Specialisten voor dieren

Huidadvies-voor-dieren-kelly-van-amersfort-konijn-kattenzorg-nijmegen-specialisten-voor-dieren

Specialisten voor dieren

Dit artikel is verschenen in ons donateursblad Kattenpraat, editie juni 2018

Door dierenarts Kelly van Amersfort

Veel mensen weten niet dat er specialisten voor dieren bestaan. Een specialist is een dierenarts die na zijn/haar afstuderen een vervolgstudie van 3 tot 4 jaar heeft gedaan. Er bestaan dus cardiologen, internisten en chirurgen voor dieren. We hebben zelfs een gespecialiseerde kattendierenarts in Nederland!

Dermatologie is het specialisme dat zich bezighoudt met aandoeningen van de huid (incl. oren en nagels). In de praktijk zien we regelmatig huisdieren met huidproblemen. Het valt mij op dat er in de praktijk niet altijd voldoende kennis en kunde aanwezig is. Ik ben mij jaren geleden gaan verdiepen in huidproblemen door het volgen van cursussen, congressen en lezen van boeken.

Huidadvies-voor-dieren-kelly-van-amersfort-kattenzorg-nijmegen-specialisten-voor-dieren

In 2016 heb ik mijn bedrijf Huidadvies voor Dieren opgericht. Begonnen als kleinschalig adviesbureau naast mijn baan als dierenarts in loondienst. Inmiddels werk ik als zelfstandig dierenarts en is mijn bedrijf enorm gegroeid.

Op mijn website en Facebookpagina plaats ik veel informatieve artikelen over huidproblemen bij honden en katten. Ik hoop in de toekomst de specialistenopleiding tot dermatoloog te kunnen starten. Ik ben dol op katten en heb er thuis twee (Dash en Loki). Ik vind het dan ook erg jammer dat de kattengeneeskunde jarenlang weinig aandacht heeft gekregen. Katten zijn geen kleine honden en hebben een andere aanpak nodig. Zo ook in de dermatologie. Door het volgen van veel nascholing heb ik veel kennis opgedaan over huidproblemen bij katten.

Heeft jouw kat een huidprobleem of jeuk en lukt het maar niet om de oorzaak te achterhalen? Neem vrijblijvend contact met mij op door een e-mail te sturen naar info@huidadviesvoordieren.nl