun rustige oude leventje weer terug hebben. 

Marieke en de nieuwe baasjes houden contact en Marieke gaat ook zeker nog een keer op visite voor een lekker kopje koffie, een goed gesprek en een dikke knuffel aan deze onvergetelijke kat! 


Update 23 augustus 2017

Sneep maakt het heel goed in zijn nieuwe thuis. Ik krijg regelmatig foto’s, filmpjes en updates en ik vind ontzettend fijn dat ik hem zo gelukkig zie! Tonick en Chloe zijn gelukkig weer helemaal de oude.

Tonick en Chloe komen weer iedere ochtend op bed nu Sneep er niet meer is!

Update 7 augustus 2017

En weer zo’n fijne update over hoe het met Sneep gaat. Hij had vannacht heerlijk bij zijn nieuwe vrouwtje geslapen. “Je hebt er geen kind aan”, zei ze. ’s Morgens ging hij bij de zoon des huizes op schoot liggen, tot grote vreugde en trots van de 13-jarige jongen! Ze zeiden dat Sneep het geweldig doet.

Dit is voor Marieke natuurlijk heel erg fijn om te horen. Haar eigen katten Tonick en Chloe hadden al snel ontdekt dat Sneep er niet meer is. Ja, toch nog een keer extra checken in de logeerkamer…Nee, hij is daar ECHT niet! Ze maken dankbaar gebruik van de mogelijkheid om weer op de bovenverdieping de kattenbakken te gebruiken en het vrouwtje ’s nachts even op te zoeken.

De 3,5 maand dat Sneep bij Marieke heeft gewoond zijn vermoeiende tijden geweest. Het kostte veel tijd en moeite om altijd alert te zijn, de katten van elkaar gescheiden te houden, ze apart te verzorgen en eten te geven en vooral: de aandacht eerlijk te verdelen tussen alle katten.

Om Sneep ook de nodige zon, buitenlucht en beweging te geven, vonden ze een manier om hem te kunnen laten buitenspelen, zonder dat hij in aanraking kwam met Chloe en Tonick. Maar als Sneep naar binnen wilde, dan meldde hij zich toch vaak via de tuin. En daar liggen de andere poezen altijd heerlijk te slapen! Dit had tot gevolg dat Marieke zich geen moment onoplettendheid kon veroorloven. Iedere keer als Sneep was buitenspelen, moest ze om de minuut de tuin in de gaten houden, of Sneep er alweer aan kwam. Gelukkig is dit steeds allemaal goed gegaan. Sneep liet zich gelukkig ook heel makkelijk lokken met een blije stem van zijn vrouwtje. Chloe en Tonick hadden erg veel angst en spanning als Sneep de tuin in kwam en dat bleef natuurlijk heel erg naar voor die twee.

Marieke ervaart op dit moment dan ook vooral heel veel rust en vrijheid nu al die taken – maar vooral het voortdurend alert moeten zijn – zijn weggevallen. Chloe en Tonick zitten ook stukken beter in hun vel nu Sneep niet meer in de tuin opduikt. Het blijft ontzettend jammer dat Sneep niet met andere katten om kan gaan en daardoor herplaatst moest worden. Marieke is dol op zijn fantastische karakter en had hem heel graag gehouden. Dat het super gaat met Sneep in zijn nieuwe thuis, doet haar natuurlijk ongelofelijk veel goed. Sneep is een stoere jongen, maar hij heeft zelf ook spanning ervaren als hij de andere katten zag. Het is voor hem heel goed dat die stress is weggevallen en dat hij lekker in een katvrij huis mag wonen, bij lieve baasjes die vanaf de eerste ontmoeting al verliefd op hem waren.


Update 6 augustus 2017

De volgende ochtend kreeg Marieke weer een fijne update over de eerste nacht in zijn nieuwe thuis.

“Vannacht ging toppie we hebben onze deuren gewoon dicht gelaten en hij is op zijn kamer gaan slapen .. niet gehoord !!! En toen ik naar de wc ging heb ik hem bij me genomen .. ging echt super” (Hij heeft een mooie logeerkamer met een bed, speelgoed, etc., bij Marieke lag hij ook graag in de logeerkamer!)


2017-08-05-sneep-1e-dag-nieuwe-huis

Sneep op de eerste dag in zijn nieuwe huis (met dit mooie behang heb je altijd een prachtige achtergrond voor foto’s!)

Update 5 augustus 2017 ’s avonds

Marieke kreeg ’s avonds de eerste foto van Sneep in zijn nieuwe thuis. Hij was uitgeteld van het verkennen en vele spelen. Hij lag al een uur te slapen op de bovenste verdieping van zijn gloedjenieuwe krabpaal.


Update 5 augustus 2017: Sneep is verhuisd!

Marieke is hem gaan brengen en ze vond het fantastisch wat ze allemaal voor hem hadden aangeschaft. Ze zaten nog geen 10 minuten met zijn eigen spulletjes op een logeerkamer boven toen hij op verkenningstocht wilde. Het is zo’n stoere kat! In de huiskamer ging hij spelen en in de krabpaal klimmen alsof hij er al jaren woont. Het deed Marieke veel pijn toen ze afscheid van hem genomen had, hoewel ze zo ongelofelijk blij is met de plek en de mensen waar hij is gaan wonen. Marieke verwacht dat de blijdschap wel zal komen als haar katjes Chloe en Tonick weer blij en onbezorgd zijn omdat ze geen spanningen meer hebben van Sneep die ergens in het huis is.


sneep-is-gereserveerd-kattenzorg-nijmegen

Foto: Nienke Flipsen

Update 14 juni 2017

Sneep is gereserveerd! En ik ben ongelofelijk blij met de mensen die op hem gereageerd hebben. Hij komt te wonen in een thuis zonder katten, in een buurt waar erg weinig katten wonen. Precies wat ik voor hem zocht!

Kattenervaring is ruimschoots aanwezig. De ‘drive’ om het allemaal goed te doen voor Sneep is erg groot. Echt fantastisch hoe voorbereid deze mensen op bezoek kwamen en hoe serieus ze het allemaal nemen. Ik kreeg veel vragen en we hebben uitgebreid gesproken.

De kennismaking met Sneep was super en hij liet alle facetten van zijn persoonlijkheid zien. Ongelofelijk dat hij dat binnen een paar uur allemaal kon laten zien. 🙂 Hij speelde leuk en rustig met de zoon van de familie (13 jaar) en hij was ook weer eens ongelofelijk wild en onbesuisd, waarbij hij halsbrekende toeren uithaalde op de krabpaal. Hij liet zich knuffelen, speelde voor schootkat 🙂 en ging vervolgens heerlijk liggen snurken.

Ik had me geen beter thuis voor hem kunnen wensen.

De baasjes gaan nog even genieten van een welverdiende vakantie en in de eerste week van augustus gaat Sneep dan verhuizen naar zijn diamanten mandje, waar hij met open armen zal worden ontvangen.

Voor de zekerheid is hij vast aan zijn pedicure begonnen om er op zijn ‘paasbest’ uit te zien straks. 🙂 [Marieke]


28 mei 2017

Ontmoet de allerliefste mensenkat die je ooit hebt gezien.

Sneep is een 1,5 jaar oude, prachtige zwarte kater. Mogelijk is hij een kruising Noorse Boskat, als je kijkt naar zijn neus en pluimstaart. Sneep zoekt een thuis omdat hij niet goed kan omgaan met andere katten. De prachtige kater zoekt een gouden mandje waar zijn baasje(s) genoeg tijd voor hem hebben. Hij wil graag naar buiten kunnen. Een (omheinde) tuin of een thuis waar hij los buiten kan lopen zou voor Sneep fijn zijn, maar aangezien hij het leven binnen heerlijk vindt, zou hij een thuis met een afgezet, veilig balkon misschien ook wel voldoende vinden. Omdat hij een ondernemende waaghals is, wordt hij absoluut niet geplaatst in een thuis waar het balkon niet is omheind.

2017-04-28-sneep-mooi-slapend

De historie van Sneep

Sneep komt bij mensen vandaan die regelmatig nestjes katten hadden en er niet zo goed voor zorgden. Lieve buurtbewoners adopteerden meerdere jonge katten van deze mensen en Sneep was een van hen. Met hun poezen thuis ging het niet goed. Toen Sneep maar liefst 10 weken lang vermist was, hebben deze mensen op een gegeven moment besloten dat het thuis beter was zonder hem. Ze hoopten dat hij het ergens goed had. Dat was niet het geval. Hij zwierf op straat en omdat hij erg tam was, er goed uitzag en zich in leven hield met muizen, dachten buurtbewoners dat hij een baasje had.

2017-05-10-sneep-fotograaf-nienke-flipsen (5)

Foto: Nienke Flipsen

Wekenlang zwierf hij in de buurt van Kattenzorg-vrijwilliger Marieke. Omdat hij zo tam was en er goed uit zag, dacht Marieke voor de zoveelste keer te maken te hebben met een onverantwoordelijke eigenaar die zijn kat niet had laten helpen. Marieke plaatste dan ook weer een dringende oproep op Facebook, gericht aan de eigenaar, met het verzoek hun kat te laten castreren! Achteraf bleek ze die oproep te hebben geplaatst op de eerste dag van zijn vermissing…Dankzij een oplettende buurtbewoner die de link legde, bleek later dat Sneep de vermiste kat in kwestie was. Marieke ving hem op en heeft geprobeerd hem bij haar thuis een gouden mandje te geven. Tot haar ongelofelijke verdriet is dit niet gelukt.

20170603_mooiste-fotos-van-sneep-kattenzorg-nijmegen

Marieke heeft weken gedaan over een langzame kennismaking met haar eigen katten. Ze heeft alle tips van deskundigen serieus genomen en nauwgezet opgevolgd, vastbesloten om Sneep een fantastisch thuis te geven. Het heeft haar ontzettend veel energie gekost om de katten in verschillende delen van het huis te verzorgen en tóch iedereen genoeg aandacht te geven. Ook het heropvoeden van Sneep (meer informatie daarover vind je onder de kop ‘bijzonderheden’), kostte veel inzet en aandacht.

Ontmoetinkjes met de katten onderling verliepen niet goed. Aangezien Sneep de buurt al kende, kon hij twee weken na zijn castratie naar buiten, maar daar ging het niet veel beter. Deze tovenaar is zo snel als het licht en helaas is het hem toch een paar keer gelukt de bejaarde Tonick aan te vallen. De oude heer is alle vertrouwen in Sneep verloren en is doodsbang van hem geworden. Ook met jongere Chloe (10 jaar) gaat het niet goed. Zij staat haar mannetje en blaast wel van zich af, maar nadat ze meerdere keren is belaagd door Sneep, wordt ook zij steeds banger voor hem.20170603_de-mooiste-fotos-van-sneep-kattenzorg-nijmegen (3)

Sneep is ontzettend speels, maar hij mist het vermogen op een leuke, ontspannen manier met andere katten om te gaan. Iedere beweging van de katten zijn voor hem een trigger om op ze te gaan jagen. Hij intimideert de katten, wil hun fijnste plaatsjes inpikken en als hij in dezelfde ruimte of in de tuin is met de katten, is hij constant bezig om ze aan te vallen of in een hoek te drijven.

Nadat Marieke wekenlang alles geprobeerd heeft om hem te leren de katten met rust te laten (door belonen, corrigeren zonder straf, afleiden, knuffelen, met hem spelen, etc.), is nu wel duidelijk dat Sneep geen normale, vriendelijke omgang met katten kan hebben. Ook voor Sneep is dit frustrerend. Hij kan zich niet ontspannen als er andere katten in de buurt zijn. Als Marieke de katten van elkaar gescheiden houdt, is Sneep ontspannen en speelt hij op een leuke manier met zijn speelgoed en met zijn vrouwtje samen. Rennen door het huis en de tuin en in de krabpaal klimmen vindt hij ook geweldig – als er maar geen andere katten zijn die zijn aandacht trekken.

2017-05-10-sneep-fotograaf-nienke-flipsen (29)

Foto: Nienke Flipsen

Gezondheid

Sneep kwam op 27 april 2017 bij Marieke thuis. Omdat hij zo lang buiten los heeft gelopen, gevochten heeft en poezen heeft gedekt, heeft Marieke hem laten testen op dodelijke overdraagbare ziekten. Gelukkig is hij vrij van FIV (kattenAIDS) en FeLV (leucose). Als hij een van die ziektes zou hebben, dan zou Marieke hem niet kunnen houden, het besmettingsgevaar voor haar eigen katten zou te groot zijn. De arme jongen had oormijt en lintworm. Hij was niet gecastreerd en niet gechipt.

Marieke heeft Sneep dezelfde dag nog Stronghold (tegen vlooien, wormen en teken) gegeven en hij kreeg een tablet Milbemax (tegen lintworm). Ook heeft ze zijn oortjes schoongemaakt. De volgende dag is hij bij de dierenarts gecastreerd en gechipt en zijn zijn oren onder narcose grondig gereinigd. Vervolgens moest hij nog een week zalf in zijn oren om de oormijt te doden en daarna nog twee weken oren zalven met Surolan voordat hij volledig was hersteld. Nu zijn er gelukkig geen problemen met zijn oortjes meer te verwachten, bij de laatste controle op 26 mei was de dierenarts zeer tevreden!

20170603_de-mooiste-fotos-van-sneep-kattenzorg-nijmegen (1)

Gedrag

Dit is de allerleukste mensgerichte kat die je je kunt bedenken! Hij wil met je knuffelen, bovenop je zitten en in bed lekker bij je slapen. Hij is nieuwsgierig en leert snel. Sneep wil graag bij je zijn en hij is een ontzettend gezellige huisgenoot.

sneep-ligt-op-de-grond-in-de-tuin-kattenzorg-nijmegen

Voor Marieke doet het uiterlijk van een kat er niet toe, iedere kat is mooi. Maar wat is Sneep prachtig!

Sneep is speels en lomp, hij zit graag hoog op de krabpaal en in zijn lompheid valt hij wel eens ergens af. Dat interesseert deze bikkel helemaal niets. Hij is niet bang voor harde geluiden en schrikt niet snel. Hij is sociaal en knuffelig naar alle volwassen mensen die hij heeft ontmoet.

Sneep is onbesuisd, wild en ondernemend!

Heel erg fijn aan Sneep is dat hij zich makkelijk laat “behandelen”. Vlooiendruppels? Geen enkel probleem. Als hij bij je ligt kun je die tijdens het aaien probleemloos tussen zijn schouderbladen druppelen. Hij geeft er niets om. Hij laat zich optillen en hoewel geen enkele kat het kattenmandje leuk vindt, doet hij totaal niet moeilijk. In de auto is hij stil en bij de dierenarts is hij superbraaf.

sneep-met-robovisjes2-kattenzorg-nijmegen

Sneep heeft helemaal niets met water! Maar het Robovisje is wel heel erg leuk

Kinderen?

Sneep vindt jonge kinderen die rennen en gillen een beetje te eng. Wij plaatsen hem liever niet bij jonge kinderenHij kan uitstekend omgaan met kinderen vanaf 8 jaar!

20170603_nika 10 jaar luca 8 jaar met sneep kattenzorg nijmegen

Sneep met Nika (10 jaar) en Luca (8 jaar). Met kinderen van deze leeftijd kan hij goed overweg!

Hij kan goed geplaatst worden bij al wat oudere kinderen. Heb je zelf oudere kinderen en wil je kijken hoe hij met ze omgaat? Kom gerust met hem kennismaken!

Foto’s van Sneep met Nika en Luca. Klik op de foto voor een vergroting

Honden?

20170520 sneep ziet een hond aan de lijn beagle gaat tekeer opgeblazen

Sneep stond bij de voordeur en zag een hond. Hij maakt zich zo groot mogelijk om de hond af te schrikken.

Deze mooie jongen is erg bang voor honden. Hij is heel stoer en zal niet gauw aan de kant gaan. Hij blaast zich op tot een indrukwekkende ‘haarbal’ om honden af te schrikken. Als je zelf een hond hebt die katten gewend is, dan zou het misschien kunnen werken om hem op een rustige manier met de hond te laten kennismaken. Daarvoor kun je het stappenplan gebruiken dat voor honden hetzelfde werkt als bij het introduceren van een nieuwe kat.

Sneep kan niet met andere katten samenleven

Sneep kan niet met andere katten samenleven. Bij Marieke woont hij in een echt kattenparadijs: de tuin is helemaal ingericht om het de perfecte plaats voor katten te maken. Hoge ligplankjes geven de katten een veilig gevoel en mooi overzicht op hun omgeving. Overal zijn trapjes en opstapjes en er zijn ligplaatsen in de schaduw en in de zon.

Daarnaast kan Sneep hier ook los naar buiten. Hij speelt zelf heel veel en Marieke speelt met hem, en toch is het niet genoeg. Andere katten zijn fascinerend en hij wil ze de hele dag door alleen maar besluipen, bespringen en opjagen. Ook in zijn vorige thuis had hij problemen met de katten en dát waren jonge katten! Het ligt dus niet alleen aan het feit dat de katten van Marieke te oud zijn en een heel ander temperament en karakter hebben. Sneep weet gewoon niet op een vriendelijke en ontspannen manier om te gaan met andere katten. Om die reden plaatsen wij Sneep niet bij andere katten.

Een buurt waar weinig katten wonen – of een thuis met een omheinde tuin – zou voor hem het beste zijn, omdat hij dit gedrag ook vertoont naar vreemde katten, ver buiten zijn eigen tuin!

De tuin is een kattenparadijs
bleh-ik-mag-ook-niks-sneep-kattenzorg-nijmegen

“Blèh, de poezen vinden mijn gedrag helemaal niks!”

Naar buiten?

Sneep vindt het heerlijk om binnen te zijn. Misschien komt dit door alle ellende die hij mee heeft gemaakt toen hij op straat leefde (in weer en wind moeten slapen, loslopende honden, gevechten met andere katten toen hij nog niet gecastreerd was, etc.). Bij Kattenzorg vinden wij dat iedere kat recht heeft op buitenlucht en direct zonlicht. Dit is ook belangrijk voor hun gezondheid! Een (omheinde) tuin of een thuis waar hij los buiten kan lopen zou voor Sneep fijn zijn. Sneep heeft geleerd hoe een kattenluik mét en zonder chip werkt. Aangezien hij het leven binnen heerlijk vindt bij een baasje dat genoeg tijd en aandacht voor hem heeft, zou hij een thuis met een afgezet, veilig balkon misschien ook wel voldoende vinden. We willen je zeker de kans geven om het te proberen of dat genoeg voor hem is. Omdat hij een ondernemende waaghals is, wordt Sneep absoluut niet geplaatst in een thuis waar het balkon niet is omheind.

Bijzonderheden en opvoedfouten waaraan is gewerkt

Hij is zo nieuwsgierig als een aap en het is een snelle leerling. Hij had nogal wat opvoedfouten!

 • Hij wist niet waar een kattenbak voor was bedoeld, hij deed alles buiten! Binnen één week tijd heeft hij dat geleerd en dat is een fantastische prestatie! Met geduld en complimentjes was hij al snel compleet zindelijk. Sterker nog, sinds hij kan kiezen om binnen of buiten te poepen en te plassen, doet hij dit het liefst binnen op de kattenbakken!
 • Krabpalen heeft het kereltje ook nooit leren kennen. Ook dat leerde hij snel en het is een fanatieke krabber geworden. Krabplanken, krabpalen, met name die op strategische plaatsen in huis, hij vindt het fantastisch en leeft zich er helemaal op uit. Kartonnen krabplankjes op de grond vindt hij ook super.
 • Waarschijnlijk hebben mensen Sneep geleerd met handen te spelen. Het is een slecht idee je kat te leren dat handen speelgoed zijn. Sneep leert op dit moment te spelen met speelgoed. Tijdens het spel grijpt hij nog regelmatig naar je handen. Ook als je bijvoorbeeld een beweging maakt (zoals iets wegvegen), valt hij je handen aan. Tijdens het spel of tijdens knuffelen kan hij overprikkeld of geïrriteerd raken en ook dan grijpt hij naar je handen (hij bijt er dan ook vaak bij. Niet hard, maar toch!). De enige oplossing hiervoor is om direct te stoppen wat je aan het doen bent als hij gaat bijten, krabben of je handen of benen aanvalt. Negeer hem volkomen en laat hem zien dat dit gedrag geen enkele reactie oplevert (dus ook geen negatieve aandacht!). Lukt het niet om je hand zonder kleerscheuren los te krijgen, zeg dan met een lage en rustige (maar duidelijke!) stem: ‘nee’. Hij reageert hier goed op en stopt er dan mee.
 • Sneep heeft van zijn vorige baasjes geleerd dat hij zijn zin krijgt als hij HEEL HARD miauwt, zowel overdag als ’s nachts. Door hem volkomen te negeren als hij miauwt (dus ook geen enkele aandacht te geven en zelfs geen oogcontact te maken!) heeft hij het dwingende gedrag in twee weken tijd helemaal afgeleerd! Het is echt een snelle leerling en dat is erg fijn in de dagelijkse omgang met hem. Het is belangrijk dat ook zijn nieuwe baasje hem negeert als hij miauwt. Als hij ontdekt dat het bij jou óók werkt om op deze manier zijn zin te krijgen, dan vervalt hij snel weer terug in zijn oude gedrag en dat zou erg jammer zijn. De negeer-aanpak wordt geadviseerd door gediplomeerde deskundigen. Lees daar hier meer over.

Ongewenst gedrag omzetten naar gewenst gedrag

Sneep heeft nooit geleerd dat er dingen zijn die hij niet mag. Hij leert op dit moment het woord ‘nee’. Met een lage en rustige stem zeg je nee als Sneep iets doet wat niet mag.

Een kat mag nooit worden gestraft voor ongewenst gedrag!

Natuurlijk heeft het geen zin om alleen te zeggen wat hij niet mag! Sneep reageert bijzonder goed op het belonen een blije stem en een aai bij alles wat hij goed doet. Daar fleurt hij helemaal van op. Hij krijgt dan ook de hele dag door complimentjes voor alle dingen die hij goed doet, of nieuwe dingen die hij leert. Op deze manier heeft hij binnen twee dagen geleerd hoe het kattenluik met chip werkt. Veel katten zijn bang voor het klikgeluid van een kattenluik dat op een microchip werkt en Marieke is dan ook heel erg trots dat hij dit zo snel geleerd heeft. Sneep is erg nieuwsgierig en onbevreesd en dat kun je goed benutten. Als je hem – tijdens zijn nieuwsgierigheid naar dingen die je hem wil leren – beloont met een blije stem en een aai, dan heeft hij heel snel door hoe dingen werken. Als ons vermoeden juist is dat hij een deel Noorse Boskat in zich heeft, dan past dit in het plaatje van het karakter van de Noor. Dit kattenras kun je zelfs leren apporteren!

Sneep is snel verveeld en gaat dan actief naar prikkels zoeken. Dit zijn momenten die hij meerdere keren op een dag heeft. Doorgaans ’s morgens na het eten, in de vroege én in de late middag en ’s avonds nog een keer. Dit zijn momenten dat hij dingen kan gaan doen die jij niet wil. Hij gaat op onderzoek uit en klimt overal in en op. Zet je verzameling kristal maar vast op zolder. 🙂

Als je ziet dat hij prikkels nodig heeft, dan kun je hem het beste helpen door dit om te zetten naar gewenst gedrag, zoals spelen met speelgoed of met vers kattenkruid (hij is er razend op), een zakje valeriaan of het jagen met een kattenhengel of een kattenveertje. Hij vindt spelen met speelgoed erg leuk. Hij kan zichzelf goed vermaken en vindt het spelen met Marieke samen ook fijn.

Over de eigenaar, Kattenzorg-vrijwilliger Marieke

marieke sneep eerste selfie sneepfie

Selfie van Marieke en Sneep

Marieke van de Weijer (42) heeft sinds haar 11e jaar katten en ging met de onhandelbare poes thuis al op haar 15e zelf naar de dierenarts. Als kind las ze ieder boek dat er te vinden was over katten. In de jaren dat zij katten heeft, katers en poezen, van kitten tot hoogbejaard, heeft zij enorm veel kennis opgedaan over katten. Daarnaast werkt zij al 12 jaar voor Stichting Kattenzorg Nijmegen. Naast haar functie als bestuurslid doet zij de PR. Marieke volgt alle ontwikkelingen in kattenland op de voet en heeft honderden informatieve artikelen geschreven over katten, die allemaal op deze website en in diverse bladen te vinden zijn. Kattengedrag heeft haar bijzondere aandacht.

Vrienden van Marieke beschrijven haar als iemand die in staat is haar eigen katten – met een professionele afstandelijkheid – klinisch en feitelijk te observeren. Marieke staat erom bekend dat zij in haar persoonlijke leven katten op de eerste plaats heeft staan. Haar eigen emoties zijn ondergeschikt aan het geluk van haar katten. Dat is dan ook de reden dat zij ervoor gekozen heeft om Sneep te herplaatsen, terwijl zij toch al ongelofelijk aan hem gehecht is in zo’n korte tijd. Marieke is dol op het leuke karakter van Sneep.

Marieke ervaart enorm veel verdriet van de vergissing die ze gemaakt heeft door Sneep in huis op te nemen. Zij heeft in 2007 voor het laatst ‘gezinsuitbreiding’ gehad en heeft altijd gezegd pas ná de dood van haar bejaarde katten (toen waren het er nog drie en pas 7 jaar oud) nieuwe katten in huis op te nemen. En dan zou ze kiezen voor twéé ‘kat-sociale’ katten, zodat zij elkaar zouden gaan bezighouden en de dan al wat oudere Chloe met rust zouden laten.

Ze is gezwicht voor de kat die wekenlang bleef terugkomen in haar tuin. Ze wilde het zó graag proberen, het een kans geven. Als Sneep een ander temperament had gehad en sociaal in de omgang was geweest met katten, dan was het misschien best mogelijk geweest dat hij in het bejaardengroepje zou passen, ook al is hij pas 1,5 jaar oud. Maar na weken van observeren is wel duidelijk dat Sneep simpelweg geen gewenste omgangsvormen met katten kan aanleren.

Marieke staat – ondanks haar verdriet en het niet willen missen van Sneep – wel volledig achter haar beslissing om Sneep te herplaatsen. Ook voor Sneep is het frustrerend (en onbegrijpelijk) dat katten zijn gedrag niet leuk vinden en hij zal in een thuis zonder katten veel beter tot zijn recht komen. Zij gunt hem dat van harte, deze lieve jongen verdient het allerbeste thuis.

Kosten verbonden aan de overname van Sneep

De eerste dierenartsrekening van Sneep bedroeg maar liefst € 187,02. De tweede dierenartsrekening, voor vaccinatie en herhaalde behandelingen en controles van zijn oren, kwam op € 59,03 uit. Voor het overnemen van Sneep wordt dan ook een tegemoetkoming in de kosten gevraagd van € 85,-. Natuurlijk niet alleen om de hoge kosten enigszins te verzachten, maar vooral omdat Marieke verknocht is aan Sneep en alleen maar het allerbeste thuis voor hem wil vinden, waar mensen dit bedrag van harte voor een kerngezonde jonge kat over hebben.

Als je met de vrijwilliger van Kattenzorg overeenkomt dat je Sneep het best denkbare thuis zult geven, dan dien je € 85,- contant te voldoen op het moment dat hij naar jou verhuist.

Huisdierenverzekering

Sneep heeft een huisdierenverzekering bij OHRA. Klik hier om de Plus-polis te bekijken. De premie bedraagt € 13,89 per maand. Misschien had je zijn verzekering over willen nemen, maar helaas doet OHRA dat niet. Als je Sneep wil verzekeren, dan krijg jij helaas ook weer een wachttijd van 30 dagen bij het afsluiten van de verzekering.

Proeftijd

Zoals voor alle katten die via Kattenzorg worden bemiddeld, geldt een proefperiode van één maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat met Sneep in zijn nieuwe thuis, dan zal vrijwilliger Marieke hem weer met open armen ontvangen om opnieuw op zoek te gaan naar een thuis voor deze lieve jongen.

sneep-en-zn-tunnel-kattenzorg-nijmegen

Sneep vermaakt zich geweldig met speelgoed

Sneep in één toverdrankje:

 • gecastreerde, gevaccineerde en gechipte kater van 1,5 jaar oud (eind oktober 2015 geboren en we hebben hem de symbolische geboortedatum van 4 oktober gegeven) 🙂
 • gezond
 • negatief getest op FeLV en FIV (hij is vrij van de dodelijke en besmettelijke ziekten kattenAIDS en leucose)
 • zijn prachtige tovenaarsmantel is zwart (met een paar witte haren op zijn borst en tussen zijn achterpootjes)
 • Sneep is een mensgerichte kat, hij is lief, nieuwsgierig en knuffelig
 • hij laat zich optillen en zonder problemen vervoeren in een kattenmandje. Bij de dierenarts is hij heel braaf.
 • Sneep gaat goed om met kinderen vanaf 8 jaar oud
 • hij is speels, enorm energiek, vrolijk, lomp en lekker gek. Hij gedraagt zich vaak nog als een kitten!
 • Sneep zoekt een thuis zonder andere katten waar zijn baasje(s) genoeg tijd voor hem hebben
 • een (omheinde) tuin of een thuis waar hij los buiten kan lopen zou voor Sneep fijn zijn
 • een thuis met een afgezet, veilig balkon zou hij misschien ook wel voldoende vinden (dat is een kwestie van uitproberen). Omdat hij een ondernemende waaghals is, wordt hij absoluut niet geplaatst in een thuis waar het balkon niet is omheind.
 • een buurt waar weinig katten wonen zou voor Sneep het beste zijn, want ook met de vele buurtkatten hier heeft hij dezelfde problemen als met de katten thuis
 • reden van afstand: Sneep kan niet omgaan met andere katten
 • Sneep woont in Cuijk
 • er geldt een proefperiode van één maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat met Sneep in zijn nieuwe thuis, dan kan Sneep terug bij Kattenzorg in de opvang waarna opnieuw wordt gezocht naar een fijn thuis voor hem.
 • aan de opname van Sneep zijn kosten verbonden, te weten: € 85,-. Voor dit bedrag is Sneep gecastreerd, gechipt, gevaccineerd en getest op twee dodelijke besmettelijke ziektes. Het testresultaat en bewijs waaruit blijkt dat hij vrij is van de ziektes FIV/FeLV krijg je uiteraard in je bezit nadat de proeftijd van 1 maand bij jou succesvol is verlopen. Dan krijg je ook zijn chip-stickers en vaccinatieboekje. De chip kun je vervolgens registreren op je eigen naam.

2017-04-27 sneep (2)


Onderstaand een paar mooie foto’s van Sneep, gemaakt door Nienke Flipsen
Klik op de foto voor een vergroting