Vacature: gastgezin volwassen katten

Vacature vrijwilligerswerk: gastgezin volwassen katten regio Nijmegen

Taakomschrijving
Stichting Kattenzorg Nijmegen zoekt mensen of gezinnen die willen werken als gastgezin voor de opvang van een of meerdere volwassen katten. Het kan hier gaan om tijdelijke opvang van een kat, bijvoorbeeld in verband met een ziekenhuisopname van de eigenaar. Ook komt het voor dat eigenaren afstand moeten doen van hun kat en dan wordt door Kattenzorg actief gezocht naar een nieuwe eigenaar terwijl de kat bij het gastgezin verblijft.

Vooral aan gastgezinnen die katten kunnen opvangen voor langere tijd, hebben wij veel behoefte! Het bemiddelingstraject is drie maanden en soms komt het inderdaad voor dat het wat langer duurt voordat een nieuw thuis voor afstandskatten gevonden is.

Mensen zonder tuin worden ook van harte uitgenodigd te reageren, ook binnenkatten worden bij onze stichting aangemeld.

theemuts-kat-silhouet-kat-herplaatsing-bemiddeling-advies-voorlichting-kattenzorg-nijmegen-vacature-gastgezin

Gastopvang kost jou niets. De kosten voor voeding, kattengrit, verzorging en dierenartsbezoeken worden volledig vergoed door de eigenaar, of, in het geval van een “afstandkat”, door Stichting Kattenzorg Nijmegen, tot wij een nieuw thuis voor de kat gevonden hebben.

In Nederland belanden jaarlijks 45.000 katten in het asiel. Je levert als gastgezin een belangrijke bijdrage aan het welzijn van katten.

Verwachting van de vrijwilliger:

  • je hebt affiniteit met katten;
  • uiteraard ben je niet allergisch voor katten;
  • je hebt basiskennis van katten en ervaring in de verzorging van katten;
  • aanwezige huisdieren zijn in principe geen bezwaar, je eigen katten dienen wel gevaccineerd en uiteraard gecastreerd te zijn;
  • je beschikt over een aparte kamer in huis waar de kat de eerste dagen rustig kan wennen, zonder gestoord te worden door andere huisdieren;
  • eventueel aanwezige kinderen in het gezin dienen begeleid te worden in de omgang met katten.

Aannameprocedure:

  • telefonisch “voorgesprek” met de voorzitter
  • (telefonische) begeleiding voor en tijdens je werk als vrijwilliger (incl. twee huisbezoeken door onze gastgezin-coördinator)
  • schriftelijke overeenkomst tussen Kattenzorg en de vrijwilliger

Overige opmerkingen:

De opvangkat blijft bij het gastgezin totdat via Stichting Kattenzorg Nijmegen of het eigen netwerk van het gastgezin een permanent thuis gevonden is (in het geval van een afstandkat).

Ons team:

Je komt terecht in een gezellig team. Je bent van harte welkom bij onze werkoverleggen waarbij we het waarderen als je meedenkt en ideeën aandraagt om onze organisatie nóg succesvoller te maken. In combinatie met je werk als gastgezin, is het ook mogelijk om in overleg andere activiteiten voor onze stichting te verzorgen.

Onkostenvergoeding?
Ja. Voeding en verzorging (kattengrit, ontvlooimiddel, ontwormmiddel, bezoeken aan dierenarts etc.) worden vergoed door Kattenzorg of – in het geval van tijdelijke opvang – door de eigenaar.

Heb je interesse in de vrijwillige functie van gastgezin? Neem dan contact met ons op!