Trek op tijd aan de bel

Trek op tijd aan de bel

trek-op-tijd-aan-de-bel-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-advies-voorlichting-hulp-herplaatsing-advies-kattenEen aantal keren per jaar krijgen wij een telefoontje, mailtje of een privébericht op Facebook van mensen die ten einde raad zijn, maar nu pas bij ons aan de bel trekken. Zij hebben dan eerst maandenlang gevraagd bij vrienden, kennissen, familie en collega’s of zij hen konden helpen met hun probleem.

Te laat melden om nog om hulp te kunnen bieden

En pas als het (bijna) te laat is, trekken ze bij ons aan de bel. Dat is ontzettend jammer. Onze stichting is niet groot en wij zijn ook altijd op zoek naar uitbreiding in de vorm van goede gastgezinnen voor de (acute) tijdelijke opvang van katten. Gastgezinnen voor de tijdelijke opvang van volwassen katten zijn helaas heel erg moeilijk te vinden. De mensen die er tijd voor hebben vinden het vaak geweldig om gastgezin te worden voor (moederloze) kittens. Dat is natuurlijk prachtig werk en net zo hard nodig! Voor volwassen katten bestaat deze behoefte er ook en het is spijtig dat het zo moeilijk is hiervoor genoeg geschikte vrijwilligers te vinden.

Acute vraag naar opvang van katten

Wij kunnen dan ook niet altijd aan de acute vraag voldoen om katten op te vangen, als mensen zich zó laat bij ons melden, dat er geen tijd meer is voor een andere oplossing. Normaal gesproken blijven katten namelijk altijd bij de eigenaar totdat zich een geschikte nieuwe eigenaar bij ons meldt.

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn heeft gastgezinnen voor tijdelijke opvang van katten door heel Nederland. Neem gerust contact met hen op om te vragen of zij u kunnen helpen!

Herplaatsen van hond of kat

De redenen dat mensen hun katten voor bemiddeling bij herplaatsing bij ons aanmelden zijn heel divers. De bemiddelingstermijn is drie maanden en dit is doorgaans meer dan voldoende om een nieuw thuis te vinden. Als mensen zich pas een paar weken of zelfs een paar dagen vóór het moment dat de katten dakloos worden bij ons melden, dan is er vaak niets meer dat wij kunnen betekenen en dat vinden we bijzonder jammer. We zijn dan genoodzaakt mensen te verwijzen naar het dierenasiel voor de opvang van hun kat. Liever hadden wij samen naar een andere oplossing gezocht, zeker in het belang van de katten!

Daarom is ons dringende advies:
hebt u een probleem, neem contact met ons op en wacht daar niet mee

Gedragsproblemen van uw kat

Als het gaat om een gedragsprobleem dat voor u onoplosbaar lijkt, dan is er vaak nog heel veel aan te doen. Wij kennen goede, gecertificeerde kattengedragstherapeuten die menig kat en eigenaar uit de problemen hebben geholpen. Tip: u kunt eerst gratis telefonisch advies vragen voordat u besluit of u een traject wil ingaan. Bel tijdens het telefonisch spreekuur naar kattengedragstherapeut Maggie Ruitenberg; hier vindt u meer informatie.

Bemiddeling bij herplaatsing

Als u zich tijdig meldt, dan is de kans heel groot dat via een bemiddelingstraject een fijn nieuw thuis voor uw kat gevonden kan worden. Ook is de kans dan groter dat er wél plaats is in een van onze gastgezinnen.

Dierenvoedselhulp aan honden en katten 

Mocht u iemand zijn of kennen die momenteel het hoofd niet boven water kan houden waardoor de hond of kat tekort komt – in welke zin dan ook –  of kunt u uw hond even niet meer bieden wat hij nodig heeft: neem dan contact op met N’Djoy voor de mogelijkheden. Kim Jans heeft deze organisatie in Noord-Brabant opgericht. Kim vertelt: “ik werk in mijn eigen woonplaats en ik ondersteun baasjes van honden en katten met voer, snacks en speelgoed. Aarzel niet om contact op te nemen als u buiten dit gebied woont, ik wil per situatie graag kijken of ik u (verder) kan helpen. Donaties in de vorm van brokjes, blikjes en koekjes voor hond en kat zijn heel erg welkom. Wat ik zelf niet kan gebruiken om dieren mee te helpen, geef ik door aan Stichting Wereldasielen.” Kim Jans is hondengedragsdeskundige in opleiding en verzorgt ook herplaatsingstrajecten voor honden. Contact is mogelijk via Facebook, via de website www.ndjoy.nl en via e-mail: info@ndjoy.nl Telefoonnummer op aanvraag.

Financiële vergoeding of tegemoetkoming in de kosten bij sterilisatie of castratie

Uiteraard hebben wij voorwaarden als u uw kat aanmeldt voor bemiddeling bij herplaatsing. Een daarvan is dat uw kat gesteriliseerd of gecastreerd moet zijn. Als daar de financiële middelen voor ontbreken, dan kunt u zich wenden tot Stichting Mens en Dier Nederland voor eventuele financiële hulp bij sterilisatie of castratie. Klik hier voor meer informatie over de castratieprojecten.

Hulp bij het betalen van de dierenartsrekening

zorg-van-dierenarts-stichting-kattenzorg-nijmegenAls er sprake is van een financieel probleem waardoor u uw dierenartsrekening niet kunt betalen, neem dan contact op met Stichting Waarborgfonds
Quidem Carus. Deze stichting helpt bij deze acute situaties. Samen met de dierenarts bekijken zij de mogelijkheden en leveren onder voorwaarden een financiële bijdrage. U kunt zelf via de website een aanvraag indienen, of per post:
Stichting Waarborgfonds Quidem Carus
Administratiekantoor Zuilen
(geen bezoekadres)
Tafelbergdreef 180
3564 AG  UTRECHT

Een betaalbaar consult bij de dierenarts

Jacker.nl
Laat de online dierenarts met je meekijken naar je dier. Krijg gericht advies via live video, voor een vast laag bedrag!
Facebookpagina van Jacker.nl

U dreigt dakloos te worden en u hebt huisdieren

Als u dakloos bent geworden of dreigt te worden en er zijn huisdieren in het spel, dan kunt u contact opnemen met Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn.

Dit is een onafhankelijk landelijk platform voor mensen met een huisdier, zelf (tijdelijk) verkerend in een ernstige minimasituatie (al dan niet aangesloten bij een reguliere voedselbank). Huisdierenwelzijn is een platform waar mensen terecht kunnen met vragen over het welzijn van hun huisdier. Vragen variërend van voeding, verzorging, veiligheid, steun bij medisch acute zorg (klik hier voor het aanvraagformulier) voor een ernstig ziek of gewond huisdier tot steun bij herplaatsing of tijdelijke opvang van een minimahuisdier.
Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn
Kolkweg 1
1606 MJ  VENHUIZEN
Tel. 06-12660654