Successen op social media

Successen op social media

Kattenzorg is zeer actief op social media; o.a. Facebook en Twitter. We hebben een groot aantal volgers waardoor we in staat zijn om de katten in de bemiddeling bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen.

Kattenzorg is zeer actief op Facebook en Twitter

Kattenzorg is zeer actief op Facebook en Twitter

Kattenzorg heeft diverse successen geboekt door het gebruik van social media.
Enkele voorbeelden:

  • een herplaatsorganisatie in de regio Zwolle zocht een gouden mandje voor een 16-jarige kat. Helaas weten wij uit ervaring hoe moeilijk het is een kat van die leeftijd te herplaatsen. Wij wilden met alle plezier helpen en hebben de oproep gedeeld op onze Facebookpagina. Al snel reageerde een volger van de pagina van Kattenzorg dat zij de kat een thuis wilde bieden. De kat maakt het nu erg goed in haar nieuwe thuis en de vrijwilligers van Kattenzorg zijn erg blij dat ze daaraan hebben kunnen bijdragen!
  • Helaas komen vermissingen van katten erg vaak voor. Kattenzorg houdt geen registraties bij van vermissingen, er zijn al voldoende organisaties die zich hier geheel mee bezighouden. Wij dragen echter graag een steentje bij door oproepen te delen in ons grote netwerk.
  • Via Facebook en Twitter draagt Kattenzorg bij aan informatieverspreiding en kennisvergroting over (gevaren voor) katten. Al jaren delen wij de waarschuwing voor kantelramen op Facebook. Ook delen we vaak artikelen van gediplomeerde kattengedragstherapeuten. Met het vergroten van kennis over katten hopen wij uiteraard dat mensen minder snel kiezen voor herplaatsing en proberen ongewenst gedrag op te lossen door het inschakelen van een gedragstherapeut.
  • Ook aan noodkreten wordt gehoor gegeven. Kattenzorg kreeg een noodkreet uit Deventer. Dat is niet ons werkgebied, wij proberen een klant met een hulpvraag wel te helpen. Het ging om een kat die in een koophuis verbleef. De eigenaar werd zelden gezien, de kat miauwde veelvuldig en het vermoeden bestond dat de kat niet goed verzorgd en/of gevoerd werd. De melder had al vele malen contact met de politie en de Dierenpolitie over dit probleem gehad, actie bleef echter uit. De melder stuurde ons een noodkreet omdat zij de kat inmiddels al een aantal dagen niet meer had gehoord. Binnen een paar uur ging een Facebookvolger van Kattenzorg, zelf woonachtig in Deventer, op bezoek bij de melder om de situatie te beoordelen. Andere Facebookvolgers van onze stichting hielpen door meldingen te doen bij de politie en de Dierenpolitie. Iemand traceerde zelfs het telefoonnummer van de oude eigenaar van de kat en kreeg meer informatie. Uiteindelijk kwam men ook in contact met de eigenaar van de kat en zijn dochter. De kat werd verzorgd, maar een nieuw thuis bleek wel gewenst. De melder heeft aan de eigenaar uitleg gegeven over de werkwijze van Stichting Kattenzorg Nijmegen. Naar aanleiding van onze oproep op Facebook had zich echter al direct iemand aangeboden die de kat over wilde nemen.
  • In onze Facebookgroep werd een noodkreet gedeeld over maar liefst 30 schuwe buitenkatten die een plekje zochten. Het prettige toeval wilde dat Kattenzorg een dag later een verzoek kreeg van een klant: deze mevrouw was op zoek naar twee gecastreerde katten voor op haar boerderij!

Successen voor onze stichting

  • Kattenzorg heeft via Facebook een aantal nieuwe donateurs mogen verwelkomen.
  • Een begaafd kunstenares verkoopt haar kunstwerken o.a. via social media, en stelt regelmatig kunstwerken ter beschikking, waarvan een deel van de opbrengst aan Kattenzorg wordt geschonken.
  • Via Facebook hebben we veel ansichtkaarten en zakjes bloemenzaad verkocht, de opbrengst hiervan kwam geheel ten goede aan onze stichting.
  • Kattenzorg heeft een speciale Facebookgroep in het leven geroepen om de vele beschikbare informatiedocumenten gratis te kunnen delen met leden. Deze informatiedocumenten werden vóór het bestaan van social media al jaren op aanvraag verstuurd aan klanten die met een kattenprobleem zaten. Deze informatie wordt zeer gewaardeerd en vaak gedownload door de leden.

Zo zie je wat met social media allemaal bereikt kan worden!

Onze social media pagina’s zijn:
Facebook
Twitter