Beroemde kattenliefhebber overleden

weer-een-beroemde-kattenliefhebber-overleden-george-michael-met-zijn-kat-1980-kattenzorg-nijmegen

George Michael poses at home with his cat after losing his voice and being forced to cancel a number of live shows in 1980. Foto: Getty

Weer een beroemde kattenliefhebber overleden

2016 was een slecht jaar voor muziek- en filmliefhebbers. Al eerder berichtten wij over het overlijden van twee grootheden die van katten hielden: David Bowie en Alan Rickman.

En op 25 december 2016 overleed weer een beroemde kattenliefhebber: George Michael.

weer-een-beroemde-kattenliefhebber-overleden-george-michael-kattenliefhebber-overleden-kattenzorg-nijmegen (3)

Hij werd geboren als Georgios Kyriacos Panagiotou in East Finchley, Londen op 25 juni 1963 George Michael was een Brits popzanger, liedjesschrijver en producent. Hij wordt een van de succesvolste zangers uit de jaren ’80 en ’90 genoemd. Hij won twee Grammy’s en verkocht meer dan 100 miljoen platen wereldwijd.

Wie kent hem niet als het tieneridool van Wham!, of van een van de tientallen mooie liedjes die hij gezongen heeft?weer-een-beroemde-kattenliefhebber-overleden-george-michael-wham-kattenliefhebber-overleden-kattenzorg-nijmegen (1)

Op 13 december nog verscheen het bericht in de media dat er na 13 jaar een nieuw album uit zou komen. Dat zei producer en songwriter Naughty Boy bij de BBC Music Awards. Naughty Boy is vooral bekend van zijn samenwerkingen met onder anderen Beyoncé, Sam Smith en Emeli Sandé.

weer-een-beroemde-kattenliefhebber-overleden-george-michael-kattenliefhebber-overleden-kattenzorg-nijmegen (2)

Het is erg droevig dat de muziekwereld weer een icoon is kwijtgeraakt. George Michael is 53 jaar geworden.