Tips voor de oudere kat

Tips voor de oudere kat

De ouderdom komt met gebreken, en dat geldt ook voor katten! Er zijn tips & trucs om het leven van de oudere kat wat makkelijker te maken en we zullen ze in dit onderwerp verzamelen. Heb je een goede tip voor de oudere kat? Laat het ons weten!

kattenconsult-logoOp de Facebookpagina van Kattenconsult zagen wij deze goede tip om de voerbakjes van oudere katten te verhogen.

Oudere katten vinden dit vaak prettig (al dan niet door artrose waardoor het bewegen allemaal wat moeilijker gaat). De herkomst van de foto van het idee om taartplateaus te gebruiken is ons niet bekend.

voerbak-verhogen-taartplateau-oudere-kat-kattenzorg-nijmegen

Kattenzorg-vrijwilliger Marieke voegt daaraan toe: oudere katten die een verminderde nierfunctie hebben, zijn vaak misselijk. Met hun kop naar beneden eten verergert de misselijkheid vaak. Ook dat is een reden om voerbakjesverhogers te gebruiken bij oudere katten.

Marieke had op een bepaald moment drie bejaarde katten dus een verhoging voor de voer- en drinkbakjes was een goed idee! De taartschalen hadden ze nu niet bij Action, dus Marieke dacht: wat heb ik in huis dat ook goed zou kunnen werken? Onderstaand de oplossingen. De bejaarde katten van Marieke zijn er erg blij mee en maakten er meteen gebruik van toen ze de “verhogingen” had neergezet.

Klik op de foto’s voor een vergroting

Op Facebook hebben we gevraagd of mensen nog meer handige tips hebben voor de oudere kat. Dit is ook een idee: een hoge, stabiele vaas als waterbakje. Het waterniveau moet dan uiteraard wel zo hoog mogelijk zijn. Het nadeel is dat je dan natuurlijk wel veel water verspilt als je het “waterbakje” iedere dag verschoont.

tip-Laura-Khaled-Manger-katten-verhoging-waterbak-kattenzorg-nijmegen

Dank aan Laura Khaled-Manger voor deze tip via Facebook!


oudere-kat-artrose-opstapje-tonick-kartonnen-krabmeubel-krabplankje-kattenzorg

Marieke heeft ook onderstaand krabmeubel gekocht bij Zooplus. Dit maakt het voor haar oudere katten makkelijker om op de bank te komen. Het is een groot succes, ook vinden ze het leuk erbovenop te zitten en eens grondig de nagels eraan uit te krabben!

opstapje-oudere-kat-zoolove-zooplus-karton-krabmeubels-kattenzorg

zoolove-zooplus-krabmeubel-2-in-1-kattenzorg-nijmegen

Foto: Zoolove Krabmeubel 2in1 van Zooplus. Van dit product gaat 10% van de verkoopprijs ook nog eens als gift naar een dierenorganisatie.

 

Als je dit zou willen bestellen bij Zooplus, doe dat dan via onderstaande banner (het plaatje) dan kom je in de webshop terecht. Je doet Kattenzorg hiermee een groot plezier, want bij iedere bestelling via deze banner krijgt Kattenzorg een donatie! Het mooiste is dat het jou helemaal niets kost, je hoeft alleen maar via onze website bij Zooplus te winkelen.

Let op: bezoek geen andere websites tijdens je aankoop en zoek niet naar kortingscodes. Anders wordt de donatie voor Kattenzorg NIET geregistreerd.

zooplus.nl


Hoe oud is jouw kat in mensenjaren? Volgens de dierenarts van Jacker.nl is dit een goed overzicht, hoewel het natuurlijk – net als bij mensen – per kat verschilt.

hoe oud is je kat in mensenjaren


Misschien vind je deze blog van Praktijk voor Kattengedrag ook interessant om te lezen:
de ouderdom komt met gebreken. Een helder overzicht van veelvoorkomende kwalen en aandoeningen bij oudere katten.