Zappa en zijn jachttrofeeën

Zappa en zijn jachttrofeeën

Zappa is een van de bijzondere katten van Marja Leonhardt. Dit verhaal is verschenen in de Kattenpraat, het donateursblad van Stichting Kattenzorg Nijmegen, dat binnenkort bij onze donateurs op de mat valt.
Door Marja Leonhardt

Zappa, de jager van Kattenzorg-vrijwilliger Marja Leonhardt

Zappa, de jager van Marja Leonhardt

Ik heb een kat… nou ja, ik heb 9 katten, maar eentje is wel heel bijzonder. Hij is helemaal wit, op een paar kleine vlekjes op zijn koppie na en zijn staart, die is cypers grijs gemarmerd en eigenlijk te lang, want als hij hem laat hangen sleept die over de vloer.

Zappa is zijn naam, heel toepasselijk, want hij is vernoemd naar Frank Zappa, die ook heel bijzonder was.

Zappa is een heel vrolijke kat, 10 maandjes oud en eigenlijk zijn hele leventje al ziek, maar daar merk je verder niet heel veel van, omdat hij ondanks dat altijd heel blij is.

Hij heeft ook een paar heel bijzondere eigenschappen. zo moet ik alles dat maar eetbaar lijkt heel goed verstoppen. Het is meermaals voorgekomen, dat ik mijn brood even op het aanrecht had laten liggen, dat ik vervolgens dus kwijt was. Het duurde even voordat ik zijn verstopplekje had gevonden, maar uiteindelijk vond ik mijn brood terug onder mijn bed, zakje opengepeuterd en aan de boterhammetjes had hij zich vervolgens ook flink tegoed gedaan.

Of die heerlijke carrotcakejes, verpakt in zo’n plastic klemdoosje… ook niet veilig, want dat krijgt hij ook gewoon open.

Mijn pedaalemmer is ook niet veilig voor hem. een bakje smeerkaas met sambal dat ik daarin had weggegooid vond ik ook onder het bed terug, volkomen leeggelikt. Hoezo bijzonder?

En o wee, als ik de boel onder het bed vandaan vis… een hele klus, want het bed is breed en laag. Ik moet altijd ‘hengelen’ met iets, anders lukt het niet en Zappa is er als de kippen bij om te proberen dat te voorkomen, want het zijn per slot van rekening wel zijn ‘jacht-trofeeën’.

Kortom, Zappa is echt een heel bijzondere kat.