Waarom kiezen voor Kattenzorg?

Waarom kiezen voor Kattenzorg?

En wat is het verschil met een dierenasiel?

Stichting Kattenzorg Nijmegen heeft géén opvang voor katten. Daarin zijn wij anders. Katten blijven bij de eigenaar totdat een nieuw thuis gevonden is. Kattenzorg is als het ware een “bemiddelingsbureau” voor katten, voor eigenaren en geïnteresseerden.

2014-08-13-Brug-voorpagina-kattenzorg-nijmegen-datingsite-kat-baas

Natuurlijk zijn wij blij met goede asiels

Kattenzorg is in principe een voorstander van asiels met een niet-inslaapbeleid. Dat betekent dat moeilijk plaatsbare katten, of katten die al heel lang in het asiel wachten op een nieuw baasje, niet om die reden worden ingeslapen. De kwaliteit van de dierenasiels in Nederland is in het algemeen heel goed en er is veel aandacht voor de katten die wachten op een baasje.

Een asiel is niet fijn voor een kat

De meeste mensen die ons benaderen met een verzoek tot bemiddeling van hun kat(ten), geven aan dat ze hun kat niet naar het asiel willen brengen. Hoewel de meeste asiels in Nederland goed zijn, waar vrijwilligers er alles aan doen om de katten goed te verzorgen en te knuffelen, begrijpen wij wel dat mensen hier liever niet voor kiezen.

De kat wordt uit zijn vertrouwde omgeving gehaald en komt ineens in een ruimte te wonen met heel veel andere katten. Katten houden niet van veranderingen, en een verhuizing zoals deze is voor de meeste katten een enorme schok en geeft hen veel stress. Het is voor een kat erg bedreigend om in een grote groep te komen waar alle andere katten elkaar al kennen. Sommige katten kunnen helemaal niet goed overweg met andere katten, en voelen zich doodongelukkig in een kamer met zoveel soortgenootjes. Zij trekken zich terug op een hoge plaats of in een holletje in een van de krabpalen. Zo worden ze niet gezien door de bezoekers aan het asiel, en dit vergroot de kans dat ze lang moeten wachten op een nieuw baasje.

Kattenzorg is anders

Kattenzorg gaat anders te werk dan een dierenasiel. Als u uw kat aanmeldt ter bemiddeling, dan blijft uw kat blijft bij u thuis, tot wij een nieuw thuis gevonden hebben. Dit heeft grote voordelen:

  • de kat blijft in zijn vertrouwde omgeving. Dit is voor katten heel prettig.
  • Als een geïnteresseerde naar uw kat komt kijken, vertoont uw kat zijn normale gedrag. Zo krijgt een potentiële eigenaar een goede indruk van het karakter van uw kat, en kan iemand bepalen of de kat bij hem of haar past.
  • Een andere reden dat mensen liever niet kiezen voor het asiel als ze genoodzaakt zijn hun kat te herplaatsen, is dat ze niet weten waar hun kat terechtkomt. Zijn het fijne mensen? Goede baasjes? Is uw kat gelukkig in zijn nieuwe woonomgeving? Als u uw kat naar het asiel brengt, dan zult u hier nooit achter komen. Het is voor u als eigenaar dan ook heel prettig om zelf kennis te kunnen maken met iemand die interesse heeft in uw kat. U kunt zelf bepalen of u een klik hebt met de geïnteresseerde, en u kunt natuurlijk ook met eigen ogen zien of er een klik is tussen uw kat en dit nieuwe baasje, of dat u verwacht dat die nog zal komen. Want niet iedere kat is meteen op zijn gemak bij vreemde mensen.
  • Wij raden altijd aan de kat zelf te gaan brengen naar een nieuwe eigenaar. Het is voor u prettig om te zien waar uw kat komt te wonen, het geeft rust om daar een beeld bij te hebben en met eigen ogen te zien of het nieuwe thuis geschikt is.
  • U spreekt een proeftijd af met het nieuwe baasje. Zo houdt u de bemiddeling zelf in de hand. Mocht het om wat voor reden dan ook niet goed verlopen in het nieuwe huis, dan kunt u uw kat terugnemen en met hulp van Kattenzorg opnieuw op zoek gaan naar een geschikt baasje.
  • U kunt contact houden met het nieuwe baasje. De meeste eigenaren vinden dit erg fijn. U hebt uw kat natuurlijk toch een hele tijd gehad en het laat u niet onberoerd dat u afstand van uw kat moet doen. Het is in zo’n geval erg fijn om een mailtje of telefoontje, of zelfs foto’s van uw kat te krijgen, om te zien hoe hij of zij het maakt.
  • Als u na herplaatsing vragen heeft of er doen zich problemen voor, dan kunt u Kattenzorg inschakelen voor advies.

Voorlichting en persoonlijk advies

In sommige gevallen blijkt na een gesprek met u dat herplaatsing niet per se noodzakelijk is. De vrijwilligers van Stichting Kattenzorg Nijmegen hebben jarenlange ervaring en kunnen u veel goede tips en adviezen geven. Als er problemen zijn, dan is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat u hulp krijgt van een kattengedragstherapeut. Deze geschoolde en gespecialiseerde kattenkenners bieden vaak oplossingen waardoor uw kat bij u kan blijven wonen. Die kans krijgt u natuurlijk niet meer als u al met uw kat in het mandje voor de deur van het dierenasiel staat.

Wat doet Kattenzorg om uw kat onder de aandacht te brengen?

Als u het bemiddelingsbedrag heeft voldaan, dan staat uw kat drie maanden bij ons in het bestand.

Uiteraard zal uw kat op onze eigen website geplaatst worden. Kattenzorg besteedt veel tijd en aandacht aan een goede, wervende tekst om uw kat aan te prijzen. Uiteraard vergroot een goede tekst met zoveel mogelijk informatie de kans op een succesvolle herplaatsing. Dit nieuwsbericht over uw kat staat voortdurend in de laatste berichten op onze website, waardoor de aandacht van de websitebezoekers direct getrokken wordt.

Zeer actief op social media

Kattenzorg is zeer actief op Facebook en Twitter en ook via deze weg brengen wij uw kat veelvuldig onder de aandacht.

Onze Muurkrant

Iedere maand maakt Kattenzorg een papieren “Muurkrant”, en als het aanbod van katten snel wisselt, dan maken wij deze nog vaker. Ook hierin zijn wij uniek in dit digitale tijdperk en we merken dat er nog steeds vaak strookjes worden afgescheurd op de vele locaties waar onze Muurkrant hangt! De Muurkrant wordt door vrijwilligers opgehangen bij tientallen dierenartsen en (dieren-)winkels in de regio. Uw kat staat op iedere Muurkrant, zolang hij of zij bij ons in de bemiddeling is.

muurkrant-kattenzorg-nijmegen-september-2016-katten-zoeken-thuis

Katten op tv

Kattenzorg heeft een overeenkomst met twee dierenartsenpraktijken in de regio. Iedere maand mogen wij een foto en tekst aanleveren van een kat in de bemiddeling, waarna deze op het tv-scherm in de wachtkamer wordt getoond. Zo bereiken wij een heel groot publiek!

Steun van de grootste kattenpagina op Facebook

Wij worden gesteund door Kat.nl. Dit actieve bedrijf heeft duizenden volgers op Facebook en plaatst katten die wij willen laten opvallen op hun Facebookpagina. Zo komt uw kat onder de aandacht bij duizenden Facebookgebruikers in Nederland en België.

Template-Kat-nl-kijk-op-de-website-voor-actuele-korting-op-kattenvoer-en-acties-waarom-kiezen-voor-kattenzorg

Mensen op de wachtlijst voor een kat

Kattenzorg heeft een wachtlijst van mensen die een kat zoeken. Dit zijn mensen die een specifieke kat zoeken of om wat voor reden dan ook geen dierenasiel kunnen bezoeken. Deze mensen benaderen wij actief op het moment dat een kat wordt aangemeld waarvan het zoekprofiel overeenkomt met de kat die u aanbiedt.

U ziet het, er zijn tal van voordelen om te kiezen voor Kattenzorg.
Bent u genoodzaakt uw kat(ten) te herplaatsen?
Kijk dan hier voor meer informatie over het aanbieden van uw kat ter bemiddeling.