Vrijwilliger Pauline in het zonnetje

Vrijwilliger Pauline in het zonnetje

vrijwilliger-pauline-van-marle-zonnetje-kattenzorg-nijmegen

Stichting Kattenzorg Nijmegen mag al jaren rekenen op de vrijwillige inzet van Pauline van Marle.

Pauline is de buitengewoon kundige hoofdredacteur van ons donateursblad Kattenpraat en zorg er iedere keer weer voor dat alle artikelen en foto’s worden gebundeld tot een prachtig en fijn leesbaar boekje. Zij verzorgt de layout van ons blad op professionele wijze! Daarnaast is Pauline een begaafd fotograaf en zij heeft dan ook een eigen website over natuurfotografie. Neem er eens een kijkje! De hoogste tijd om deze kundige vrijwilliger eens in het zonnetje te zetten.

Pauline van Marle is geboren op 1 januari 1963 in Nieuw-Loosdrecht. Na de middelbare school studeert zij aan de kunstacademie, waarbij als snel blijkt dat fotografie een bijzondere voorkeur geniet. Daar fotografie destijds geen hoofdafstudeerrichting was, werd er gekozen voor de richting publiciteitsvormgeving.

Pauline komt echter meer tot bloei in de vrije richting, waar zij zich toelegt op vrije grafiek en vrij schilderen. In deze periode begint zij steeds meer een eigen stijl te ontwikkelen en komt haar sterke kleurgevoel tot uiting. Dit is ook weer terug te vinden in haar fotowerk.

Met de komst van de digitale fotografie, is ook het fotografie-enthousiasme weer aangewakkerd alsmede haar liefde voor de natuur. Ook het investeren in beter materiaal speelt een belangrijke rol. Echter, met alleen goed materiaal kom je er niet. Waarneming en gevoel voor compositie, bepalen al de helft van het resultaat. Daarnaast komt haar kleurenkennis, opgedaan in de beeldende richting ook goed van pas.

specht-snoepend_tuin-pauline-van-marle-zonnetje

De website van Pauline is een bezoekje waard.

Pauline heeft een kat, Truus, over wie zij vermakelijke stukjes schrijft voor de Kattenpraat.

Pauline vertelt: ik heb Truus uit het asielgehaald op 12-12-12. Truus is nu ongeveer 6 jaar. Van haar achtergrond weet ik niets. Ze zou een zwerver zijn. Laatst heb ik een primeur gehad: mijn 1e kat die dol is op yoghurt!

Pauline weet door haar fotografiewerk erg veel van uilen en schrijft ook daar interessante verhalen over!

steenuil_douchen_pauline-van-marle-zonnetje