Uw kat waardig begraven

Uw kat of klein huisdier waardig begraven

Op 28 april 2015 verscheen dit bericht in de media.

Het overlijden van uw huisdier: heel pijnlijk en geen prettige gedachte om mee bezig te zijn. Vroeg of laat moet helaas iedere huisdiereigenaar eraan geloven, en wij willen u graag een aantal tips gegeven om uw huisdier op een respectvolle manier te begraven of te herdenken.

Onderstaand een zinsnede uit het nieuwsbericht dat vandaag verscheen.

Zwolle – Het is al moeilijk genoeg om afscheid te nemen van je huisdier, je maatje. Met die gedachte heeft Cibap student Melissa Kortekaas met haar onderneming Animal Aftercare de dierenbegraafkist ontworpen. Deze ecologische kartonnen begraafkist is speciaal gemaakt om huisdieren een respectvol afscheid te geven. En om de hond, poes of konijn te kunnen begraven of cremeren. De grafkist is wit van kleur. Mensen kunnen er een persoonlijke tekst op zetten en kinderen een mooie tekening.waardig-begraven-kat-klein-huisdier-kartonnen-dierengrafkist-Animal-Aftercare

Deze ecologische kartonnen begraafkistjes zijn te koop in de webshop van Animal Aftercare.

Nieuw is dit idee echter niet.

Een korte zoektocht op internet leverde bij Medpets, de online dierenapotheek de kartonnen uitvaartbox op.

waardig-begraven-kat-klein-huisdier-maat3-uitvaartbox-medpets

Mocht u interesse hebben om deze uitvaartbox te bestellen bij Medpets, doe dat dan via deze link. Kattenzorg ontvangt dan automatisch een donatie, en het kost u niets extra.

Het bedrijf Dust2Dust biedt begraafcocons van 100% wolvilt. Naast de hoogwaardige afwerking en prachtige uitstraling die dit geeft aan de cocon is dit ook van belang ten aanzien van de Nederlandse wetgeving. De toegepaste materialen zijn volledig biologisch afbreekbaar en onschadelijk voor het milieu.

Er zijn diverse bedrijven te vinden op internet die grafkisten van hout maken voor dieren.
Ooyman Timmerwerken is er een van.

Op internet zijn ook diverse webshops te vinden waar van dierenhaar herdenkingssieraden worden gemaakt. Een voorbeeld daarvan is Samar Design.

Bij 3 Dogs Memories is het mogelijk een grafsteen te laten maken voor uw dierbare overleden huisdier.

In de webshop van Herdenk uw huisdier kunt u allerlei prachtige artikelen bekijken en bestellen om uw huisdier te herdenken: assieraden en gedenkartikelen.

Laser Decoratie Twente is gespecialiseerd in het laseren van foto’s en teksten op zwart graniet. Zij leveren diverse modellen voor een gepaste herdenking bij u thuis, in de tuin of dierenbegraafplaats.


Niet alleen het overlijden van huisdieren heeft bij Stichting Kattenzorg Nijmegen onze aandacht. Hebt u er ook al eens aan gedacht wat er met uw huisdieren moet gebeuren als u komt te overlijden? Leg het vast in een huisdiertestament. Beschikbaar gesteld door Nuvema, hoge notariskosten zijn hierdoor niet nodig. Klik hier voor het Huisdiertestament (PDF). Hebt u geen PDF-reader? U kunt hier gratis een PDF-programma downloaden.


Hebt u voor ons nog tips om uw huisdier op een respectvolle manier te begraven of op een mooie manier te herdenken? Wij horen het graag, zodat wij onze klanten kunnen informeren over de mogelijkheden.
Via deze link kunt u direct met ons contact opnemen.