Teken het vuurwerkmanifest

teken-het-vuurwerkmanifest-vuurwerkangst-foto-bij-artikel-liesbeth-puts

Teken het vuurwerkmanifest

Tjeerd de Faber, oogarts en initiatiefnemer van het Vuurwerkmanifest, ziet ieder jaar veel slachtoffers van consumentenvuurwerk. Op de website is te lezen dat de organisaties die het manifest steunen ervan overtuigd zijn dat alleen een verbod op consumentenvuurwerk ervoor kan zorgen dat er steeds minder letsels door vuurwerk worden veroorzaakt. Zij vinden dat het in stand houden van de huidige wijze van de viering van Oud en Nieuw niet in verhouding staat tot de letsels, de schade, de veiligheidsproblemen en de maatschappelijke overlast die vuurwerk tot gevolg heeft. Zij zijn van mening dat vuurwerk alleen in handen van professionals mag komen.

Stichting Kattenzorg Nijmegen is het daar helemaal mee eens, en ook wij hebben het Vuurwerkmanifest als organisatie ondertekend om onze steun te betuigen aan de huisdieren die jaarlijks lijden onder vuurwerk. Zo veel vermiste honden en katten, die schrikken van onverwachte knallen die we vaak al in oktober moeten verduren.

Vuurwerk heeft een enorm negatief effect op de natuur, het milieu en ook de vele wilde dieren die hier jaarlijks onder lijden. Met grote professionele vuurwerkshows kan iedereen genieten van het kijken naar vuurwerk, maar wèl op een veilige manier.

Gezien de vele letsels door vuurwerk en de invloed daarvan op de verdere levens van de getroffenen en de maatschappelijke gevolgen, spreekt ook Kattenzorg Nijmegen zich uit voor een verbod op vuurwerk, afgestoken door consumenten.

Steunt u het initiatief ook? Meld uw organisatie aan via het formulier en vermeld uw naam, logo en link naar uw website. U kunt uiteraard ook meedoen als particulier!

Klik hier om naar de website van het Vuurwerkmanifest te gaan.