Vervoer van en naar de dierenarts door Dierenambulance Nijmegen

Vervoer van en naar de dierenarts door Dierenambulance Nijmegen

Dierenambulance Nijmegen

Woont u in de regio Nijmegen en beschikt u niet over eigen vervoer naar de dierenarts? Dan kan het lastig zijn om naar de dierenarts te gaan met uw dier. De Dierenambulance Nijmegen biedt hiervoor een oplossing: medische ritten. De DAN haalt u en uw huisdier thuis op, brengt u naar de dierenarts en na het consult brengen zij u samen weer thuis. Als er een operatie is ingepland, dan kan de DAN zorgen voor vervoer naar de dierenarts en u kunt aan het eind van de dag uw dier weer met vervoer van de DAN gaan ophalen. In dat geval betaalt u uiteraard twee keer de kosten van een taxirit.

Onderstaand vindt u alle informatie over deze service van Dierenambulance Nijmegen.

De stichting Dierenambulance Nijmegen (DAN) helpt individuele dieren in nood. Gemotiveerde vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor de hulpverlening. Voor de directe hulpverlening beschikt de DAN over vier ambulances en de daarbij behorende hulpmiddelen (EHBO-materiaal, vangmiddelen enz.), een rubberboot en een paardentrailer. Daarnaast heeft de DAN diverse opvang- en revalidatiefaciliteiten, waaronder een vogelasiel en een opvang kleine zoogdieren. De coördinatie van de hulpverlening gebeurt vanuit de basispost in Nijmegen.

VERVOER VAN HUISDIEREN
De DAN vervoert uw huisdier zo nodig naar dierenarts of pension. U zorgt voor een afspraak met de betrokken instantie, de DAN zorgt dat uw dier op tijd op de afspraak aanwezig is. Uiteraard is vervoer naar huis bij de prijs inbegrepen.

OVERLEDEN HUISDIEREN
Indien gewenst zorgt de DAN voor de verdere afwikkeling van het overleden dier. Zo kan uw huisdier, naar keuze van de eigenaar, door de DAN worden vervoerd naar het dichtstbijzijnde crematorium of een dierenbegraafplaats.

WERKGEBIED 
Tot het werkgebied van de DAN behoren de volgende gemeenten: Nijmegen, Beek-Ubbergen, Beuningen, Druten, Gennep, Groesbeek, Heumen, Mook, Millingen aan de Rijn, West Maas en Waal en Wijchen.

KOSTEN
Retourvervoer van huisdieren met een bestemming binnen uw woonplaats. In Nijmegen 18,50 euro (donateurs 14,50 euro). Gemeenten grenzend aan Nijmegen en overige werkgebieden vanaf 23,50 euro (donateurs vanaf 20,50 euro). Voor vervoer buiten ons werkgebied gelden andere tarieven, onder meer afhankelijk van het aantal te rijden kilometers. Bel voor nadere informatie ons infonummer 024-3562580.

Bron: DAN