Sylvester is gereserveerd!

bemiddeling-herplaatsing-knap-jong-ventje-sylvester-kattenzorg-nijmegen (2)

Speelse Sylvester zoekt een plekkie

Update 31 oktober 2016: hoe gaat het nu met Sylvester in zijn nieuwe thuis? Klik hier!

Update 15 oktober 2016: Sylvester is gereserveerd! Volgende week gaat hij verhuizen. Moeilijk, maar ook fijn!

VENLO – Speelse Sylvester zoekt een plekkie! Via deze digitale weg begroet hij je zelf even, klik hieronder om het filmpje af te spelen!

Heb je nu weinig tijd om alles te lezen?

Kijk dan helemaal onderaan naar de samenvatting van dit bericht, daar staat alles kort en krachtig omschreven over Sylvester.

Knappe jongen van 5 jaar oud

Sylvester is een prachtige rode kater van 5 jaar oud (geboren in maart 2011) en hij woont in Venlo. Hij is gecastreerd en gechipt.

bemiddeling-herplaatsing-jonge-rode-kater-sylvester-kattenzorg-nijmegen (5)

Buiten is het heerlijk

Op dit moment komt hij in een omheinde tuin en hij vond een afgezet balkon ook erg fijn. Hij gebruikt netjes de kattenbak.

Sylvester en kinderen

Dit ventje is niet gewend aan kinderen. Als de neefjes en nichtjes op visite komen, dan gaat hij ze liever uit de weg.

bemiddeling-herplaatsing-knap-jong-ventje-sylvester-kattenzorg-nijmegen (3)

Te lief om te weerstaan

Het is een heerlijke kat. Hij is lief, wordt graag geaaid en als je zomaar door de kamer loopt gaat hij rollen en op zijn allerliefst naar je kijken, zodat je hem haast wel MOET knuffelen. Hij ligt graag tegen je aan en van zijn zachte gespin word je zelf ook helemaal ontspannen! Hij begroet de baasjes vrolijk als ze thuis komen. Hij laat zich optillen en hij springt zelfs wel eens op je schouders om dicht bij je te zijn.

Grote, vreemde mannen zijn indrukwekkend

Vreemde mensen zijn een beetje spannend. Vooral grote mannen. Die zijn best wel indrukwekkend. Sylvester is zeker niet schuw te noemen! Hij kijkt gewoon even rustig de kat uit de boom.

Het leven bestaat uit spelen

Hij is ontzettend speels en het leven is voor hem één groot feest. Iedere dag even met hem spelen is belangrijk voor Sylvester. Hij wil je graag laten zien dat hij een meester is in jagen. Hij komt zelf zijn speelgoed brengen en zal het ook nog apporteren! Deze jonge vent moet zijn energie kwijt kunnen.

Even iets vertellen over zijn gezondheid

Sylvester heeft een beetje last van zijn gewrichtjes. Zijn medicatie vindt hij heerlijk smaken en daardoor is hij volledig pijnvrij. Zijn aandoening is bij herhaalde controles stabiel gebleken en er zijn op korte termijn zeker geen problemen te verwachten. Omdat hij een huisdierenverzekering heeft, wordt zijn medicatie volledig vergoed!

De geschiedenis van Sylvester

Kleine Sylvester was pas 5 weken toen hij bij de eigenaresse in de opvang kwam, samen met zijn broertje en zusje. Het was liefde op het eerste gezicht en toen bleek dat de klik met de twee eigen poezen Zoey en Charly er ook was, mocht hij blijven. Deze mevrouw heeft in de tussentijd meer katten opgevangen. Sylvester heeft altijd probleemloos met andere katten samengewoond.

bemiddeling-herplaatsing-jonge-rode-kater-sylvester-kattenzorg-nijmegen (1)

Wat hielden ze van elkaar. Helaas kun je als opvanggezin niet ieder katje houden. Sylvester was gek op dit katje.

De gespannen relatie met poes Sien

In oktober 2015 ging de eigenaresse samenwonen met haar vriend. Hij heeft één poes, Sien. In het begin ging het onderling goed. Twee weken lang leefde iedereen heerlijk en gemoedelijk samen. Sien reageerde wel eens wat bangig op Sylvester. Ze rende voor hem weg en blies. Het werd een probleem toen Sylvester dat als een uitdaging ging zien en Sien achterna rende! Sien raakte totaal in paniek als hij dat deed en ging gillen en blazen. Dit was geen doen.

Zoals kattengedragstherapeuten in zo’n geval adviseren, doe je de hele introductie van de katten opnieuw. Dus Sien en Charly bleven beneden in het huis, Zoey en Sylvester gingen naar boven. Het was voor iedereen even aanpassen, maar het ging best goed.

En dan die vervelende kat buiten

De tuin werd afgezet, zodat de katten om de beurt naar buiten konden. Ook buiten waren er problemen. Een opdringerige kater aan de andere kant van de schutting zorgde voor veel onrust en stress bij de eigen katten. En die kat was er de oorzaak van de katten onderling problemen kregen. De eigenaren hielden stug vol: steeds opnieuw hielden ze de katten apart en ze probeerden ze een paar weken later weer met elkaar te laten kennismaken. Het lukte niet.

Stomme meisjes

Door de oplopende spanningen – verergerd door die vreemde kat buiten – accepteerden de meisjespoezen lieve Sylvester niet meer. Hij kan er niets aan doen! Die leuke, grappige meisjes ook, dan rennen ze zo hard weg, dat moet wel een heel leuk spel zijn!

Sylvester is heel sociaal en is zijn hele leven omringd geweest met andere katten, zowel mannetjes als vrouwtjes. Maar stomme meisjes hoeven wat hem betreft niet meer. Die snappen helemaal niets van zijn spel en dan krijgen ze daar nog ruzie om ook! Tsssk. Meisjes begrijpen hem gewoon niet!

Ten einde raad hebben de baasjes er een kattengedragsdeskundige bijgehaald. Was er nog iets aan te doen om de relatie van dit kattengroepje te herstellen? De gedragstherapeut geeft het heel weinig kans dat deze relatie tussen de dames en Sylvester nog goed komt.

En tóch wil ik een vriendje!

Het gekke is ook dat Sylvester interactie met andere katten lijkt te missen. Hij heeft altijd naar andere katten toegetrokken. Met deze poezen gaat het dan niet goed, maar wat zou het fijn zijn als Sylvester in een thuis kan wonen met een jonge kater, die zijn spelletjes wél leuk vindt! De baasjes van Sylvester gunnen hem een maatje.

bemiddeling-herplaatsing-knap-jong-ventje-sylvester-kattenzorg-nijmegen (3)

Sylvester is eenzaam en krijgt te weinig aandacht

Bij Kattenzorg waren wij eerlijk gezegd wel diep onder de indruk van wat deze eigenaren allemaal al geprobeerd hebben om het te laten werken tussen de katten. Nu leven ze al een hele tijd met de drie meiskes beneden en Sylvester boven. Regelmatig wisselen ze de katten af, zodat iedereen overal in het huis komt en Sylvester ook in de tuin kan spelen. De baasjes hebben zelf geen problemen met al het werk dat hiermee gepaard gaat. Er is maar één probleem. Het baasje en vrouwtje werken allebei fulltime en moeten hun aandacht verdelen tussen alle katten op twee verschillende verdiepingen.

De meisjes laten wel merken het allemaal prima te vinden zo. Zij hebben dan ook elkaars gezelschap en gaan fijn met elkaar om. Sylvester heeft helemaal niemand. Hij is duidelijk eenzaam en dat breekt het hart van deze lieve mensen. Een dag heeft maar 24 uur en je doet wat je kan! Dit houd je natuurlijk geen jaren vol en het is zielig voor Sylvester dat hij eronder lijdt. Hij verdient veel meer aandacht.

bemiddeling-herplaatsing-knap-jong-ventje-sylvester-kattenzorg-nijmegen (4)

Je hebt zelf een kater en je wil het wel proberen met Sylvester

De eigenaren houden zielsveel van deze buitengewoon lieve kat. Ze willen dat hij het goed heeft. Als het tussen jouw kater en Sylvester niet goed mocht goed gaan, dan zullen de baasjes dit ventje zonder problemen terugnemen. Je kunt het dus met een gerust hart uitproberen of deze leuke jonge knaap goed samengaat met je eigen kater!

Je hebt zelf geen katten

Ook dat is een goede optie voor Sylvester! Als je vaak thuis bent en hem veel aandacht kunt geven, dan zou Sylvester dat heel fijn vinden.

kater-sylvester-5-jaar-venlo-zoekt-thuis-kattenzorg-nijmegen-14Wat wil Sylvester?

 • Spelen. Hij speelt graag met een hengel en zijn favoriet: de kattenveertjes. Het apporteerspelletje kan hij daarmee lang volhouden.
 • Knuffelen. Hij wil vaak knuffelen, als hij ergens ligt en hij ziet het vrouwtje aankomen, dan gaat hij heel charmant liggen rollen. Het is bijna onmogelijk om hem dan niet te knuffelen!
 • Buiten spelen. Een afgezet balkon of omheinde tuin vindt hij fantastisch. In het vorige huis konden de katten 24 uur per dag zelf beslissen of ze op het balkon wilden liggen. Sylvester lag daar meestal. Hij was een volmaakt tevreden katje. Als hij nu in de tuin is geniet hij ook enorm en hij kan niet zonder. Als hij niet buiten kan spelen, dan gaat hij echt lopen kwallen en de baasjes ’s nachts wakker houden, omdat hij zijn energie niet kwijt heeft gekund. Geschikt voor het echte buitenleven is hij niet! Als hij een thuis met een tuin krijgt, dan moet de tuin afgezet zijn.
  bemiddeling-herplaatsing-jonge-rode-kater-sylvester-kattenzorg-nijmegen (3)
 • Dekentjes. Een leuke gewoonte van Sylvester: in of onder de dekens kruipen. Hij nestelt zich graag ergens in, ook bijvoorbeeld in een trui die ergens rondslingert. Dit gekke ventje gaat zelfs als het buiten 30 graden is onder een dekentje liggen.

Samenvatting: Sylvester in één Tweet(y)


bemiddeling-herplaatsing-sylvester-tweety


 • gecastreerde rode kater van 5 jaar oud
 • woont in Venlo
 • ingeënt, ontwormd en behandeld tegen vlooien
 • gechipt
 • Sylvester heeft wat last van zijn gewrichtjes. Hij krijgt daarvoor pijnstiller die hij heel lekker vindt
 • hij heeft een huisdierverzekering waardoor zijn pijnstillende medicatie volledig wordt vergoed!
 • Sylvester wil graag naar buiten kunnen in een veilige omgeving. Hij komt in een omheinde tuin en is ook gewend aan een afgezet balkon
 • deze jongen gebruikt netjes de kattenbak
 • hij is niet gewend aan kinderen
 • hij wil graag een thuis als enige kat, of zijn nieuwe plekkie delen met één sociale kater
 • met poezen kan hij het niet goed meer vinden
 • een goede en rustige introductie met jouw eigen kat is belangrijk (dat geldt voor alle katten!)
 • zoals bij iedere bemiddeling via Kattenzorg geldt één maand proeftijd. De baasjes nemen Sylvester graag terug als het bij u niet goed gaat, ook als dat na de proefperiode is
 • hij is niet gewend aan honden of andere dieren
 • het kereltje wordt graag geaaid en vraagt op de allerliefste manier om een knuffel
 • hij is buitengewoon lief
 • Sylvester houdt van aandacht
 • hij ligt graag bij je
 • hij laat zich optillen
 • dit ventje is erg speels en kan zelfs speelgoed apporteren!

Wie geeft lieve Sylvester een thuis waar hij lekker veel aandacht krijgt?


Nieuwe foto’s van Sylvester! Klik op de foto’s voor een vergroting.

En nog een leuk filmpje van Sylvester in de tuin.