Vacatures voor vrijwilligers

Stichting Kattenzorg Nijmegen e.o. heeft werk voor vrijwilligers!

Mensen nemen vaak contact met ons op omdat ze graag met katten willen werken of katten willen verzorgen. Wij hebben geen opvang voor katten. Katten blijven altijd bij de eigenaar of in het gastgezin tot een geschikt nieuw thuis is gevonden. Onze vrijwilligers werken allemaal vanuit huis.


Als u honden of katten wil verzorgen, dan verwijzen wij u graag naar onderstaande asiels in onze regio

Dierenasiel Hokazo in Uden, tel. 0413 – 26 05 46. Hokazo is ook zeer actief op Facebook en reageert doorgaans snel op een privébericht als u via die weg contact wenst op te nemen. Klik hier voor de Facebookpagina van Hokazo.

Dierenasiel De Hof van Ede, tel. 0318 – 612705


Wilt u graag iets voor Kattenzorg gaan doen? Dat kan! Wij hebben vacatures voor de functies van gastgezin voor volwassen katten en wij zoeken doorlopend tekstschrijvers en fotografen die graag een bijdrage willen leveren aan ons donateursblad dat twee keer per jaar uitkomt. Onderstaand treft u de uitgebreide vacatureteksten aan. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u nog vragen hebt.


Vacature vrijwilligerswerk: gastgezin volwassen katten

Taakomschrijving
Stichting Kattenzorg Nijmegen zoekt gastgezinnen voor opvang van een of meerdere volwassen katten. Het kan hier gaan om tijdelijke opvang van een kat, bijvoorbeeld in verband met een ziekenhuisopname van de eigenaar. Ook komt het voor dat eigenaren afstand moeten doen van hun kat en dan wordt door Kattenzorg actief gezocht naar een nieuwe eigenaar terwijl de kat bij het gastgezin verblijft. Mensen zonder tuin worden ook van harte uitgenodigd te reageren, ook binnenkatten worden bij onze stichting aangemeld.

Gastopvang kost u niets. De kosten voor voeding, verzorging en dierenartsbezoek worden volledig vergoed door de eigenaar, of, in het geval van een “afstandkat”, door Stichting Kattenzorg Nijmegen, tot een nieuw thuis voor de kat gevonden is.

In Nederland belanden jaarlijks 45.000 katten in het asiel. U levert als gastgezin een belangrijke bijdrage aan het welzijn van katten.

Verwachting van de vrijwilliger:

  • u hebt affiniteit met katten;
  • uiteraard bent u niet allergisch voor katten;
  • u hebt basiskennis van katten en ervaring in de verzorging van katten;
  • u beschikt over een aparte kamer in uw huis waar de kat de eerste dagen rustig kan wennen, zonder gestoord te worden door andere huisdieren;
  • aanwezige huisdieren zijn in principe geen bezwaar, uw eigen katten dienen wel gevaccineerd en uiteraard gecastreerd te zijn;
  • eventueel aanwezige kinderen in het gezin dienen begeleid te worden in de omgang met katten. Gezien het feit dat katten gevoelig zijn voor stress en een verhuizing voor een kat een enorme verandering is, geven wij de voorkeur aan huishoudens met niet al te veel huisdieren, en al wat oudere kinderen.

Aannameprocedure:

 • telefonisch “voorgesprek” met de voorzitter
 • (telefonische) begeleiding voor, tijdens en na plaatsing (incl. twee huisbezoeken door onze gastgezin-coördinator)
 • schriftelijke overeenkomst tussen Kattenzorg en de vrijwilliger

Overige opmerkingen:
De opvangkat blijft bij het gastgezin totdat via Stichting Kattenzorg Nijmegen of het eigen netwerk van het gastgezin een permanent thuis gevonden is (in het geval van een afstandkat).

Onkostenvergoeding?
Ja. Voeding en verzorging (kattengrit, ontvlooimiddel, ontwormmiddel, bezoeken aan dierenarts etc.) worden vergoed door Kattenzorg of – in het geval van tijdelijke opvang – door de eigenaar.

Als u interesse hebt in de vrijwillige functie van gastgezin, neem dan contact met ons op.


Vacature vrijwilligerswerk: tekstschrijvers voor ons donateursblad “Kattenpraat”

Het donateursblad van Stichting Kattenzorg Nijmegen e.o. genaamd de Kattenpraat

Wie schrijft, die blijft
Wij zoeken tekstschrijvers voor ons donateursblad. Ieder jaar op uiterlijk 1 mei en 1 november willen we graag alles binnen hebben zodat onze kundige hoofdredacteur de opmaak van het blad kan gaan verzorgen.

Zou u het leuk vinden een ervaring / verhaal / anekdote over katten te delen met een trouw lezerspubliek? Hebt u een bijzondere hobby of een beroep met dieren? Wij willen het graag plaatsen. U hoeft niet perfect Nederlands te kunnen schrijven en de tekst mag geheel in uw eigen schrijfstijl zijn.

Wie fotografeert, wordt gewaardeerd!
Fotografeert u graag (uw eigen) katten, honden, of dieren in de natuur? Ook dan bent u van harte uitgenodigd om een foto in te sturen voor ons donateursblad.

Let op! U hoeft géén donateur te zijn om kopij in te sturen!

Uiteraard krijgt u een bewijsexemplaar van de Kattenpraat per post toegestuurd als uw artikel of foto wordt geplaatst.

Wilt u iets laten plaatsen in ons donateursblad? Mail dan een tekst van ongeveer een halve pagina A4, aan een mail gehangen als Word-document. Foto’s zijn welkom in hoge resolutie, als JPEG-bestand, in de mail bijgevoegd.

Ons e-mailadres is: info [a] kattenzorgnijmegen.nl Vergeet niet uw adres door te geven zodat we u een exemplaar van de Kattenpraat kunnen toesturen! We zien uw bericht heel graag tegemoet.