Zieke hond toch verzekerd?

zieke-hond-toch-verzekerd-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-katten-bemiddeling-advies-voorlichting-huisdierenverzekeringZieke hond toch verzekerd?

Een huisdierenverzekering moet de rekening van de dierenarts betalen, ook als het huisdier vlak na het afsluiten van de verzekering ziek is geworden en het aanvraagformulier misschien niet helemaal eerlijk is ingevuld. Dit blijkt uit een niet-bindende uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid.

Begin januari sloot een hondenbezitter een huisdierenverzekering af voor zijn hond. Nog geen twee maanden later werd vergevorderde kanker vastgesteld en nog eens drie weken later kwam de hond te overlijden. De verzekering weigerde de rekening van de dierenarts te betalen omdat de hondenbezitter bij de aanvraag van de verzekering enkele vragen niet eerlijk zou hebben beantwoord. Het ging daarbij om het aantal keren dat de hond voor een aandoening bij de dierenarts was geweest. Ook vond de verzekering het aannemelijk dat de hond al kanker had op het moment dat de verzekering werd aangevraagd. De verzekering werd daarom met terugwerkende kracht opgezegd.

Redelijk handelen

Bij de Geschillencommissie kreeg de verzekeraar geen gelijk. De Commissie oordeelde dat een redelijk handelende verzekeraar de hond zou hebben verzekerd, ook als de ware stand van zaken bekend was geweest. De klachten waren namelijk lang niet ernstig genoeg om een huisdierenverzekering te weigeren. Evenmin de verzekeraar bewijzen dat de hond al ziek was bij het afsluiten van de verzekering. De Geschillencommissie oordeelde daarom dat de verzekering niet met terugwerkende kracht kon worden opgezegd. De huisdierenverzekering moest daarom alsnog de dierenartsrekening van 3500 euro betalen.

Bron: Kifid, het financiële klachteninstituut